marze_na napisał(a):do ich tworzenia wykorzystano 2200 kg złota .
... te zdjęcia trzeba oglądać w ciemnych okularach bo nieźle dają po oczach ... ...
Pozdrawiam.
I to rzekomo ja po kościołach latammarze_na napisał(a):Wstęp do katedry jest bezpłatny. Zapłacić musimy, jeśli chcemy wejść na dach katedry - 4€.
Zakupione bilety umożliwiają również wejście do Kaplicy Świętego Krzyża.
No wreszciemarze_na napisał(a):Teraz możemy już iść na dach .
kmichal napisał(a):marze_na napisał(a):do ich tworzenia wykorzystano 2200 kg złota .
... te zdjęcia trzeba oglądać w ciemnych okularach bo nieźle dają po oczach ... ...
piekara114 napisał(a):Zwróciliście uwagę, że Adam i Ewa zarówno tu jak i w poprzedniej katedrze mają w ciekawy sposób zaznaczone mięśnie brzucha?
mysza73 napisał(a):I to rzekomo ja po kościołach latam
mysza73 napisał(a):No wreszciemarze_na napisał(a):Teraz możemy już iść na dach .
tiwa napisał(a):Super są te Wasze zbliżenia na szczegóły, których gołym okiem nie można dostrzec .
Boję się, że przed kolejnym wyjazdem nie skończysz tej relacjimarze_na napisał(a):mysza73 napisał(a):No wreszciemarze_na napisał(a):Teraz możemy już iść na dach .
A gdzie Ci się tak spieszy
Dzięki, jutro zakupię skoro polecamarze_na napisał(a):P.S. A propos princessy, Paweł kazał Ci polecić kokosowe pryncypałki dla odmiany .
marze_na napisał(a):Katedra w Monreale
Inicjatorem budowy, a zarazem fundatorem katedry był w 1172 r. Wilhelm II, ówczesny król Sycylii, wnuk pierwszego króla Rogera II.
Celem, jaki przyświecał budowie kościoła wraz z klasztorem i biskupstwem, było ograniczenie rosnących wpływów arcybiskupa Palermo, Waltera z Milli.
(...)
mysza73 napisał(a):Boję się, że przed kolejnym wyjazdem nie skończysz tej relacji
tony montana napisał(a):Capella Palatiina - łza mi się w oku kręci jak sobie pomyślę,.... że nie mogłem tego zobaczyć na własne oczy....
Monreale - WIADOMO
Wiem, wiem ,marze_na napisał(a):mysza73 napisał(a):Boję się, że przed kolejnym wyjazdem nie skończysz tej relacji
Też zaczynam mieć takie obawy . Wiesz, sezon się nam zaczyna .
marze_na napisał(a):180 stopni (jeśli wierzyć przewodnikom, bo nie liczyłam ) prowadzi na dach katedry.