Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Buongiorno! Benvenuti! Zachwycający Rzym, barwna Kampania.

We Włoszech znajduje się najstarszy na świecie uniwersytet, jest nim założony w 1088 roku Uniwersytet Boloński. Na terenie Włoch znajdują się 2 słynne wulkany: Etna i Wezuwiusz. We Włoszech trzykrotnie odbywały się igrzyska olimpijskie w latach 1956, 1960 i 2006. We Włoszech znajduje się 50 obiektów światowego dziedzictwa kultury UNESCO. Modena we Włoszech to prawdziwa stolica samochodów sportowych, mieści się w niej 5 fabryk luksusowych samochodów sportowych: Ferrari, Maserati, Lamborghini, Pagani i De Tomasso.
piekara114
Opiekun działu
Re: Buongiorno! Benvenuti! Zachwycający Rzym, barwna Kampani

Nieprzeczytany postnapisał(a) piekara114 » 21.03.2023 14:09

Nocne zdjęcia rewelacja. Czysta szyba Ci się trafiła, ja mam zwykle jakąś taką brudną.

A za miesiąc czekamy na kolejną relację.
:papa:
wiola2012
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) wiola2012 » 21.03.2023 17:30

marze_na napisał(a):
mysza73 napisał(a):Jedź, bo fajny dach na katedrze tam mają ,

Chyba potrzebuję trochę więcej argumentów niż ten dach :? .
W czerwcu jak mieliśmy możliwość zahaczyć o Mediolan to bez żalu postawiliśmy jednak na jezioro Iseo.

To może Cię zachęcę miejscem, które najbardziej utkwiło mi w pamięci (poza katedrą, dachem i muzeum :) ) - Cimitero Monumentale.
Ty mnie do Neapolu zachęciłaś skutecznie i to nie tym razem, tylko poprzednią relacją, a teraz tylko się utwierdziłam w przekonaniu, że zrobię sobie podobną wycieczkę: Neapol, Sorrento, Positano :hearts:.
Dziękuję Marzenko :papa:
tony montana
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) tony montana » 21.03.2023 19:35

Wow
Ten komin sztos ! :)
Cudowne zdjęcia metropolii z lotu ptaka

Może KIEDYŚ i na mnie przyjdzie czas na Neapol ?

Bo Pompeje i Wezuwiusz oraz przejeżdżanie A3 lub plątanie się po rubieżach miasta się nie liczy

Dzięki za kolejną wspaniałą relację
Arriverderci Ciao
"Pikobello" ;) ;)
megidh
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) megidh » 21.03.2023 21:06

No się skończyło poznawanie Italii z Marzeną i Pawłem :cry:.
Szkoda, ale zapewne niedługo rozpoczniesz nową relację, na co będę czekać z niecierpliwością.
marze_na
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) marze_na » 21.03.2023 23:27

mysza73 napisał(a):A może się jednak znowu spotkamy gdzieś w tej Italii :lol:

Kto wie :D .
W Bolonii miniemy się tym razem o włos :? .

dangol napisał(a):Przy lekturze Twoich relacji zawsze u mnie rodzi się pytanie: może jednak wybrać wakacje w Italii, a nie w Grecji?

Ciekawe jak wypadłoby u Was porównanie :D .

piekara114 napisał(a):A za miesiąc czekamy na kolejną relację.

Nie obiecuję. Zeszłoroczny wiosenny wyjazd do Lombardii nie doczekał się relacji, a nawet już tytuł wymyśliłam :wink: .
Poza tym w Wenecji i Weronie każdy już był... Mam wrażenie, że tylko my się uchowaliśmy :roll: :lol: .

wiola2012 napisał(a):tylko się utwierdziłam w przekonaniu, że zrobię sobie podobną wycieczkę: Neapol, Sorrento, Positano .

Dorzuć jeszcze coś z wysp 8) .

tony montana napisał(a):Może KIEDYŚ i na mnie przyjdzie czas na Neapol ?

tony montana napisał(a):przejeżdżanie A3 lub plątanie się po rubieżach miasta się nie liczy

To daj już spokój z tym banem i w drogę. Chyba nawet masz już loty z Gdańska.
Mule w Kampanii też zamówisz :oczko_usmiech: .

megidh napisał(a):Szkoda, ale zapewne niedługo rozpoczniesz nową relację, na co będę czekać z niecierpliwością.

Może skrobnę parę słów o tym czy warto pojechać w styczniu do Palermo :hut: .
Właśnie udało nam się przejrzeć zdjęcia :D .
piotrf
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrf » 22.03.2023 18:00

Rewelacyjne nocne zdjęcia :D a od dzisiaj Neapol będzie mi się kojarzył z tym Waszym zdjęciem Wezuwiusza w wianuszku świateł miasta

neapol.jpg

Dziękuję za relację i już czekam na kolejną :D

Pozdrawiam
Piotr
marze_na
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) marze_na » 23.03.2023 12:30

piotrf napisał(a):a od dzisiaj Neapol będzie mi się kojarzył z tym Waszym zdjęciem Wezuwiusza w wianuszku świateł miasta

Miło :D .
Ogólnie pojętej większości kojarzy się ze śmieciami :lol: .
_Piotrek_
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) _Piotrek_ » 23.03.2023 16:21

marze_na napisał(a):Ogólnie pojętej większości kojarzy się ze śmieciami :lol: .

Syfu rzeczywiście tam nie brakuje, ale mnie się kojarzy z najlepszą margheritą jaką kiedykolwiek i gdziekolwiek jadłem i nie ukrywam, że dla niej najchętniej bym tam wrócił. Odwiedziłbym przy okazji Procide i Capri, których nie dane mi było zobaczyć a może i podskoczyłbym do Paestum.
Relacja ze zdjęciami jak zawsze pierwsza klasa.
Pozdrawiam :papa:
piotrf
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrf » 23.03.2023 23:34

marze_na napisał(a):
piotrf napisał(a):a od dzisiaj Neapol będzie mi się kojarzył z tym Waszym zdjęciem Wezuwiusza w wianuszku świateł miasta

Miło :D .
Ogólnie pojętej większości kojarzy się ze śmieciami :lol: .

Na Waszym zdjęciu tego nie widać :mrgreen: Wolę zdecydowanie Wasze zdjęcie do swoich skojarzeń :papa:

Pozdrawiam
Piotr
marze_na
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) marze_na » 24.03.2023 08:15

_Piotrek_ napisał(a):Syfu rzeczywiście tam nie brakuje, ale mnie się kojarzy z najlepszą margheritą jaką kiedykolwiek i gdziekolwiek jadłem

Ja mam trzy skojarzenia: powiewające pranko, ryczące skutery no i oczywiście genialna pizza 8) .

_Piotrek_ napisał(a):Relacja ze zdjęciami jak zawsze pierwsza klasa.

Dzięki :D .
Poprzednia strona

Powrót do Włochy - Italia

Buongiorno! Benvenuti! Zachwycający Rzym, barwna Kampania. - strona 54
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone
Jakie dane przetwarzamy i w jakim celu?

Serwis internetowy Cro.pl Chorwacja Online wykorzystuje pliki cookie i pokrewne technologie, które umożliwiają i ułatwiają Ci korzystanie z jego zasobów (np. utrzymują sesję użytkownika). Ponadto, pliki cookie mogą być założone i wraz z innymi metodami zbierania preferencji wykorzystywane przez naszych zaufanych partnerów w celu wyświetlenia Ci reklam spersonalizowanych oraz do celów statystycznych. Korzystając z serwisu wyrażasz jednocześnie zgodę na wykorzystanie plików cookie i treści spersonalizowane, możesz jednakże wyłączyć niektóre z plików cookies. Ewentualnie, możesz wyłączyć pliki cookie w opcjach swojej przeglądarki internetowej.

Jeśli masz u nas konto, możemy również przetwarzać wprowadzone przez Ciebie dane, które zostały zapisane w Twoim profilu (e-mail oraz nick użytkownika są niezbędne do posiadania konta, pozostałe dane są wprowadzane dobrowolnie). Nie musisz się jednak martwić, jakiekolwiek dane wprowadzone przez Ciebie do bazy cro.pl nie będą bez Twojej zgody przekazane innym podmiotom (poza sytuacjami, które są wymagane przez prawo) i służą jedynie do korzystania z serwisu cro.pl. Nie odsprzedamy więc Twojego e-maila ani innej zapisanej w profilu danej żadnemu zewnętrznemu podmiotowi. Szczegółowe informacje znajdziesz w polityce prywatności oraz Regulaminie.

akceptuję, przejdź do serwisu
ustawienia cookies