Wnętrze faktycznie piękne....
No niestety - nie można mieć wszystkiego - my wybraliśmy Wezuwiusza, Pompeje i Capuę z rana (choć zastanawialiśmy się czy wracając nie wejść do pobliskiego naszemu hotelowi Pałacu)
Mikeee napisał(a):Chyba nie umiałbym normalnie żyć w takich pomieszczeniach
tony montana napisał(a):Wnętrze faktycznie piękne....
No niestety - nie można mieć wszystkiego
marze_na napisał(a):Mikeee napisał(a):Chyba nie umiałbym normalnie żyć w takich pomieszczeniach
Ja bym się tam na pewno źle czuła, bo to zupełnie nie moja stylistyka .
Gandalf Biały napisał(a): takie wnętrza nieczęsto się ogląda ...
kulka53 napisał(a):Wystrój taki "kościołowy"
Ale przepych niesamowity, i te szopki . Chyba warto odwiedzić jednak....
marze_na napisał(a):Gandalf Biały napisał(a): takie wnętrza nieczęsto się ogląda ...
Zwłaszcza, że to wszystko oryginalne wyposażenie.kulka53 napisał(a):Wystrój taki "kościołowy"
Ale przepych niesamowity, i te szopki . Chyba warto odwiedzić jednak....
Chyba warto .
Jak zostanie czas po odwiedzeniu Neapolu, Pompejów, Herkulanum, Wezuwiusza, Pozzuoli z Solfatarą ... . Tam jest w czym wybierać .
marze_na napisał(a):Amfiteatr Flawiusza w Pozzuoli
tiwa napisał(a):marze_na napisał(a): Można przeczytać, że Anfiteatro Flavio posiada najwspanialsze podziemia ze wszystkich zachowanych amfiteatrów.
Trudno się nie zgodzić. Mi się podobają .
pzdr.
marze_na napisał(a):TAnfiteatro Flavio posiada najwspanialsze podziemia ze wszystkich zachowanych amfiteatrów.
marze_na napisał(a):W zasadzie dość podobnie wyglądały podziemia Anfiteatro Campano w Santa Maria Capua Vetere z tą jednak różnicą, że te w Pozzuoli były dużo bardziej zadbane. Odchwaszczone, uprzątnięte, jasne ...
marze_na napisał(a):Pomijając już urodę samego miasteczka, tylko Amfiteatr Flawiusza i wulkan Solfatara wystarczą, by uwzględnić Pozzuoli w planach podbojów Kampanii.
kmichal napisał(a):... jestem totalnie zaskoczony ilością miejsc do zobaczenia w tej okolicy - co prawda nigdy szczegółowo tego nie śledziłem, ale żeby aż tyle tego tam było ... ... a tanie linie do Neapolu latają ... ...
tiwa napisał(a):marze_na napisał(a): Można przeczytać, że Anfiteatro Flavio posiada najwspanialsze podziemia ze wszystkich zachowanych amfiteatrów.
Trudno się nie zgodzić. Mi się podobają .
Lidia K napisał(a):I ja jestem pod wrażeniem miejsc i zdjęć.
Mikeee napisał(a):Pozzuoli zwiedza się w spokoju, bez tłumów. A to spory atut.