krakusowa napisał(a):A lokalne bazary uwielbiam![]()
Do dziś w pamięci i w uszach mam bazar w Syrakuzach i zachwalających swój towar "handlarzy - krzykaczy"![]()
Ja najlepiej wspominam targ w Katanii

marze_na napisał(a):Palermo często przywodziło mi na myśl Neapol, zwłaszcza jeśli ograniczyć porównanie tylko do centro storico. Wąskie ulice, suszące się pranie, odrapane fasady kamienic, wszechobecny warkot skuterów i akompaniament klaksonów.
Mai napisał(a):Klimatyczne miasteczko
Tylko muszę wymyśle jak tam się dostać z lotniska w miarę normalny sposóba potem wydostać
Mikeee napisał(a):Uwielbiam takie naturalne, włoskie klimaty z południa.
Mikeee napisał(a):Zaciekawił mnie jeden napis na ścianie: CURVA NORD INFERIORE. Myślałem, że to dzieło wandali z Polski, ale wychodzi na to, że jest to nazwa sektora na stadionie w Palermo. Dokładniej na jednym z łuków w dolnej części
marze_na napisał(a):Kapitalny kolor morza niestety nic dobrego nie wróży.
(...)
Mai napisał(a):jak patrze na rozkład jazdy i trasy jazdy zwłaszcza pociągu, no masakrainny stan umysłu
![]()
Mai napisał(a):Długo szliście na tą plaże?
piekara114 napisał(a):Ładne muszelki, dla mnie idealna to ta jedna malutka plaża, na której widać strome zejście miedzy krzakami
marze_na napisał(a):piekara114 napisał(a):Ładne muszelki, dla mnie idealna to ta jedna malutka plaża, na której widać strome zejście miedzy krzakami
Za mało piachu.
Ale gdybyś miała kiedyś ochotę, to jest plaża poniżej hotelu Punta Nord - Est.
I wcale nie jest taka malutka, bo kolejne zdjęcie to jej dalszy ciąg, widok w drugą stronę.