Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

BYDGOSZCZ - OMIŚ - jaka trasa?

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 27.06.2012 21:17

malwiny napisał(a):chętnych zapraszam do wypowiedzenia się na temat trasy przez NIEMCY - za i przeciw. Trochę jeżdżę po Niemczech i na moje to niezła alternatywa trasy..

Już raz pisałem. Wiele godzin spędziłem na forum i nie kojarzę by ktoś z okolic Bydgoszczy jechał do Cro przez Niemcy. Wszyscy twierdzą, że to nie ma sensu. Radzę dać sobie spokój z trasą przez naszych zachodnich sąsiadów i pomyśleć o trasie jaką ci którzy już wiele razy podróżowali proponują.
pasażer
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) pasażer » 28.06.2012 09:04

inman napisał(a):Już raz pisałem. Wiele godzin spędziłem na forum i nie kojarzę by ktoś z okolic Bydgoszczy jechał do Cro przez Niemcy. Wszyscy twierdzą, że to nie ma sensu. Radzę dać sobie spokój z trasą przez naszych zachodnich sąsiadów i pomyśleć o trasie jaką ci którzy już wiele razy podróżowali proponują.

No ja zamierzam w tym roku przez Görlitz ale w tych okolicach będę miał interes. Nadłoży się jakieś 350km.
Jak kolega malwiny również chce to może. Może nawet przez Rzym jechać, a później przeprawić się promem Ancona-Split :idea: :D
pasażer
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) pasażer » 28.06.2012 09:31

joyM
Turysta
Bydgoszcz->Cro

Nieprzeczytany postnapisał(a) joyM » 05.07.2012 21:03

Ja z Nakła/n Not. jechałem w 2010r. przez Niemcy do Cro, ale ważna kwestia do Rabac-a na Istrii i wydaje mi się że to jedyna lokalizacja w Cro, do której warto się przejechać przez Niemcy, jak jedziesz na południe to chyba faktycznie nadrabia się zbyt wiele.

W tym roku Grecja (mam nadzieję, że się uda od 16.08), jadę Żnin->Gniezno (nowo otwarta S5 do węzła z A2)->Stryków->Częstochowa-> Siewierz->A1->Cieszyn->Zilina->Bratysława->Budapeszt(tutaj nocleg)->.....
Wiem, że kilku moich znajomych z Bydgoszczy do Cro właśnie też przez Budapeszt jeżdżą.
pasażer
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) pasażer » 08.08.2012 20:59

mamax napisał(a):Zdecydowanie się zgadzam najszybciej jechać trasą:
Bydgoszcz - Gniezno - Września - Jarocin - Krotoszyn - Trzebnica - Wrocław. ...

Podpowiedzcie koledzy jak z Inowrocławia do Görlitz?
Podobnie wybrać przez Gniezno - Wrocław i dalej A4 czy może takie warianty:

2. Inowrocław - Gniezno - Września - Jarocin - Krotoszyn - Rawicz - Lubin - Görlitz
3. Inowrocław - Gniezno - Września - Jarocin - Leszno - Głogów ...
4. Inowrocław - Gniezno - Września - A2 - Świebodzin - Zielona Góra ...
walp
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) walp » 08.08.2012 21:21

Witam. Wyjeżdżamy 15.08 z okolic Bydgoszczy. Uważam, że trasa Bydgoszcz - Gniezno - Września - Jarocin - Krotoszyn - Trzebnica - Wrocław - Boboszów jest optymalna. Jazda przez Niemcy jest uzasadniona dla mieszkających bliżej zachodniej granicy. Jednak każdy jedzie tak jak chce. :)
mamax
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) mamax » 08.08.2012 21:28

Wybrał bym podobnie
Bydgoszcz - Gniezno - Września - Jarocin - Krotoszyn - Trzebnica - Wrocław - Chałupki :papa:
iza85
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) iza85 » 12.08.2012 15:09

To może ja sie podepnę pod temat, skoro też jedziemy z Bydgoszczy w podobnym terminie (17.08).

Planujemy następującą trasę:

Wyjazd z Bydgoszczy 17.08 (piątek) ok 4-5 rano.
W Polsce jedziemy Bydgoszcz --> Września --> Wrocław --> Kłodzko --> Boboszów

Następnie przez Czechy: Olomouc --> Brno --> Breclav

Austria: Wiedeń --> Graz --> przejazd A9 do Słowenii.
Chorwacja na Zagrzeb (Lućko) i po minięciu łączenia autostrad zamierzamy poszukać noclegu. Kolejnego dnia rano ruszamy dalej do Vodic.

1. Czy ktoś miałby jakieś rady/sugestie na temat tej trasy? Gdzie możemy napotkać problemy?
2. Jak wygląda teraz korkowanie się przejazdu w Lućku (piatek wieczór)?
3. Gdzie tanio przenocować za węzłem Lućko?

Link do trasy:
http://goo.gl/maps/c6bbX
pasażer
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) pasażer » 09.09.2012 13:38

mamax napisał(a):Wybrał bym podobnie
Bydgoszcz - Gniezno - Września - Jarocin - Krotoszyn - Trzebnica - Wrocław - Chałupki :papa:

I ja teraz już też za w/w trasą.
Przez Konin - Kalisz - Ostrów Wielkopolski - Kluczbork... bliżej o 40km ale drogą [15] prościej i szybciej. Więcej stacji również po drodze. Osobiście tankowałem we Wrześni. Raz na Orlenie (przy rondzie), w powrotnej drodze na Shellu.

:!: Info tylko dla jadących do Cro, w innym terminie niż ja :wink:
Poprzednia strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

BYDGOSZCZ - OMIŚ - jaka trasa? - strona 3
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone