marze_na napisał(a):Żal będzie żegnać się z miastem świętego Franciszka.
Znaczy jedziemy do Perugii?
mysza73 napisał(a):Znaczy jedziemy do Perugii?
marze_na napisał(a):Nie przestaje mnie jednak zdumiewać Twoja sympatia do tego miasta, bo ono mi się kojarzy zupełnie niemyszowo, że się tak wyrażę . Śledzę wszystkie Twoje relacje, oglądam te mniej lub bardziej zadbane miasteczka, kolorowe uliczki, białe domki, kwiatuszki, urocze zaułki ... i ta Perugia nijak mi do zestawu nie pasuje .
mysza73 napisał(a):To jak wytłumaczysz, że podobało mi się w Palermo?
mysza73 napisał(a):Nie no, Perugia w ogóle jest urocza
Musiałaś coś przegapić
marze_na napisał(a): Nie ma wątpliwości, że w tej okolicy street art ma się wyjątkowo dobrze
marze_na napisał(a): Wspominałyśmy już z Agnieszką, że Perugia jest urocza .
mysza73 napisał(a):A jak się rzuci okiem drugi raz, i trzeci, to można dostać takiego pierdolca jak jawiola2012 napisał(a):marze_na napisał(a): Wspominałyśmy już z Agnieszką, że Perugia jest urocza .
Jest urocza
Już na pierwszy rzut oka Perugia mi się podoba.
mysza73 napisał(a):A czekoladki to pewnie Perugina
wiola2012 napisał(a):Jest urocza
Już na pierwszy rzut oka Perugia mi się podoba.
wiola2012 napisał(a):Pierdolca to ja na 100 % dostanę, bo coraz bardzie w tę Italię się wkręcam
marze_na napisał(a):
Ja zachorowałam na Italię już po pierwszej wizycie, a że pierwszy był Rzym, to na zawsze pozostanie tą największą miłością .
marze_na napisał(a): Jakieś konkretne plany już masz?
Bo kobiety zawsze mają pod górkę. Zauważ, że do każdej damskiej toalety trzeba iść dalej, niż do męskiej. Raz w Irlandii trafiła mi się damska toaleta, do której nie musiałam biec kilometr. Waldek poszedł do toalety z drugiej strony - tej męskiej. Tam akurat było sprzątanie i panie sprzątające bardzo dziwnie na niego patrzyły i coś do niego mówiły, ale przecież tego języka nie da się zrozumieć. A w toalecie, do której ja trafiłam, była fontanna na ścianie, to znaczy ja tak o niej myślałam. Dopiero później w drodze powrotnej, gdy również chcieliśmy skorzystać z toalet, okazało się że oczywiście jest zupełnie na odwrót. I ta ściana z fontanną to jest pisuar w męskiej toalecie. Ale napisy na tych toaletach były wyłącznie w języku irlandzkim i beż żadnych obrazków rysunkowych. Cóż, zdarzyło nam się.marze_na napisał(a):megidh napisał(a):Bazylika robi wrażenie.
Podobnie jak widoki z toalety .
Tylko dlaczego widokowe okno jest akurat w męskiej, a nie w damskiej
Kapitalny jest ten środek transportu.marze_na napisał(a):Z dworca kolejowego do centrum Perugii, gdzie mamy zarezerwowane noclegi, zabierze nas dość oryginalny środek transportu - Minimetrò.
marze_na napisał(a):
Ale mi smaka narobiłaś. A ja na diecie jestem .marze_na napisał(a):Baci z Peruginy . Takie clasico.