"Od Palermo do Cieśniny Messyńskiej"...
Z Kastora i Polluksa niewiele zostało, ale dopiero z góry było widać ogrom tej świątyni - to, co widzieliśmy spacerując między "kamieniami" układało się w piekną logiczną całość dopiero z lotu ptaka...

marze_na napisał(a):
Przy wejściu otrzymujemy darmowy bilet (liczą w ten sposób odwiedzających) i po chwili znajdujemy się wśród kamieni.
(Mysza, chwilę zastanawiałam się czy nie zadedykować Ci tego odcinka)
mysza73 napisał(a):marze_na napisał(a):
Przy wejściu otrzymujemy darmowy bilet (liczą w ten sposób odwiedzających) i po chwili znajdujemy się wśród kamieni.
Nie zdążyłam skomentować "schodów", a były super![]()
a kamienie, no cóż ... może gdybym tam była w pierwszą niedzielę miesiąca, to bym się skusiła ... ale też niekoniecznie
tony montana napisał(a):mysza73 napisał(a):marze_na napisał(a):
Nie zdążyłam skomentować "schodów", a były super![]()
a kamienie, no cóż ... może gdybym tam była w pierwszą niedzielę miesiąca, to bym się skusiła ... ale też niekoniecznie
Co Ty Mycha mówisz????
Widziałaś Świątynie Zgody?
To poza Akropolem w Atenach największe skupisko świątyń na świecie
![]()
tony montana napisał(a):Wczoraj na Planete+ z mojego ulubionego cyklu "Świat z góry" odcinek o 18.30 poświęcony był Sycylii:
"Od Palermo do Cieśniny Messyńskiej"...
mysza73 napisał(a):a kamienie, no cóż ... może gdybym tam była w pierwszą niedzielę miesiąca, to bym się skusiła ... ale też niekoniecznie
tony montana napisał(a):To poza Akropolem w Atenach największe skupisko świątyń na świecie
kmichal napisał(a): ciekawie wyglądają te ruiny na tle panoramy miasta ......
marze_na napisał(a):Dolina Świątyń (Valle dei Templi) w Agrigento, część II
Do kolejnych świątyń wiedzie długa Via Sacra. Jak komuś ciąży w kieszeni parę euro może tą trasę pokonać busikiem. My decydujemy się na spacer.
piekara114 napisał(a):kmichal napisał(a): ciekawie wyglądają te ruiny na tle panoramy miasta ......
Dokładnie takie same myśli miałam jak zobaczyłam to zdjęcie...
mysza73 napisał(a):Fajna pogoda, fajne zdjęcia, to i kamienie całkiem fajnie się prezentują,
chyba jednak w tą pierwszą niedzielę bym się skusiła
Potter napisał(a):Mnie rownież w stopniu umiarkowanymkręcą "kupki kamieni", jednak jakość zdjęć, którymi je prezentujesz ....
![]()
! Bajka !
PS. Jaka jest stawka dzienna wypożyczenia takiego fotografa![]()
?
Mikeee napisał(a):świetne miejsce
kulka53 napisał(a):Dolina Świątyń to zdecydowanie coś co chcielibyśmy kiedyś zobaczyć