Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Bydgoszcz - Makarska --> Boczne drogi

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
consett0805
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) consett0805 » 23.02.2011 22:04

julas.wrc napisał(a):Tak przyszło mi teraz do głowy. Jakby zapuścić się troszkę dalej niż do Makarskiej. Myślę o Albanii. Czy warto się tam wybrać. Myślałem raczej o trasie wzdłuż wybrzeża.

Jedno wiem na pewno długa i męcząca.
julas.wrc
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) julas.wrc » 23.02.2011 22:14

consett0805 napisał(a):
julas.wrc napisał(a):Tak przyszło mi teraz do głowy. Jakby zapuścić się troszkę dalej niż do Makarskiej. Myślę o Albanii. Czy warto się tam wybrać. Myślałem raczej o trasie wzdłuż wybrzeża.

Rozwiń temat :D Chciałbym dojechać do Durres.
fota
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) fota » 24.02.2011 10:28

julas.wrc napisał(a):Niestety nadal nie mogę wrzucić swojej trasy...

Co do wklejania tras. Tworzysz trasę w Mapy Google, po lewej stronie nad mapą masz między innymi słowo "Link". Klikasz i kopiujesz pierwszą pozycję od góry. Podczas pisania postu na forum, wykorzystujesz "guziczek" URL. Klikasz raz, kasujesz prawy nawias, piszesz"=", wlejasz skopiowany link mapy, piszesz prawy prosty napias, piszesz test który ma się wyświetlić, klikasz po raz drugi "guzik" URL. Wsjo ;)
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 24.02.2011 11:11

julas.wrc napisał(a):
consett0805 napisał(a):

Z Durres do Makarskiej

Z Makarskiej do Durres to nie troszkę dalej :wink: (wg Michelin 478 km)
Ostatnio edytowano 24.02.2011 11:16 przez Janusz Bajcer, łącznie edytowano 1 raz
kaszubskiexpress
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) kaszubskiexpress » 24.02.2011 17:16

Dla mnie stara jedynka to doskonałe rozwiązanie.
Jechałem nią, mimo że A1 dojechałbym do celu.

Ruch mały, widoki super...............i sentyment do czasów, gdy Autostrada do Riwiery makarskiej była marzeniem. 8)
julas.wrc
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) julas.wrc » 24.02.2011 18:44

Janusz Bajcer napisał(a):
julas.wrc napisał(a):
consett0805 napisał(a):

Z Durres do Makarskiej

Z Makarskiej do Durres to nie troszkę dalej :wink: (wg Michelin 478 km)

Piszę kawałek bo co to jest 500 km przy ponad 1500 :D Po za tym ja lubię jeździć i zamiast leżeć po 12 godzin plackiem na plaży zdecydowanie wolałbym gdzieś jechać. Dwa lata temu rano ok 9 na plażę tak do 13. Potem obiad a po obiedzie w trasę. Robiliśmy jakieś 100 do 200 km. Bardzo dużo udało się nam w ten sposób zobaczyć.
consett0805
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) consett0805 » 24.02.2011 19:17

Twardy jesteś. 8O
No 500 ale jaką drogą to mniej więcej tak jak byś miał pokonać 500 w Polsce czyli 8-9 gdz jazdy. Idealnym rozwiązaniem w takim razie dla Ciebie była by przyczepa lub wóz kempingowy :D Jak tak lubisz zwiedzać i oglądać świat przez okna samochodu. Reszta rodzinki też ma takie natchnienie spędzenia połowy urlopu w aucie?
No każdy jest kowalem swojego losu choć nie jestem plażowiczem zasada "placka" max 2gdz przed obiadem i 2 po obiedzie i to w granicach 17gdz i lubię pojechać tam czy siam to jestem zwolennikiem jazdy w koło komina do max 50km i aby zwiedzić tylko ten rejon urlopu nie starczy.
julas.wrc
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) julas.wrc » 24.02.2011 19:26

consett0805 napisał(a):Twardy jesteś. 8O
No 500 ale jaką drogą to mniej więcej tak jak byś miał pokonać 500 w Polsce czyli 8-9 gdz jazdy. Idealnym rozwiązaniem w takim razie dla Ciebie była by przyczepa lub wóz kempingowy :D Jak tak lubisz zwiedzać i oglądać świat przez okna samochodu. Reszta rodzinki też ma takie natchnienie spędzenia połowy urlopu w aucie?
No każdy jest kowalem swojego losu choć nie jestem plażowiczem zasada "placka" max 2gdz przed obiadem i 2 po obiedzie i to w granicach 17gdz i lubię pojechać tam czy siam to jestem zwolennikiem jazdy w koło komina do max 50km i aby zwiedzić tylko ten rejon urlopu nie starczy.

Tak, ale te 500km nie muszę robić w jeden dzień. Zawsze mogę to rozbić na np 3 dni. Rodzinki nie mam, więc problem z głowy :D
zmasz
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) zmasz » 24.02.2011 19:52

Witam serdeczne
Ja co roku jadę do kochanej Chorwacji bocznymi drogami. Po dwóch latach fascynacji autostradami ( stanie w korkach na autostradach w Austrii, Chorwacji) zdecydowaliśmy się pojechać bocznymi drogami. Co roku startujemy z Piły, nasza trasa to: Piła-Poznań-Wrocław-Brno-Rajka-dalej 86 Węgry-Lendawa-Cakovec-Zagrzeb-Karlovac-Knin-Sibernik. Droga spokojna, bez korków, z widokami, z dobrym jedzeniem po drodze. Czas przejazdu około 16-18 godzin z przerwami. Do wyznaczania trasy od 2 lat wykorzystujemy Automapę i w zupełności wystarcza /opcja omijaj płatne drogi/.
consett0805
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) consett0805 » 24.02.2011 20:06

julas.wrc napisał(a):
consett0805 napisał(a):Twardy jesteś. 8O

Tak, ale te 500km nie muszę robić w jeden dzień. Zawsze mogę to rozbić na np 3 dni. Rodzinki nie mam, więc problem z głowy :D

Ok wszystko jasne dosyć że oficjalnie singiel to jeszcze typ z rodzaju gdzie zakotwiczy tam zaśnie. Czyli jesteś zwolennikiem objazdowych wakacji, właściwie każda noc gdzie indziej? Bo tak to rozumiem nie bukujesz żadnego apartamentu jedziesz w ciemno w razie co masz namiocik?
To zmienia postać rzeczy może gdzieś czegoś nie doczytałem w tym temacie. No to jazda bracie gdzie są drogi tam wjedziesz i dojedziesz.
consett0805
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) consett0805 » 24.02.2011 20:09

zmasz napisał(a):Witam serdeczne
Ja co roku jadę do kochanej Chorwacji bocznymi drogami. Po dwóch latach fascynacji autostradami ( stanie w korkach na autostradach w Austrii, Chorwacji) zdecydowaliśmy się pojechać bocznymi drogami. Co roku startujemy z Piły, nasza trasa to: Piła-Poznań-Wrocław-Brno-Rajka-dalej 86 Węgry-Lendawa-Cakovec-Zagrzeb-Karlovac-Knin-Sibernik. Droga spokojna, bez korków, z widokami, z dobrym jedzeniem po drodze. Czas przejazdu około 16-18 godzin z przerwami. Do wyznaczania trasy od 2 lat wykorzystujemy Automapę i w zupełności wystarcza /opcja omijaj płatne drogi/.

Bez jaj 16-18 gdz jestem z Grudziądza i już też różne opcje wybrane. To jest raczej szalone niż możliwe
fota
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) fota » 24.02.2011 20:18

zmasz napisał(a):Witam serdeczne

I wtedy budzisz się i cały czas jesteś w ukochnej Pile ? :lol:
krzysztofs
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) krzysztofs » 24.02.2011 21:45

consett0805 napisał(a):Następnie niestety nie jestem wstanie nawet przybliżonego miejsca podać jest jazda górska i nagle na łuku drogi parking i naturalny taras widokowy na ogromną płaską równinę otoczoną górami.

Bardzo mi to przypomina widok z trasy nr 27 przez krainę Winnetou. Górska, kręta droga i nagle na zakręcie mały placyk z tarasem widokowym. Taras jednak okazał się dachem jakiegoś opuszczonego budynku przyklejonego do skalistego zbocza. Można było wejść i podziwiać ściany podziurawione kulami. Z tarasu widok na ogromną, pustą równinę, ale z rzeką pośrodku.

To oczywiście nie było (a może?) na Twojej trasie, ale tak mi się skojarzyło.
julas.wrc
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) julas.wrc » 24.02.2011 22:30

krzysztofs napisał(a):
consett0805 napisał(a):Następnie niestety nie jestem wstanie nawet przybliżonego miejsca podać jest jazda górska i nagle na łuku drogi parking i naturalny taras widokowy na ogromną płaską równinę otoczoną górami.

ściany podziurawione kulami

ja widziałem rynnę podziurawioną kulami w mieście Skradin. Niesamowite wrażenie. Aż ciarki przechodzą... No to co z tą Albanią ?? Może ktoś coś polecić ??
consett0805
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) consett0805 » 24.02.2011 22:51

julas.wrc napisał(a):
krzysztofs napisał(a):

ściany podziurawione kulami

ja widziałem rynnę podziurawioną kulami w mieście Skradin. Niesamowite wrażenie. Aż ciarki przechodzą... No to co z tą Albanią ?? Może ktoś coś polecić ??

Co tu polecać taki obierzy świat wsiada w auto i zatrzymuje się tam gdzie go urzeknie i tam szuka kwatery. Albania jest na pewno dużo tańsza ale i gorsza jakościowo( brud bieda etc. cytat innych) są tu tematy o Albani
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Bydgoszcz - Makarska --> Boczne drogi - strona 2
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone