tony montana napisał(a):Ten set fotek z czerwono-różowym niebem SKANDALICZNY!
Może ta Italia to w sumie nie jest taka nudna....
Ale że co , że takie kolorowe niebo mają
To Italia nie dla daltonistów jest , ale mnie się podoba . . .
Pozdrawiam
Piotr
tony montana napisał(a):Ten set fotek z czerwono-różowym niebem SKANDALICZNY!
Może ta Italia to w sumie nie jest taka nudna....
mysza73 napisał(a): ... ruszajmy więc
Przy tym złomie mój mąż spędziłby pewnie sporo czasumarze_na napisał(a):
No brawomarze_na napisał(a):P.S.mysza73 napisał(a): ... ruszajmy więc
Widzisz jak się zmobilizowałam .
Nie żal Ci ?marze_na napisał(a):Wschodzące słońce pięknie barwi niebo .
Te atrakcje przespałam . Zanim się pozbierałam, kolorki zniknęły.
No bo widok mieliście faktycznie fantastyczny.marze_na napisał(a):Śniadanie jemy oczywiście na balkonie. Wiem, że będę tęsknić za tym widokiem.
Dosyć łagodnie te schody wyglądają, ale za to długie, więc i tak trzeba było trochę nadwyrężyć muskuły, żeby pokonać je razem z walizkami.marze_na napisał(a):Ostatni raz pokonujemy schodki z Marina Corricella. Tym razem z uwagi na bagaże wybieramy wygodniejsze główne zejście .
Pięknie tam jest.marze_na napisał(a):Ostatnie chwile na kolorowych ulicach Procidy.
megidh napisał(a):Nie żal Ci ?
megidh napisał(a):Dosyć łagodnie te schody wyglądają, ale za to długie, więc i tak trzeba było trochę nadwyrężyć muskuły, żeby pokonać je razem z walizkami.
dangol napisał(a):Jeszcze jeden dzień przydałby się na tej kolorowej wysepce
piotrf napisał(a):Procida piękna , kolorowa i zadbana - bardzo zachęcająca
mysza73 napisał(a):Noooo, a najbardziej boli to, że mnie tam nie ma
Mi tam dwa razy powtarzać nie trzeba ... ale priorytetem jest Sycyliamarze_na napisał(a):mysza73 napisał(a):Noooo, a najbardziej boli to, że mnie tam nie ma
To kupuj bilety do Neapolu .
A Ty już całej Sycylii nie zdeptałaś? 3 razy już byłaś?mysza73 napisał(a):Mi tam dwa razy powtarzać nie trzeba ... ale priorytetem jest Sycyliamarze_na napisał(a):To kupuj bilety do Neapolu .
mysza73 napisał(a):Polecasz książkę?
marze_na napisał(a):
Apartament czeka na nas gotowy jeszcze przed oficjalną godziną zameldowania.
Do rezerwacji zachęcił nas przed wszystkim ten ogromny taras, ale poza tym też nie ma się absolutnie do czego przyczepić. Czysta i świeżo wyremontowana łazienka, przestronny salon i aneks kuchenny, którego wyposażenie zachęca, żeby wreszcie coś samemu upichcić .
marze_na napisał(a):mysza73 napisał(a):Polecasz książkę?
Bardzo Cały cykl . Przeczytasz jedną i chcesz więcej .
Lubię wyrazistych bohaterów wzbudzających emocje, a tu mnie na przemian irytowali, szokowali, wzbudzali współczucie. W tle Neapol II połowy XX wieku. Po lekturze na pewno bardziej rozumiałam to miasto.
Tylko momentami bywało może trochę nużąco, bo Ferrante zdarza się pofilozofować.