Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Byłem w Jgrane, Makarska Hvar, Dubrownik

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
darek1
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) darek1 » 19.06.2006 11:21

Do knajp jest bardzo blisko, do sklepu spożywczego i po pieczywo takze. Powodzenia. W apartamencie jest duza lodówka, bez obawy wszystko wejdzie. Apartament nie posiada niestety telewizora i radia, poprostu tego nie było. W Igrane jest tez wiekszy sklep, takie małe delikatesy , blisko, trzeba zasiegnąc jezyka + kantor, biuro turystyczne. Wieksze zakupy robi sie w Makarskiej, ( tj. przy głównej drodze w supermarkecie od strony Igrane przed makarska).
aga2
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) aga2 » 19.06.2006 17:27

dzieki za wszystki informacje, naprawde sie przydadza :) Jak dotąd jeździliśmy zawsze z Poznania przez Czechy i mysle ze po przeczytaniu Twoich sugestii pozostaniemy przy tej trasie, tyle tylko ze z Warszawy. Mam natomiast pytanie o nocelg po drodze, bo z tym mamy najwiekszy problem, ostatni raz nocowalismy w Mariborze (cztery lata temu), ale zauwazylam ze ceny noclegow znacznie wzrosly, jakie sa ceny nocelgu w okolicach Turanij i czy rezerwujecie wczesniej, czy szukacie po drodze? pozdrawiam
darek1
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) darek1 » 19.06.2006 17:32

Odpowiem Ci pomimo, że jesteś poznanianka :D . Noclegi w Turanj koło Karlovaca (około 5km) w drodze na Plitvickie jeziora kształtowały się od 10 do 15 euro. osobiscie wynająłem po 11 euro. Przy drodze w Turani sa nawet podane ceny ile kto sobie zyczy. Napewno trzeba utargowac, chorwaci sa podatni na to, bo w końcu nic nie zarobią. Tam w Turanj to tylko ludzie zatrzymuja sie na 1 góra 2 dni. W strone Plitvickich jest pełno kwater, tylko targowac, nie musza byc luksusy. Smiało można w ciemno jechac, w końcu jest ich duzo gdzies tam sie zatrzymasz jak nie tu to troche dalej, grunt to sie nie bac i pytac sie
aga2
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) aga2 » 19.06.2006 17:37

podziekowania od poznanianki :) od jakiegoś czasu jestem poznanianką z Warszawy..:) czyli wszedzie obca.. w Warszawie poznanianka a w Poznaniu już ta z Warszawy... pomimo to wielkie dzieki :)
darek1
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) darek1 » 19.06.2006 17:42

Dziekuje za podziekowania. Moge powiedziec o sobie ze tez w pewnej cześci jestem poznaniakiem poprzez krótkie służbowe "pobyty" na Krzesinach . Pozdrawiam
aga2
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) aga2 » 20.06.2006 11:57

:) :) :) :)
darek1
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) darek1 » 12.09.2006 17:48

Ciekawe czy ktoś skorzystał z mojej relacji. Jesli tak, to ogromnie sie cieszę.
majeczka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) majeczka » 12.09.2006 20:01

Czyżbybyś bywał na kursach pilotażu F 16 ?. :?: :?: :?: A tak nawiasem mówiąc co masz do zarzucenia poznaniakom? Jeśli stolica nie bylaby w Warszawie, to na pewno w Poznaniu, lub w w Krakowie, ale co najgorsze to za dużo warszawiaków by tam zjechalo; no i spaskudziło czystość rasy wielkopolskiej. Nie mówiąc już o spaczeniu naszych charakterów. :lol: :lol: :lol:
chesjowisz
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) chesjowisz » 16.04.2007 20:41

darek1 napisał(a):Zmieniłem, rzeczywiscie :D
Igrane zapewne tętni życiem. Jest to dobre miejsce wypadowe na rivierę makarską. Tomek życzę ci dobrej pogody, wybierz się do Dubrownika i na Hvar z Drwenika. Jesli chciałbys jakies szczgóły odnosnie Igrane lub pobliskich miejscowości - powiedz.

Igrane jak najbardziej. :wink:
http://www.igrane.com/mapa/index.htm
muhomorek
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) muhomorek » 12.06.2010 22:54

Darek1 w jednym ze swoich postów pisałeś o Igrane i o apartamencie www.igrane.com/mijacika. Czy mógłbyś powiedzieć coś więcej o tym miejscu. Czy jest godny polecenia?
Jak wygląda np. parkowanie samochodów i podać parę szczegółów dotyczących samego apartamentu.

Mój mail:
adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl

Pozdrawiam
Poprzednia strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Byłem w Jgrane, Makarska Hvar, Dubrownik - strona 3
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone