mysza73 napisał(a):kilka miejsc sobie zapisałam i mam nadzieję, że kiedyś je zobaczę
A pod numerem jeden Napoli oczywiście .
mysza73 napisał(a):Będę wypatrywać kolejnej italiańskiej relacji Twej
Najpierw będzie jednak nieitaliańska
kulka53 napisał(a):Rzymu (póki co) nie planujemy, ale południe kiedyś na pewno.
Neapol pewnie jednak ominiemy, ale okolic zdecydowanie nie
Koniecznie weźcie pod uwagę Pozzuoli
Obejrzałam w weekend odcinek o Kampanii z dokumentalnej serii C+ "Włochy moja miłość", o której wspominał tu Tony. I teraz jeszcze bardziej mi szkoda, że już nam się nie zmieściło w planach .
FUX napisał(a):Grazie mille.
Mikeee napisał(a):Dużo cennych informacji o komunikacji miejskiej, choć najprawdopodobniej u nas środkiem transportu będzie samolot i samochód.
Samochód znacznie podniósłby koszty urlopu i to był główny powód tego, że nie rozważaliśmy wynajęcia.
Można narzekać na punktualność i standard, ale generalnie komunikacja lokalna w Kampanii jest dobrze rozwinięta. Do tego odległości między atrakcjami regionu niewielkie, więc można się obyć bez auta. Jednak zawsze jest coś za coś, bo sporo czasu spędziliśmy na dworcach, stacjach, przystankach .
Sara76 napisał(a):Ps. Nie ukrywam, że podziwiam Was za super organizację wyjazdu
Uwielbiam urlopowe planowanie . Nawet jeśli ma długo jeszcze pozostawać nie zrealizowane . Trasy, połączenia, noclegi ... cała kuwetka zapisków już mi się w pracy uzbierała .
Jeszcze raz dziękujemy za wszystkie komplementy .