Drogie Cromaniaczki, drodzy Cromaniacy!
Dołączmy do akcji pisania bez byków.
http://bykom-stop.avx.pl/index.html
Być może wśród moich postów też zdarzały się byki,
ale myśle, że akcja jest warta przemyślenia.
Pozdrawiam-Janusz.
qqryq napisał(a):hmm... chyba za dużo 'nic' i 'nie'
pozdrawiam
Na kornati tesh jest wpozadku
Finestra napisał(a):Ponadto rażą czasami wielkie, ciężkie bloki tekstu, nie podzielone na
Finestra napisał(a):Może zrobimy ranking ilości błędów na słowo, zawartych w jednym zdaniu?
Jacunio napisał(a):powinien pisać bez błędów w ojczystym języku i w miarę sprawnie wykonywać cztery podstawowe działania matematyczne w zakresie stu...
aneta_jacek napisał(a):PS naturalnie ja tez wezmę to sobie do serca
bjur napisał(a):Jacunio, jako wysokiej klasy specjalista od logiki, powinieneś sprecyzować czy chodzi Tobie o dane źródłowe do 100-stu ... czy też o wyniki tychże działań ... ponieważ jeśli dane to wyniki mamy aż do 10.000 ... zakładając oczywiście <= 100 a nie <100 ... bo wtedy tylko 9801 ...
dodatkowo dzielenie np. 85 / 23 daje w rezultacie dość trudno osiągalny dla przeciętnego śmiertelnika wynik 3,6956521739130434782608695652174 by ograniczyć się do ... zaledwie 31 miejsc po przecinku ... także nie wiem czy nie wymagasz zbyt dużo ... od naszych milusińskich ...
Jacunio napisał(a):A więc sprecyzuję: chodzi o działania na liczbach całkowitych z przedziału obustronnie domkniętego <-100..100>, których wynik jest również liczbą całkowitą, zawartą w tym przedziale...
J.
bjur napisał(a):aneta_jacek napisał(a):PS naturalnie ja tez wezmę to sobie do serca
no ... mamy ... taką nadzieję ... że teŻ weźmiecie to sobie do serca