marze_na napisał(a):Żal będzie żegnać się z miastem świętego Franciszka.
Znaczy jedziemy do Perugii?

.png)
mysza73 napisał(a):Znaczy jedziemy do Perugii?![]()
.
..png)
marze_na napisał(a):Nie przestaje mnie jednak zdumiewać Twoja sympatia do tego miasta, bo ono mi się kojarzy zupełnie niemyszowo, że się tak wyrażę. Śledzę wszystkie Twoje relacje, oglądam te mniej lub bardziej zadbane miasteczka, kolorowe uliczki, białe domki, kwiatuszki, urocze zaułki ... i ta Perugia nijak mi do zestawu nie pasuje
.

.png)
mysza73 napisał(a):To jak wytłumaczysz, że podobało mi się w Palermo?
.mysza73 napisał(a):Nie no, Perugia w ogóle jest urocza
Musiałaś coś przegapić
.png)

.

.png)

.

..png)
marze_na napisał(a): Nie ma wątpliwości, że w tej okolicy street art ma się wyjątkowo dobrze
marze_na napisał(a): Wspominałyśmy już z Agnieszką, że Perugia jest urocza.
.png)
mysza73 napisał(a):A jak się rzuci okiem drugi raz, i trzeci, to można dostać takiego pierdolca jak jawiola2012 napisał(a):marze_na napisał(a): Wspominałyśmy już z Agnieszką, że Perugia jest urocza.
Jest urocza![]()
Już na pierwszy rzut oka Perugia mi się podoba.
.png)
mysza73 napisał(a):A czekoladki to pewnie Perugina![]()

wiola2012 napisał(a):Jest urocza
Już na pierwszy rzut oka Perugia mi się podoba.
wiola2012 napisał(a):Pierdolca to ja na 100 % dostanę, bo coraz bardzie w tę Italię się wkręcam
.png)
marze_na napisał(a):
Ja zachorowałam na Italię już po pierwszej wizycie, a że pierwszy był Rzym, to na zawsze pozostanie tą największą miłością.
marze_na napisał(a): Jakieś konkretne plany już masz?
.png)
Bo kobiety zawsze mają pod górkę. Zauważ, że do każdej damskiej toalety trzeba iść dalej, niż do męskiej. Raz w Irlandii trafiła mi się damska toaleta, do której nie musiałam biec kilometr. Waldek poszedł do toalety z drugiej strony - tej męskiej. Tam akurat było sprzątanie i panie sprzątające bardzo dziwnie na niego patrzyły i coś do niego mówiły, ale przecież tego języka nie da się zrozumieć. A w toalecie, do której ja trafiłam, była fontanna na ścianie, to znaczy ja tak o niej myślałam. Dopiero później w drodze powrotnej, gdy również chcieliśmy skorzystać z toalet, okazało się że oczywiście jest zupełnie na odwrót. I ta ściana z fontanną to jest pisuar w męskiej toalecie. Ale napisy na tych toaletach były wyłącznie w języku irlandzkim i beż żadnych obrazków rysunkowych. Cóż, zdarzyło nam się.marze_na napisał(a):megidh napisał(a):Bazylika robi wrażenie.
Podobnie jak widoki z toalety.
Tylko dlaczego widokowe okno jest akurat w męskiej, a nie w damskiej![]()
![]()
![]()
Kapitalny jest ten środek transportu.marze_na napisał(a):Z dworca kolejowego do centrum Perugii, gdzie mamy zarezerwowane noclegi, zabierze nas dość oryginalny środek transportu - Minimetrò.
marze_na napisał(a):
Ale mi smaka narobiłaś. A ja na diecie jestemmarze_na napisał(a):Baci z Peruginy. Takie clasico.