kaszubskiexpress napisał(a):Musze przyznać, że my w czerwcu mieliśmy mało czerwcową pogodę i niestety najpiękniejsze miejsce nie jest w stanie powetować mi słabej pogody.
W czerwcu kapryśną aurę też pewnie zniosłabym zdecydowanie gorzej.
kaszubskiexpress napisał(a):Czekam na Sycylię.
Ja też .
Mamy już loty i powoli rozglądamy się za noclegami.
No i plan mamy! O taki
Przez rozkład i ceny lotów na wyspie spędzimy calutkie 17 dni .
mysza73 napisał(a):Już miałam parę razy Cię popędzać ... , ale pomyślałam, że jakiś żużel ważny masz pewnie .
I to nie jeden . A ten najważniejszy w pięknej Pradze był . Więc sama rozumiesz
mysza73 napisał(a):A o wypadku pociągów w Apulii pewnie słyszałaś
Przykra sprawa, tyle ofiar .
kulka53 napisał(a):Dzięki za extra (jak zawsze) relację.
Bardzo nam miło .
kulka53 napisał(a):Również czekam na Sycylię, ale i na polski wschód (my mieliśmy wyruszyć w ten weekend, ale ze względu na kiepską zapowiadaną pogodę będzie to przyszły - może będzie lepiej).
Ciekawa jestem na ile nasz trasy się pokryją . Zarezerwowaliśmy już noclegi w Bochni, Sandomierzu, Zamościu, Lublinie i Kazimierzu. Miejsc do obejrzenia ciągle przybywa (klik) .
Lidia K napisał(a):bizantyjskie mozaiki w Rawennie biją jak na razie (w moim rankingu) wszelkie bizantyjskie mozaiki jakie widzieliśmy.
W moim również, ale jest szansa, że wkrótce zostaną zdetronizowane. Już przebieram z niecierpliwości nogami na wizytę w Kaplicy Palatyńskiej w Palermo i katedrze w Monreale, gdzie mozaiki zajmują ponoć powierzchnię 6340 m2 .
Beata W. napisał(a):Miło się z Wami podróżowało
Miło, że zaglądałaś .
Mikeee napisał(a):marze_na napisał(a):...jeden nocleg więcej w Ferrarze kosztem jednego mniej w Ravennie. Pod względem uroku i klimatu pierwsze miasto bije to drugie o głowę.
to było widoczne już na Waszych zdjęciach. Chociaż te mozaiki... - rewelacja
I ze względu na mozaiki wizytę w Ravennie gorąco polecamy! Ale wieczór spokojnie można spędzić już gdzieś indziej .
Mikeee napisał(a):to była moc przyjemnych doznań - zresztą jak zawsze w Twoich relacjach
Dzięki .