krakusowa napisał(a):A lokalne bazary uwielbiam
Do dziś w pamięci i w uszach mam bazar w Syrakuzach i zachwalających swój towar "handlarzy - krzykaczy"
Ja najlepiej wspominam targ w Katanii .
marze_na napisał(a):Palermo często przywodziło mi na myśl Neapol, zwłaszcza jeśli ograniczyć porównanie tylko do centro storico. Wąskie ulice, suszące się pranie, odrapane fasady kamienic, wszechobecny warkot skuterów i akompaniament klaksonów.
Mai napisał(a):Klimatyczne miasteczko
Tylko muszę wymyśle jak tam się dostać z lotniska w miarę normalny sposób a potem wydostać
Mikeee napisał(a):Uwielbiam takie naturalne, włoskie klimaty z południa.
Mikeee napisał(a):Zaciekawił mnie jeden napis na ścianie: CURVA NORD INFERIORE. Myślałem, że to dzieło wandali z Polski , ale wychodzi na to, że jest to nazwa sektora na stadionie w Palermo. Dokładniej na jednym z łuków w dolnej części
marze_na napisał(a):Kapitalny kolor morza niestety nic dobrego nie wróży.
(...)
Mai napisał(a):jak patrze na rozkład jazdy i trasy jazdy zwłaszcza pociągu, no masakra inny stan umysłu
Mai napisał(a):Długo szliście na tą plaże?
piekara114 napisał(a):Ładne muszelki, dla mnie idealna to ta jedna malutka plaża, na której widać strome zejście miedzy krzakami
marze_na napisał(a):piekara114 napisał(a):Ładne muszelki, dla mnie idealna to ta jedna malutka plaża, na której widać strome zejście miedzy krzakami
Za mało piachu .
Ale gdybyś miała kiedyś ochotę, to jest plaża poniżej hotelu Punta Nord - Est.
I wcale nie jest taka malutka, bo kolejne zdjęcie to jej dalszy ciąg, widok w drugą stronę.