Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Bydgoszcz-Boboszów-Wiedeń-Graz-Ljubljana-Pula dobra trasa?

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
dziewiczyrejs
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) dziewiczyrejs » 29.06.2009 16:54

FUX napisał(a):Oekotel.
GRAZ + wieczorne zwiedzanie i kawa pod zamkiem i schodami na deptaku....

A JAK TAM WYGLADA CENOWO? i czy mozna rezerwowac? jak to sie odbywa? wplacasz zaliczke czy nie? i gdzie spac w drodze powrotnej?
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 29.06.2009 17:13

dziewiczyrejs napisał(a):
FUX napisał(a):Oekotel.
GRAZ + wieczorne zwiedzanie i kawa pod zamkiem i schodami na deptaku....

A JAK TAM WYGLADA CENOWO? i czy mozna rezerwowac? jak to sie odbywa? wplacasz zaliczke czy nie? i gdzie spac w drodze powrotnej?

http://www.oekotel.com/cms/index.php?lang=polish

Musisz rezerwować. Ja wracałem kiedyś z cro i miejsc nie bylo. Jechalem dalej do Wiednia; tsm masz po drodze do Polski dwa hotele. Jeden przed, drugi za Wiedniem.
dziewiczyrejs
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) dziewiczyrejs » 29.06.2009 17:18

dziex - zarezerwowalem :)
sly1234
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) sly1234 » 02.07.2009 13:04

a co myślicie o podróży z Bydgoszczy do POREĆ, PULA przez:
powiedzmy PIŁA -GORZÓW-KOSTRZYN
NIEMCY : LEIPZIG-NIMBERG-MINCHEN
na koniec SALZBURG-VILLACH-LIUBLIANA-POREC

w Austrii chyba są 2 tunele dodatkowo płatne?

jak to wyjdzie finansowo i czasowo?

czy lepiej walić przez całą Polskę, Czechy, Słowenia itd.
paza
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) paza » 03.07.2009 09:34

Sprawa jest prosta masz do wyboru 3 opcje główne. Przez Niemcy, przez Czechy, przez Węgry. Np. przez Niemcy jest dalej, ale trochę szybciej i pewnie bezpieczniej, choć może być stau - tak się zdarza. Krócej jest przez Polskę, Czechy, ale krócej na mapie, bo czasowo nieco dłużej. Plusem Węgier jest brak złodziejskiej Słowenii. I tak można gdybać miesiącami. Ja mam dwójke dzieci i zamierzam jechać przez Niemcy, bo odpowiada mi infrastruktura, a na paliwie nie muszę zbytnio oszczędzać, wiec jak przygrzeje nieco na bahnie to Bydzia-Graz zrobię w 12 godzin.
sly1234
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) sly1234 » 03.07.2009 09:56

paza napisał(a):Sprawa jest prosta masz do wyboru 3 opcje główne. Przez Niemcy, przez Czechy, przez Węgry. Np. przez Niemcy jest dalej, ale trochę szybciej i pewnie bezpieczniej, choć może być stau - tak się zdarza. Krócej jest przez Polskę, Czechy, ale krócej na mapie, bo czasowo nieco dłużej. Plusem Węgier jest brak złodziejskiej Słowenii. I tak można gdybać miesiącami. Ja mam dwójke dzieci i zamierzam jechać przez Niemcy, bo odpowiada mi infrastruktura, a na paliwie nie muszę zbytnio oszczędzać, wiec jak przygrzeje nieco na bahnie to Bydzia-Graz zrobię w 12 godzin.

Paza podaj link np. viamicheline z twoją trasą. Chciałbym sobie podpatrzeć ocenić, być może się wybiorę przez Niemcy.

ps. Kiedy śmigasz?

:wink: :wink: :wink:
pablo2222
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) pablo2222 » 03.07.2009 11:12

paza napisał(a):Sprawa jest prosta masz do wyboru 3 opcje główne. Przez Niemcy, przez Czechy, przez Węgry. Np. przez Niemcy jest dalej, ale trochę szybciej i pewnie bezpieczniej, choć może być stau - tak się zdarza. Krócej jest przez Polskę, Czechy, ale krócej na mapie, bo czasowo nieco dłużej. Plusem Węgier jest brak złodziejskiej Słowenii. I tak można gdybać miesiącami. Ja mam dwójke dzieci i zamierzam jechać przez Niemcy, bo odpowiada mi infrastruktura, a na paliwie nie muszę zbytnio oszczędzać, wiec jak przygrzeje nieco na bahnie to Bydzia-Graz zrobię w 12 godzin.

Ja w zeszłym roku jadąc przez Boboszów, Brno, Breclav dojechałem do Wiednia w około 10,5 godziny. odległość mam mniej więcej taką jak Ty z Bydgoszczy. Z wiednia do Grazu jest 200 km, także dojazd zajmuje około 1,5-2 godziny autostradą. Według mnie zysk z przejazdu przez Niemcy żaden.
Sprawdziłem w google maps z Bydgoszczy do Grazu przez Niemcy naddajesz 300 kilometrów!!!! A czasowo wychodzi tak samo.
Kolego nie idź tą drogą, aaa przepraszam nie jedź tą drogą. :lol:
To na końcu to żart i nie mam zamiaru Cię urazić.
paza
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) paza » 03.07.2009 11:42

Staram się podróżować przede wszystkim wygodnie, zlewając pewne aspekty finansowe. Rok temu np. pojechałem do znajomego w Szczecinie, przespałem się i rano ruszyłem do Grazu. O 7.30 wyjechałem, o 19.00 byłem w Grazu, w tym gps naliczył zsumowane 2 godziny przerw w jeździe (dzieci, siku, papu, płaczu itp). Wiem, że na forum wielu jest tropicieli taniości i znam tez takich którzy jada przez Czechy bocznymi, by nie kupować winietki. Ale teraz przykład kolegów płetwonurków, którzy bardziej z miłości do wyczynu niż z oszczędzania zrobili taki oto numer. Pojechali rok temu do Chorwacji przez Węgry, ale nie przekraczali 80 na liczniku i na paliwo w jedną stronę wydali 200 zł:-) Niezła ekipa co? Ja jadę tak:

Bydgoszcz, Poznań, Świecko, Niemcy koło Lipska a nie Drezna, Passau, Graz, a dalej to schemacik, Maribor, Chorwa i wreszcie ukochana Rogoźnica.

Zastanawiałem się nad Cieszynem i Czechami, ale te deszcze sprawiły, że jadę przez Niemcy.

Kiedyś jeździłem przez Czechy i Znojmo, ale mi się odechciało.

Jak dojadę skrobnę Wam ile rzeczywiście to trwało i czy nie śpiewałem piosenki, którą nuciłem wracając z nart: Nie ma jak stau!!! na melodie jakiegoś starego kawałka Kombi.
pablo2222
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) pablo2222 » 03.07.2009 12:14

Jak możesz zauważyć w swoim poście wskazałem, że trasa z Bydgoszczy go Graz jadac przez Boboszów, Brno... lub przez Niemcy czasowo jest taka sama.
Jazda przez Poznań i Świecko to raczej do wygodnych nie należy a w tej opcji to już naddajesz 400 km.
Na wytłumaczenie Twojego wyboru trasy znajduję chyba tylko chęć przejechania się przez Niemcy. No ale to Twój wybór...
Pozdrawiam
sly1234
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) sly1234 » 03.07.2009 13:08

KRUCAFIX to pomogliście hehe :lol: :lol:
no nic pomyślę jeszcze troszkę
moja pierwsza wersja to również przez Boboszów, zresztą tak chyba każdy VIAMIICHELIN czy GOOGLE pokazuje jako najodpowiedniejsza.
Zastanawiałem się tylko nad przejazdem przez całą Polskę do granicy z Czechami. Dobrze wiecie że w naszym kraju jeździ się średnio 60km/h, więc wychodzi jakieś 2 godziny na 100-120km trasy. :cry: :cry:
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 03.07.2009 13:13

Jedź na Konin-Kalisz-Kluczbork-Glubczyce-Krnov-Olomou-Brno-Breclav-Reintal-Wiedeń.
Dalej tak, jak wszyscy.

Mapy dlatego przez Boboszów prowadzą, gdyz logarytm wytyczania ustawiny jest na kategoryzację dróg, a nie zdrowy rozsądek.
Trasa na Boboszów przez Wrocław nie ówzględnia w czasie podróży +1,5-2 godzin na przejazd przez duże miasta.

Jedź tak, jak Ci podałem i nie będziesz żałował...
pablo2222
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) pablo2222 » 03.07.2009 14:18

No FUX myślę że niedługo przyznany ci będzie medal za popularyzację tej trasy.
:lol:
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 03.07.2009 14:20

pablo2222 napisał(a):No FUX myślę że niedługo przyznany ci będzie medal za popularyzację tej trasy.

Czekam z utęsknieniem... 8)
Jedni chwalą tą jedną jedyną, która jechali; ja przejechałem kilka różnych i dlatego chętnie dzielę sie tą wiedzą.
Ot wsio...
Ostatnio edytowano 03.07.2009 14:22 przez FUX, łącznie edytowano 1 raz
sly1234
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) sly1234 » 03.07.2009 14:21

powinienem napisać KRUCAFUX hehe

ktoś tak doświadczony jak FUX ma u mnie spore fory jeśli chodzi o trasy Myślę że nie będzie pisał jakiś bzdur tylko pewne trasy.
grzegorz_k
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) grzegorz_k » 03.07.2009 14:36

FUX napisał(a):
pablo2222 napisał(a):No FUX myślę że niedługo przyznany ci będzie medal za popularyzację tej trasy.

Czekam z utęsknieniem... 8)
Jedni chwalą tą jedną jedyną, która jechali; ja przejechałem kilka różnych i dlatego chętnie dzielę sie tą wiedzą.
Ot wsio...

A z Krapkowic do Głubczyc skrótem (droga 416)przez Głogówek,czy z 45 zjeżdżasz na 38 pod Kędzierzynem?
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Bydgoszcz-Boboszów-Wiedeń-Graz-Ljubljana-Pula dobra trasa? - strona 6
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone