... muszę przyznać, że Ferrarą bardzo, ale to bardzo pozytywnie mnie zaskoczyłaś ... ... naprawdę podoba mi się ... ...
Pozdrawiam.
komorfil napisał(a):wszyscy uczymy się Włoch i do końca życia się nie nauczymy.
komorfil napisał(a):mi głównie chodzi o to, że nie "mój" nr 1 bo jestem nikim żeby się o tym wypowiadać. To raczej dość powszechna opinia tych co się na tym znają.
kmichal napisał(a):... muszę przyznać, że Ferrarą bardzo, ale to bardzo pozytywnie mnie zaskoczyłaś ... ... naprawdę podoba mi się ...
kulka53 napisał(a):Tak patrzę i patrzę z odcinka na odcinek, mocno zachęcająco pokazujesz Ferrarę...
Wracając z Toskanii przejeżdżaliśmy obok, nawet w planie była, ale... dużo miejsc wtedy było w planie , czasu zabrakło.
marze_na napisał(a):--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Muszę się chociaż pochwalić, bo z radości skakać jeszcze nie mogę. Za 94 dni znowu lądujemy we Włoszech .
Klamka zapadała. Bilety kupione .
marze_na napisał(a):
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Muszę się chociaż pochwalić, bo z radości skakać jeszcze nie mogę. Za 94 dni znowu lądujemy we Włoszech .
mysza73 napisał(a):marze_na napisał(a):
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Sycylia
mysza73 napisał(a):Sycylia
piekara114 napisał(a):Ciekawe jakie loty trafiła?
marze_na napisał(a):mysza73 napisał(a):Sycylia
Si .
Następne Buongiorno! Benvenuti! będzie z Sycylii .
marze_na napisał(a):piekara114 napisał(a):Ciekawe jakie loty trafiła?
Lot jest na Roma Ciampino
marze_na napisał(a):mysza73 napisał(a):Sycylia
Si .
Następne Buongiorno! Benvenuti! będzie z Sycylii .
marze_na napisał(a):Tylko, że każdy w swoim poznawaniu ma inne priorytety wynikające z odmiennych zainteresowań.
Co robię przed wyjazdem? Biorę z półki przewodnik - tam o wnętrzach pałacu lakoniczne dwa zdania. A że przewodniki traktuję z dystansem, odpalam internetową wyszukiwarkę. Wrzucam co zwiedzić w Ferrarze, top 10 Ferrara, visit Ferrara i tym podobne.
marze_na napisał(a):Następne Buongiorno! Benvenuti! będzie z Sycylii .
mysza73 napisał(a):No to jesień będzie bardzo ciekawa ...
kaszubskiexpress napisał(a):Tę relację będę czytać z wyjątkowym zainteresowaniem.
kmichal napisał(a):... no i bardzo dobrze, czyli ja również, dzięki Wam, będę tam w tym roku ... ...