Beata W. napisał(a):Rozumiem też, że pójdziemy na ten zachód słońca co go kawałek na jednym ze zdjęć było widać
To był wschód
Kurczę, dobre pytanie.... Mi na pewno pasiasta w Sienie, ale jeszcze coś bym tam do listy dopisała....mysza73 napisał(a):W ogóle jak se tak teraz myślę, to tylko dwa kościoły utkwiły mi szczególnie w pamięci, tzn ich wnętrza
Jest to katedra w Mediolanie i Santa Maria in Trastevere
W Sienie w środku nie byłam ... ale "z wierzchu" to Siena jest w czołówcepiekara114 napisał(a):Kurczę, dobre pytanie.... Mi na pewno pasiasta w Sienie, ale jeszcze coś bym tam do listy dopisała....mysza73 napisał(a):W ogóle jak se tak teraz myślę, to tylko dwa kościoły utkwiły mi szczególnie w pamięci, tzn ich wnętrza
Jest to katedra w Mediolanie i Santa Maria in Trastevere
No to żałuj...mysza73 napisał(a):W Sienie w środku nie byłam ... ale "z wierzchu" to Siena jest w czołówce
Mediolańskiej w środku nie kojarzę, więc albo coś nudnego dla mnie, ale jednak w środku nie byłam... Nie pamiętam dokładnie, w Milano byłam w dniu zamachów na WTC....Beata W. napisał(a):Dla mnie obok Mediolanu, Sagrada w Barcelonie
Sagrada jeszcze przede mnąBeata W. napisał(a):Dla mnie obok Mediolanu, Sagrada w Barcelonie
piekara114 napisał(a):A w Sagradzie w środku nie byłam, ale zewnątrz mistrzostwo....
mysza73 napisał(a):Idziemy na poszukiwania kolejnej windy - Elevador do Lavra
Ale że zobaczyłyśmy schody ruchome, duuużo schodów , to wjechałyśmy nimi na górę ... nieważne, że było to w zupełnie przeciwnym kierunku, niż nasza Lavra
Raphael napisał(a):Możesz wrzucić link do map googla gdzie dokładnie te schody są? Bardzo fajna sprawa. Jechałem elewadorem Lavra i kręciłem się w okolicy, ale schodów ruchomych nie widziałem.