...dziwnie tu sie robi....
A co do kosztów - tak jak napisałem - kazdy mierzy miara zasobności własnej kieszeni.
Dla mnie wasze koszty sa bardzo wysokie, a dla was moje koszty są niewiarygodnie niskie.
Ja nie jestem złośliwy w stosunku do was i o to samo proszę ("ile schudliście na wakacjach") i proszę nie oskarżać mnie o "duże kłamstwo"...
Tak to bywa ze jeden ma wiecej pieniedzy a inny mniej....
Wyjasniam - gaz 150 EUR, (3300 km), autostrady ok 30 EUR, apartamenty 135 EUR (9 dni w połowie czerwca x 2 osoby x 7,5 EUR/os, dziecko gratis).
Jedyna istotna rzecz jakiej nie napisałem to to, ze jechalismy w sumie w 4 osoby + dziecko więc koszty gazu i autostrady się rozłożyły i nas kosztowało to ok (150+30)/2 = 90 EUR. Więc koszty na naszą trójkę do tej pory wyniosły 90+135=225 EUR. Jedliśmy dokładnie tyle samo i to samo co w Polsce, a większośc zabraliśmy z sobą, więc koszt wyniósł kilkadziesiąt EUR. Ubezpieczenie to dodatkowe 20-25 EUR.
No i do tych 400 EUR pozostaje jeszcze ok 100 EUR... A w to weszły jakies opłaty za prom na Hvar, owoce, napoje, jedzenie itp
I nie musicie mi wierzyc.... Po prostu tak się da, tylko muszą zadziałać razem dwa czynniki: niezbyt zasobna kieszen i mimo tego duża chęc wyjazdu do Chorwacji.
No i najlepiej jak jedzie przynajmniej 4 osoby - wtedy podróż jest tańsza.