Finestra napisał(a):Jak widzisz nikt nie jest idealny. 90?
Gdzie...?bjur napisał(a):... ale u Nas, tam Wysoko,
pozdrawiam z Góry
bjur napisał(a):Jacunio napisał(a):powinien pisać bez błędów w ojczystym języku i w miarę sprawnie wykonywać cztery podstawowe działania matematyczne w zakresie stu...
Jacunio, jako wysokiej klasy specjalista od logiki, powinieneś sprecyzować czy chodzi Tobie o dane źródłowe do 100-stu ... czy też o wyniki tychże działań ... ponieważ jeśli dane to wyniki mamy aż do 10.000 ... zakładając oczywiście <= 100 a nie <100 ... bo wtedy tylko 9801 ...
dodatkowo dzielenie np. 85 / 23 daje w rezultacie dość trudno osiągalny dla przeciętnego śmiertelnika wynik 3,6956521739130434782608695652174 by ograniczyć się do ... zaledwie 31 miejsc po przecinku ... także nie wiem czy nie wymagasz zbyt dużo ... od naszych milusińskich ...
aneta_jacek napisał(a):bjur napisał(a):aneta_jacek napisał(a):PS naturalnie ja tez wezmę to sobie do serca
no ... mamy ... taką nadzieję ... że teŻ weźmiecie to sobie do serca
No ale nie mialam na myśli polskich liter
A tak poważnie, myślę że nie należy przesadzać.
W żadnym kierunku -
pisanie na forum na być przyjemnością a nie udreką zastanawiania się czy wszystkie "ą" i "ę" maja ogonki. Sens wypowiedzi zazwyczaj jest do odczytania bez problemu. Bardziej rażą bledy ortograficzne,
choc mysle ze nie swiadczą one o niczym wiecej tylko o tym że osoba piszaca tekst robi takowe,
jak ktos sie tu rozochoci do pisania i nakręci ..........
to i na blędy wtedy nie patrzy )
A tak w ogole to bądźmy wyrozumiali ..... choć bardziej dla innych niż dla siebie oczywiście
A.
Jak zauwazyles nie napisalem "Jak najbardziej popieram.Mnie terz to troche razi,ale curz,takie czasy" Dostrzegasz ta subtelna roznice? Moze jestem zbyt leniwy,zeby zaczac uzywac klawisza "Alt"?Janusz Bajcer napisał(a):"Jak najbardziej popieram.Mnie tez to troche razi,ale coz,takie czasy.Nie popieram natomiast pisania ż,ł,ó,bo i tak kazdy wie o co chodzi."
Jeśli pisałeś to z Krakowa (a nie ze Stuttgartu), to popierasz - a robisz byki. A ż, ó, ł itp. itd. też są ważne w tekście bez "byków"
pozdrawiam
Nooo,a co to za slowo "PozdraV"? Szukalem w slowniku j.polskiego i nie znalazlemJacunio napisał(a):miro napisał(a): Jak zauwazyles nie napisalem "Jak najbardziej popieram.Mnie terz to troche razi,ale curz,takie czasy" Dostrzegasz ta subtelna roznice?
Ja! Ja dostrzegam!
Jedno to analfabetyzm, a drugie niechlujstwo!
PozdraV
J.