Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Bydgoszcz-Boboszów-Wiedeń-Graz-Ljubljana-Pula dobra trasa?

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
grzegorz_k
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) grzegorz_k » 25.06.2009 08:02

beci37 napisał(a):poniewaz trasa jest podobna do mojej mam pytanie czy na tej trasie będę opłacać winiety?
Boboszów-Bukowice-Hrabowa-Prostejov-Korycany-Hodonin-Kuty-Bratysława-Mosonmagyarovar-Csorna-Szombathely-Lendava-Sensvete-Zadworsko-Plitvicka jezera-Potravije-Sinj-Brela-Makarska...
bede wdzięczna za odpowiedzi.W google wziełam bez autostrad i płatnych odcinków, czy faktycznie tak będzie?
http://maps.google.pl/maps?ie=UTF-8&hl=pl&tab=wl

Sprawdź ten link,bo tylko czystą mapę widać,bez zaznaczonej trasy :)
Mosqito
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mosqito » 25.06.2009 08:51

beci37 napisał(a):Boboszów-Bukowice-Hrabowa-Prostejov-Korycany-Hodonin-Kuty-Bratysława.......

Jedno pytanie: jechałaś kiedykolwiek przez Czechy lokalnymi drogami ?? Jeśli nie to lepiej odżałuj te 30 zł na winietkę i jedź ekspresówkami i autostradami bo się załamiesz. Chyba że masz baaardzo dużo czasu i jeszcze więcej cierpliwości :-)
grzegorz_k
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) grzegorz_k » 25.06.2009 09:36

Mosqito napisał(a):
beci37 napisał(a):Boboszów-Bukowice-Hrabowa-Prostejov-Korycany-Hodonin-Kuty-Bratysława.......

Jedno pytanie: jechałaś kiedykolwiek przez Czechy lokalnymi drogami ?? Jeśli nie to lepiej odżałuj te 30 zł na winietkę i jedź ekspresówkami i autostradami bo się załamiesz. Chyba że masz baaardzo dużo czasu i jeszcze więcej cierpliwości :-)

E tam,będzie co wnukom opowiadać... :lol:
fota
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) fota » 25.06.2009 11:45

grzegorz_k napisał(a):
Mosqito napisał(a):

E tam,będzie co wnukom opowiadać... :lol:

Mosqito ma rację, nie ma co żałować tych "paru złotych"... a wnukom można opowiadać ciekawsze historie :lol:
paza
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) paza » 26.06.2009 10:52

Coraz więcej osób poleca trasę: Bydgoszcz, Konin, Stryków, Cieszyn, Olomunc, Wiedeń, Graz itd. Co Wy o tym myślicie?
Mirek38
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mirek38 » 26.06.2009 11:04

Witam może ktoś z was wyjeżdża 17 Lipca? chętnie na czas podróży dołączymy do kogoś, jedziemy okolice Splitu.
zawodowiec
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) zawodowiec » 26.06.2009 11:44

Wg mnie też lepsza niż przez Wrocka jest trasa FUXa, może z poprawkami Sebbecka. Kiedyś parę razy jeździłem na narty z Łodzi do Czech w okolice Nachodu i lepiej i szybciej wychodzi przez Nysę, Opole i Kluczbork niż przez Wrocław. Wiem że inne kierunki ale na tym odcinku wychodzi na to samo.
Co do jazdy przez Czechy się nie wypowiadam czy lepiej z winietą autostradami czy zwykłymi drogami bo nie jeździłem tamtędy.
Mosqito napisał(a):PS A w ogóle to sie zastanów nad Niemcy - Villach - Ljubljana

Z Bydzi przez Niemcy, poważnie? :)
Wrzuciłem w guglową mapę punkty pośrednie Villach i Ljubljana, przez Niemcy jest prawie 350 km dalej, czas w najlepszym razie ten sam. Po drodze do Niemiec zapakowana kicha od Nowego Tomyśla do Świecka. Jeżdżę dużo przez Niemcy wzdłuż i wszerz to wiem że na takiej długiej trasie nie ma bata żeby nie trafić na wykopki w paru miejscach. Na moje wyczucie żeby się opłacało czasowo to trzeba gdzie się da trzymać 170-180 na budziku, inaczej po prostu nie ma siły żeby nadgonić. Czas w najlepszym razie ten sam, spalanie na setkę o 30% w górę, w całkowitym rozrachunku koszt jeszcze większy bo odległość większa, a w Niemczech wacha najdroższa na całej trasie. Opyla się?
Ostatnio edytowano 26.06.2009 11:51 przez zawodowiec, łącznie edytowano 1 raz
dziewiczyrejs
Podróżnik
witam. bydgoszcz - murter

Nieprzeczytany postnapisał(a) dziewiczyrejs » 26.06.2009 11:51

witam. ja z kolei jade z bydgoszczy do murter. korzystajac z waszych podpowiedzi ustawilem trase. czy wprowadzilibyscie jakies zmiany? czy musze zakupic jakies winietki na takiej trasie? czy warto omijac slowenie?
Ostatnio edytowano 26.06.2009 12:14 przez dziewiczyrejs, łącznie edytowano 1 raz
Mosqito
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mosqito » 26.06.2009 11:51

Może i masz rację :-) Niektórzy piszą że nawet z Gdańska wolą przez Niemcy.
zawodowiec
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) zawodowiec » 26.06.2009 11:54

Wiem, wychodzi na to samo co z Bydgoszczy. To dobry wariant jak ktoś się naprawdę boi zwykłych dróg, ma mocną brykę, jest gotowy jechać autobaną ile fabryka dała i koszt nie jest żadnym problemem :)

Dziewiczyrejs, pozwoliłem sobie skrócić adres bo się rozjeżdża i odnośnik nie działa.
Piszesz [url=(tu wpisujesz adres bez spacji po = i przed nawiasem)]jakieś słowo np. trasa (też bez spacji po i przed nawiasem)[/url]
Jak możesz to wyedytuj swojego posta bo się strona rozjeżdża.

trasa

Dobra trasa, to jest to o czym była mowa wcześniej. Nawet wg mnie lepiej zaplanowałeś żeby do końca skorzystać ile się da z autostrady za Brnem.
dziewiczyrejs
Podróżnik
ponowienie

Nieprzeczytany postnapisał(a) dziewiczyrejs » 26.06.2009 12:07

cos nie idzie mi to wklejanie adresu :) zaraz wyedytuje ale napisz jeszcze raz jak wkleic link?
zawodowiec
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) zawodowiec » 26.06.2009 12:09

<url=adres>moja trasa</url>

nawiasy <> zastąp []

P.S. To w końcu jedziesz na Murter czy na Istrię? Z mapy wynika że na Istrię.
Jak na Murter to nie warto nadkładać drogi przez Słowenię i przepłacać za winietę. Normalnie chorwacką autocestą albo jak nie chcesz za dużo płacić to część drogą nr 1 przez Plitvice.
Ostatnio edytowano 26.06.2009 12:12 przez zawodowiec, łącznie edytowano 1 raz
beci37
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) beci37 » 26.06.2009 12:10

a my sie dalej motamy z trasą...lipa.
dziewiczyrejs
Podróżnik
murter

Nieprzeczytany postnapisał(a) dziewiczyrejs » 26.06.2009 12:16

oczywiscie na murter :) ponizej efekt moich staran :)
Ostatnio edytowano 26.06.2009 12:18 przez dziewiczyrejs, łącznie edytowano 1 raz
dziewiczyrejs
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) dziewiczyrejs » 26.06.2009 12:17

moja trasa

na mapie mam trase do murter - po wklejeniu jest w inne miejsce... ;(
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Bydgoszcz-Boboszów-Wiedeń-Graz-Ljubljana-Pula dobra trasa? - strona 2
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone