Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Byłem: Hvar (Lili) i Primosten (Adriatic). Odpowiem

Dla miłośników namiotów, przyczep i biwakowania. Standardy, ceny, ciekawe miejsca do zwiedzenia przez trampingowców.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
ally
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ally » 06.08.2005 21:33

Jacunio napisał(a):ale ciepła woda to tylko w czajniku
J.

W ubiegłym roku z ciepłą wodą nie było żadnych problemów.
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 06.08.2005 21:50

zawodowiec napisał(a):
Jacunio napisał(a):wysokość 2.20, szerokość 2.20

...pojemność 2400... (jak w piosence :) )
Jacunio nie martw się, mnie też odchudzili o 500 kun, tyle że za szybkość. Coś się pazerni zrobili w tym roku :roll:

Jacunio,zawodowiec-nie martwcie się-mnie też odchudzili o 300 kun-
za jazdę bez świateł w dzień :cry: -i nici z targowania :evil:
urbandi
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) urbandi » 07.08.2005 07:54

Cześć Jacunio :-)również Cie pozdrawiam.
Właśnie wróciłem po 30 godzinach jazdy ( korki-zamknieta autostrada z powodu wiatru-nawet 180 km/h) dlatego nie będę się rozpisywał.
Tak. tak. Potwierdzam przygodę z ośmiornicą, swoją drogą największą jaką w życiu wiedziałem na żywo.
Aha,.... wiadomość dla wszystkich..Jacunio to mistrz polowań wodnych, nie było wejścia do morza, bez wyjscia z jakimś trofeum ( dodam też że zwierzątka po sesji foto były wypuszczane na wolność:-)
Jacunio
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jacunio » 07.08.2005 14:17

urbandi napisał(a):Aha,.... wiadomość dla wszystkich..Jacunio to mistrz polowań wodnych, nie było wejścia do morza, bez wyjscia z jakimś trofeum ( dodam też że zwierzątka po sesji foto były wypuszczane na wolność:-)

:oops:

:papa:
Irek G
Globtroter
Pytanka do Jacunia

Nieprzeczytany postnapisał(a) Irek G » 08.08.2005 11:07

Jacunio. Proszę podaj parę ciekawych campów na Hwarze - ceny , warunki, czy spokojne , czy nie . Na razie zaczynam zbierać ogólne info na temat Hwaru i przyszłorocznych wakacji.
email
Autostopowicz
PRIMOSTEN-"ADRIATIC"

Nieprzeczytany postnapisał(a) email » 08.08.2005 15:57

Wlasnie wrocilem po 2 tygodniach z campu "Adriatic" kolo Primosten i chetnie odpowiem na pytania oraz podziele sie spostrzezeniami, dodam ze jechalem przez Slowacje i Wegry-cala trasa na LPG. Polecam wyprawe do Narodowego Parku KRKA.
Pozdrawiam
adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl
Trebor
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Trebor » 08.08.2005 16:04

Janusz Bajcer napisał(a):
zawodowiec napisał(a):
Jacunio napisał(a):wysokość 2.20, szerokość 2.20

...pojemność 2400... (jak w piosence :) )
Jacunio nie martw się, mnie też odchudzili o 500 kun, tyle że za szybkość. Coś się pazerni zrobili w tym roku :roll:

Jacunio,zawodowiec-nie martwcie się-mnie też odchudzili o 300 kun-
za jazdę bez świateł w dzień :cry: -i nici z targowania :evil:

Współczuję, towarzysze. Mnie się udało w tym roku zrobić Węgry, BiH i Cro (Dubrownik) i z powrotem bez nakazu zapłaty, choć liczba patroli, jaką widziałem na trasie obejmującej 3200 km, jest nie do określenia. Zwłaszcza w BiH. Ale pewnie dzięki temu Bośniacy czy Chorwaci tam nie jeżdżą już tak, jak dawniej...
Jacunio
Cromaniak
Re: Pytanka do Jacunia

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jacunio » 08.08.2005 20:09

Irek G napisał(a):Jacunio. Proszę podaj parę ciekawych campów na Hwarze - ceny , warunki, czy spokojne , czy nie . Na razie zaczynam zbierać ogólne info na temat Hwaru i przyszłorocznych wakacji.

No sorki, ale dane mam tylko o Jagodnej... :(
Musiałbyś trochę poszperać po archiwum, ale relacje są raczej sprzeczne jak pamiętam - sam przed tymi wakacjami zasięgałem tam języka...

PozdraV
J.
Trebor
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Trebor » 08.08.2005 20:51

Jacunio napisał(a):
Zołza napisał(a):Trudno jest sie na cos zdecydowac bo marzy mi sie "przyroda" ale i zeby wieczorkiem do ludzi bylo blisko,wiec musi byc cos jakby 2 w 1 :roll:

Z całą pewnością z Lili do ludzi jest trochę daleko... :)
Najbliższa cywilizacja - Jelsa, czyli za tunelem. Po zmroku strach jechać... W deszczu - pewna śmierć...
Załączam fotkę tunelu (1500 m długości; wysokość 2.20, szerokość 2.20).

Obrazek

Ta kropeczka pośrodku to jego drugi koniec... :D

PozdraV
J.

Zaraz, ten tunel to 1500 czy 150 m długości?!
Jacunio
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jacunio » 08.08.2005 21:16

Trebor napisał(a):Zaraz, ten tunel to 1500 czy 150 m długości?!

Dokładnie to 1400 metrów. :sm:

PozdraV
J.
Trebor
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Trebor » 08.08.2005 21:44

Jacunio napisał(a):

PozdraV
J.

Dzięki, myślałem, że to "literówka". To przejazd rzeczywiście milutki. Pewnie jak tego ostatniego jasnego punktu nie widać to znaczy, ze coś jedzie z przeciwka :D Oczywiście z wyłączonymi światłami... A dwa punkty to auto...
krakuscity
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) krakuscity » 08.08.2005 22:47

Trebor napisał(a):
Jacunio napisał(a):

PozdraV
J.

... A dwa punkty to auto...

Lub Jacunio z żoną na rowerach :lol:

Pozdrawiam
AniaJ.
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) AniaJ. » 10.08.2005 10:41

Jacunio,

a co miales na mysli piszac, ze wieczory raczej chlodne? Tzn ze trzeba sie cieplej ubrac? A jak noce?
Jade w sobote i lekko mnie zaniepokoila Twoja wypowiedz. Do tej pory w Chorwacji nie zdarzylo mi sie uzywac bluz z dlugim rekawem...

A jak wrazenia z wyspy? Opowiedz....
:papa: [/quote]
Jacunio
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jacunio » 10.08.2005 20:09

Bez paniki z tym chłodem! Miałem na myśli to, że "na lądzie" zawsze w gatkach chodziłem aż do wieczora i nie odczuwało się żadnego dyskomfortu (trudne słowo ;) ). Żona również, a jest istotą raczej zimnokrwistą (jeszcze trudniejsze słowo) , czyli ciągle jej zimno... :wink:
Natomiast na Hvarze pod wieczór, jak się robiło cimno, to rzeczona małżonka narzucała coś na gołe plecy, podczas gdy ja wytrzymywałem... Nazwałbym to raczej ożywczym powiewem po upalnym dniu... :D

A wrażenia z wyspy? Przede wszystkim większy spokój - po powrocie na ląd przeżyłem lekki szok z powodu gwarnych tłumów i dużego ruchu. Sama wyspa naprawdę sympatyczna a miasteczka godne zwiedzenia. Podobno warto dotrzeć do jaskini w pobliżu Sv. Nedjeli - sam nie byłem, kol. urbandi był i zachwalał.
Polecam też wypożyczenie motorówki w Hvarze (była o tym mowa na forum) - cały dzień pływania to koszt 300 kun (silnik 5KM). Opłynęliśmy całe Pakleni Otoci; naprawdę baaaardzo miła wycieczka. W jednej z zatoczek złapałem niesamowitego olbrzymiego ślimaka morskiego, podobnego do płaszczki i tę ośmiornicę ze zdjęcia z małżonką.

PozdraV
J.
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 10.08.2005 21:50

Nic Jacunio nie pisze o kampie Adriatyk w Primosten?
Z tematu postu wynika, że też tam byłeś-jakie zmiany
na tym kampie w stosunku do poprzednich lat?
pozdrawiam
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Kempingi

Byłem: Hvar (Lili) i Primosten (Adriatic). Odpowiem - strona 2
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone
Jakie dane przetwarzamy i w jakim celu?

Serwis internetowy Cro.pl Chorwacja Online wykorzystuje pliki cookie i pokrewne technologie, które umożliwiają i ułatwiają Ci korzystanie z jego zasobów (np. utrzymują sesję użytkownika). Ponadto, pliki cookie mogą być założone i wraz z innymi metodami zbierania preferencji wykorzystywane przez naszych zaufanych partnerów w celu wyświetlenia Ci reklam spersonalizowanych oraz do celów statystycznych. Korzystając z serwisu wyrażasz jednocześnie zgodę na wykorzystanie plików cookie i treści spersonalizowane, możesz jednakże wyłączyć niektóre z plików cookies. Ewentualnie, możesz wyłączyć pliki cookie w opcjach swojej przeglądarki internetowej.

Jeśli masz u nas konto, możemy również przetwarzać wprowadzone przez Ciebie dane, które zostały zapisane w Twoim profilu (e-mail oraz nick użytkownika są niezbędne do posiadania konta, pozostałe dane są wprowadzane dobrowolnie). Nie musisz się jednak martwić, jakiekolwiek dane wprowadzone przez Ciebie do bazy cro.pl nie będą bez Twojej zgody przekazane innym podmiotom (poza sytuacjami, które są wymagane przez prawo) i służą jedynie do korzystania z serwisu cro.pl. Nie odsprzedamy więc Twojego e-maila ani innej zapisanej w profilu danej żadnemu zewnętrznemu podmiotowi. Szczegółowe informacje znajdziesz w polityce prywatności oraz Regulaminie.

akceptuję, przejdź do serwisu
ustawienia cookies