niuniek napisał(a):Witam
Ja z Bydgoszczy zawsze śmigam na Łabiszyn, Żnin, Gniezno, Września
(tutaj skrót drogą na Pyzdry, Gizałki- polecam), Pleszew, Kluczbork, Opole
(w zalężności , która godzina to albo obwodnica, albo przez miasto), Prudnik, Trzebina a stąd prosta droga na Krnov, Ołomuniec, Mikulov, Graz, zjazd na Mureck( ominjam płatną autostradę), Lenart , Ptuj, granica Chorwacji. Dodam, że wyjeżdżając z Bydgoszczy kieruję się na Łabiszyn- Żnin( bardzo dobra droga) jestem o wiele szybciej niż przez Szubin- Żnin. No i nie pcham się przez Wrocław ( choć i tu są różne opinie) - jechałem w niedzielę z powrotu z Chorwacji przez Wrocek, straszne korki, rozkopany no i 55 minut wyjęte. Pozdrawiam
fota napisał(a):niuniek napisał(a):Witam
(w zalężności , która godzina to albo obwodnica, albo przez miasto), Prudnik, Trzebina a stąd prosta droga na Krnov, Ołomuniec, Mikulov, Graz, zjazd na Mureck( ominjam płatną autostradę), Lenart , Ptuj, granica Chorwacji. Dodam, że wyjeżdżając z Bydgoszczy kieruję się na Łabiszyn- Żnin( bardzo dobra droga) jestem o wiele szybciej niż przez Szubin- Żnin. No i nie pcham się przez Wrocław ( choć i tu są różne opinie) - jechałem w niedzielę z powrotu z Chorwacji przez Wrocek, straszne korki, rozkopany no i 55 minut wyjęte. Pozdrawiam
... co do Wrocławia to niestety masz rację, to miasto jest w miarę przejezdne tylko około czwartej nad ranem
yacoob-dm napisał(a):Cześć
1) Myślałem o trasie przez Słowację i Węgry a dokładniej:
Bydgoszcz, Kęty, Zwardoń (PL/SLO),
Cadca, Zilina (trasą D1), Bratysława
Rajka (Węgry), Csoma, Sarvar, Keszthely, Nagykanizsa, Letenye (Węgry, CRO)
Zagrzeb, Karlovac, Split
yacoob-dm napisał(a):
Ważną dla mnie kwestią jest koszt kupna winiet. obie trasy przebiegają przez Słowację, więc winiet w tym państwie tutaj porównywać nie będę dla obu przypadków.
1) Winiety: Słowacja, Węgry.
Na Węgrzech bym musiał kupić dwie winiety 4-dniowe po 39zł (dojazd: 2ego sierpnia, powrót 13ego)
Koszt: 78zł
niuniek napisał(a):Witam
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi