Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Butla gazowa i grill

Dla miłośników namiotów, przyczep i biwakowania. Standardy, ceny, ciekawe miejsca do zwiedzenia przez trampingowców.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
jotex
Turysta
Butla gazowa i grill

Nieprzeczytany postnapisał(a) jotex » 24.07.2006 11:34

Witam
Mam pytanie odnosnie butli gazowej - czy musi ona miec odpowiedni kolor jesli ma byc przewozona przez granice? slyszalem ze dozwolona jest tylko butlka o zielonym kolorze ... czy zatem moge sobie swoja czewona przemalowac i bedzie po klopocie ?

Slyszalem rowniez ze sa problemy z grillowaniem w chorwacji i w zeszlych latach byly calkowite zakazy np w niektorych regionach jesli chodzi o taki sposob sporzadzania potraw. Czy w tym roku ktos wie rowniez o takich zakazach ?

za odpowiedzi dziekuje
pozdrawiam
billea
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) billea » 24.07.2006 12:05

hhmm dwa lata pod rząd jeździliśmy z czerwona butlą, w sumie to nikt tam na granicy do bagazu nie zagląda i nikt się o butle nie pytał... moze lepiej przemaluj na wszelki wypadek :D
koonrad
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) koonrad » 24.07.2006 14:05

Nawet u nas nikt nie powinien Ci nabić czerwonej butli - zmieniły się siakieś przepisy i czerwone jest zarezerwowane dla sprzętu p.poż. - w sumie racja.
Miałem właśnie zieloną z czerwonym paskiem, nam też nikt do kufra na patrzył.
W EU mają chyba niebieskie - takich na kampie było najwięcej, raz widziałem u kogoś z PL butle czerwoną.

Co do grilla - widziałem że ludze robili, jednak sporo ma grille na gaz/prąd.
shatz
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) shatz » 27.07.2006 20:48

Nawet u nas w sklepach sa sprzedawane niebieskie małe butle- ale w chorwacji nikt nie bedzie patrzył się na twoją butlę. Ja zostawiałem swoją - kolor srebrny - non stoper na zewnątrz( namiot} i nie wzbudzała zainteresowania. Na granicy pokażesz dowód i nikt cie nawet o nic nie zapyta. Grilować można ale nie pod drzewami - to jest zakazane no i rozpalanie ognisk także ale jeżeli masz normalnego grilla to jak najbardziej można. Pozaty na niektórych kampach sa ogólno dostęne grile stałe betonowe. Pozdro
jotex
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) jotex » 27.07.2006 21:28

Dziekuje za odpowiedzi

W sumie juz jestem po sprawie. Tam gdzie bylem napelnic butle - butli nie napelniaja - tylko wymieniaja. 20 zloty gdy zostawiasz zielona czy niebieska, 25 gdy zostawiasz czerwona - chyba ta 5ka na farbe :P

Mam nadzieje ze nie bedzie problemu z grillem
wiadomo czlowiek nie malpa grillowac musi :P

Powrót do Kempingi

Butla gazowa i grill
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone