Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

byłem w dalmacji od murteru do dubrownika

Dla miłośników namiotów, przyczep i biwakowania. Standardy, ceny, ciekawe miejsca do zwiedzenia przez trampingowców.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
cvique
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) cvique » 23.08.2005 07:44

jak chcecie to sie zapytajcje. od razu mowie, ze polecane kampy przez niektorych forumowiczow (chyba wiekszosc) to kicha. np camp lili - problem z miejscem, toalety dziadoskie i malo (jak na ta ilosc ludzi). plaza. wlasciwie jej nie ma. jak sie komus podobaja takie zatoczki to widzialem takich cala mase i nie jest to taka znowu atrakcja. ruszyc bez auta stamtad sie nigdzie nie da. wokolo nie ma poprostu nic. to tylko przyklad mojego rozczarowania. o maslinie czy rudine poprostu nie wspomne. chyba ze wy jedziecie na wakacje w innym celu niz ja. nie komentuje.
woka
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) woka » 23.08.2005 17:27

Lubie takie posty. Mam nadzieje że to jest krytyka obiektywna. Jednak ... moze cos Ci sie spodobało ? napisz o tym. Tutaj nie o samych miłych sprawach chcemy czytać. Troche zimnej wody na głowe nikomu jeszcze nie zaszkodziło. Pisz ....
malik121
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) malik121 » 23.08.2005 19:05

a na murterze to gdzie byliście? jeśli możesz poproszę o szczegóły.
pzdr.

czas do wyjazdu: 3 dni.
cvique
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) cvique » 24.08.2005 06:29

na murter wjechalismy po 18, pojechalismy na kamp slatine. kamp? to jakis koszmar (dla mnie) ludzi tyle jakby to byl jedyny kamp w chorwacji, plaza bez zadnej rewelacji. widoki z kampu owszem ladne (na kornati). wjechanie na kamp i zaraz z niego wyjechanie zajelo nam godzine. pojechalismy na strone wschodnia wyspy. jest tam kilka kampow, takich zwyklych. strasznie wialo wieca przejechalismy na zachodnia. zjazd do kampu wygladal jak rozbieg skoczni narciarskiej wiec zrezygnowalismy (bylo juz cioemno). kimnelismy sie na dziko, pod niebem w ladnym oliwkowym gaju. nazajutrz pojechalismy dalej. okolica bardzo fajna i super widoki z wyspy ale wszystko przyslanial tlum turystow. chociaz to by szczyt (5 sie). teraz mysle ze byloby niezle. ja szukam raczej miejsc bardziej ustronnych ale z zapewnionym dostepem do knajpy, sklepu itp. znalazlem takie na ciovo - slatine.
Gośka
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Gośka » 26.08.2005 09:14

A byłeśna campie Kosirina? moim zdanie było on całkiem niezły.
Oszkliwiec
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Oszkliwiec » 26.08.2005 17:46

Niezły to dobre określenie o Kosirinie bo do określenia "dobry" to mu niestety wiele brakuje.Byłem tam od 8 do 14 sierpnia.Poprzednie 2 tygodnie spędziłem na Lili w Jagodnej.Dla pocieszenia niezadowolonego cvique dodam że w temacie sanitariaty Lili w porównaniu z Kosiriną to hotel 4 gwiazdkowy :D
Oszkliwiec
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Oszkliwiec » 26.08.2005 17:48

Ale zatoczka nad którą znajduje się Kosirina i pobliska wysepka Tużbina wynagradzają wszelkie niedogodności
Gośka
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Gośka » 26.08.2005 19:09

NO fakt łazienki w Kosirinie są ... średnie mówiąc bardo łagodnie i te zapaszki ... no ale widoki cudowne poprostu. Aha no i naturyści na kazdym kroku :p ale byłą w miare zadowolniona :)
Oszkliwiec
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Oszkliwiec » 26.08.2005 19:34

I brak lodówek :(
gregoma
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) gregoma » 06.09.2005 14:17

Witam, na pocieszenie powiem Wam ,że 13.08 zjechałem wszystkie kampy na Muterze i nic nie znalazłem nie jestem koneserem ale za konkretne pieniądze np w Jezierach człowiek może oczekiwać trochę wygody a tu nic ciżba a oni dalej wciskają ludzi.porzadny kamp był przed wjazdem na Muter po lewej stronie ale też nie było miejsc ,tutaj obsługa lojalnie poinformowała.Kosirina dla twardzieli, Slanica dojazd i zakwaterowanie fatalne ,Betsina przepełnoona a dowalają dalej.Ze względu na chęć odwiedzenia Kornatów zakotwiczyłem nieopodal Kemp 2 gwiazdki a ceny jak na 3 gwiazdkowym.Ale w sumie nie miałem wyboru.Może Pod Maslinom jest prymitywny ale ma swoją atmosferę i pobyt pod oliwkami w upał nie jest taki zły.Bo jak nie ma pogody ,isą potężne burze to na Slanicy było chyba nie ciekawie
Gośka
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Gośka » 06.09.2005 18:34

A 13 byłeś już na murterze? Może sie potkalismy tylko o tmy nie wiemy :D
gregoma
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) gregoma » 06.09.2005 19:51

Mozliwe,że mogliśmy się minąć w Slanicy widziałem dużo naszych.We wtorek jechałem na wycieczkę na Kornati i spotkałem kilkoro rodaków.Na grupie pokutuje opinia o niektórych kampach i człowiek automatycznie koduje sobie aby tam pojechać i dopiero na miejscu mu sie oczy otwierają.Koczowałaś na muterze w tych dniach,jak przeżyłaś załamanie pogody z niedzieli na poniedziałek,Ja mieszkałem nieopodal w Pirovac na kampie Miran.W nocy było jedno wielkie pobojowisko, ale przeżyliśmy.A jakie ty masz spostrzeżenia z pobytu na Muterze
Marzena Aleksandra
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Marzena Aleksandra » 07.09.2005 09:36

Jaki kamping poleciłbyś w Dubrovniku lub jego pobliżu.
Gośka
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Gośka » 07.09.2005 13:27

Hmm... ze względu na widoki było cudownie, no ale łazienki it.to już gorzej ... ale no cuż ogólnie jestem zadowolona :)
gregoma
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) gregoma » 07.09.2005 18:37

Marzena Aleksandra napisał(a):Jaki kamping poleciłbyś w Dubrovniku lub jego pobliżu.

Witaj,mogłem ocenic dwa kempingi obydwa w miejscowości Orasac.Na jednym spałem to Pod Maslinom dosłownie jak w nazwie w starym gaju oliwnym.Mały ale bardzo przytulny ceny do przyjecia za samochód namiot i dwoje dorosłych plus dziecko zapłaciłem w sierpniu 109 kun.Tradycyjnie woda nagrzewana słonecznie a na noc podgrzewana elektrycznie.Obsługa ok zazwyczaj na nasze zapytanie odpowiedź nie ma problema.Drugi to rudine bardziej eksluzywny i droższy.Rozległy teren daleko do łazienek lepszy dostęp do morza zejscie po schodach w Maslinie droga dość ostra w dół i pół kilometra dymania w upale, dlatego aby się wykąpać jeździliśmy do zatonu.Pobyt z tej strony dubrownika ma swoje plusy oprócz bliskości do miasta 12 km można było spokojnie odwiedzić Bośnię (Mediugorie) zrobić wypad na Korculę i półwysep peljesac.Proszę nie zapomnieć wjechać na wzgórze Srb za Dubrownikiem -fantastyczny widok na miasto jak na widokówkach.Pzdr

Powrót do Kempingi

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone