Śledziłem relację w miarę możliwości, ale zawsze z otwartą gębą. PIĘKNIE!
Civita di Bagnoregio magiczne
No i ta Siena...
Fantastycznie pokazujecie Toskanię
czekam na dalszy ciąg
pozdrawiam,
M
.png)
.png)
kulka53 napisał(a):Siena (i Asyż, a także Gubbio, choć tutaj trochę nie wiem dlaczego) podobały mi się najbardziej w kategorii "środkowowłoskie miasto średniej wielkości"
maxredaktor napisał(a):A Siena jest przepiękna.
tony montana napisał(a):O, Siena - dla mnie jedna z największych perełek północno-środkowej Italii
.Mikeee napisał(a):Cześć Mrooczki!
altezza napisał(a):Nadrobilam relacje. Jest niezmiennie cudnie na Waszym szlaku.
.png)
marze_na napisał(a):kulka53 napisał(a):Siena (i Asyż, a także Gubbio, choć tutaj trochę nie wiem dlaczego) podobały mi się najbardziej w kategorii "środkowowłoskie miasto średniej wielkości"
maxredaktor napisał(a):A Siena jest przepiękna.tony montana napisał(a):O, Siena - dla mnie jedna z największych perełek północno-środkowej Italii
Właśnie takie głosy na forum sprawiły, że postanowiliśmy zatrzymać się w Sienie na dwa dni.
marze_na napisał(a):Już się zaczęliśmy zastanawiać gdzie się podziewasz
.png)
Mikeee napisał(a):trochę mnie nosiło w ostatnich tygodniach. Trochę służbowo, trochę prywatnie.
Mikeee napisał(a):Wykorzystałem niestety już limit wyjazdów na najbliższy czas. Następny dopiero 10 marca![]()
Mikeee napisał(a):będę się teraz grzał Waszą słoneczną Italią w te jesienno-zimowe dni![]()
.png)

.png)

.

.png)
marze_na napisał(a):Mikeee napisał(a):trochę mnie nosiło w ostatnich tygodniach. Trochę służbowo, trochę prywatnie.
Pokażesz coś w relacji?
marze_na napisał(a):Mikeee napisał(a):Wykorzystałem niestety już limit wyjazdów na najbliższy czas. Następny dopiero 10 marca![]()
Przynajmniej masz już jakieś plany. U nas póki co zupełnie nic
.
marze_na napisał(a):Siena, część II
.png)
.png)
Mikeee napisał(a):a myślałem, że w tym roku Hvaru już nie odpuścicie. W takim razie rozumiem, że są brane pod uwagę inne alternatywy?
Buber napisał(a):Słodkości powalają - takie pyszności chyba tylko we Włoszech.
piekara114 napisał(a):Smaka na cukier mi na robiłaś, a u mnie pustki......
..png)
marze_na napisał(a):... robimy sobie przerwę na kawę. Pasticceria Nannini kusi witryną ze słodkościami. Mimo obaw o poziom cen decydujemy się jednak wejść do środka. Cena cappucino nie odbiega od tej, jaką z reguły płacimy, 1,20-1,30€. Sieneńskie panforte (rodzaj piernika) też przypada nam do gustu...
.png)
.png)
_Piotrek_ napisał(a):Obok Nannini chyba nie sposób przejść obojętnie
maslinka napisał(a):Mój mąż był tam kiedyś we wczesnej młodości i dla niego to najpiękniejsze włoskie miasto
Obietnica odwiedzenia Sieny jest moją szansą, żeby go namówić na zwiedzanie Toskanii
..png)
...