kmichal napisał(a):... wieczorem, bez słońca też pięknie ... ...
piekara114 napisał(a):Nocna Rawena super!
Rzeczywiście wieczorem Ravenna trochę zyskuje na urodzie .
piekara114 napisał(a):a w tej sprawie taka cisza
Przecież napisałam, że sjesta .
marze_na napisał(a):piekara114 napisał(a):a w tej sprawie taka cisza
marze_na napisał(a):Mamy taaaaaakie królewskie łoże, że żal nie wykorzystać .
piekara114 napisał(a):marze_na napisał(a):piekara114 napisał(a):a w tej sprawie taka cisza
Ja tam nic o sjeście nie widziałam....marze_na napisał(a):Mamy taaaaaakie królewskie łoże, że żal nie wykorzystać .
marze_na napisał(a):Pod ołtarzem głównym znajduje się krypta, w której zachowały się mozaiki podłogowe z czasów biskupa Neona. Podłoga znajduje się obecnie znacznie poniżej poziomu gruntu przez co ciągle przykryta jest wodą.
marze_na napisał(a):piekara114 napisał(a):marze_na napisał(a):piekara114 napisał(a):a w tej sprawie taka cisza
Ja tam nic o sjeście nie widziałam....marze_na napisał(a):Mamy taaaaaakie królewskie łoże, że żal nie wykorzystać .
Pierwsze zdanie tego wiersza uparcie Ci umyka .
marze_na napisał(a):12.03 - Ferrara, ...
kmichal napisał(a): ... już lubię Ferrarę ... ...
mysza73 napisał(a):wreszcie italiański kolor nieba
_Piotrek_ napisał(a):Kiedyś byliśmy na targach turystycznych i swoje stoisko miał właśnie region Emilia-Romania, tam nas między innymi namówili na zwiedzanie Ferrary.
marze_na napisał(a):Mnie zachęcił opis w przewodniku. Potem zajrzałam do Twojej relacji i tylko utwierdziłam się w przekonaniu, że warto Ferrarę odwiedzić .
piotrf napisał(a):A mnie skusił bardzo dawno temu " Dwór w Ferrarze " Kazimierza Chłędowskiego