marze_na napisał(a):Pod nami Isola Bella.
... będąc nad Gardą też mieliśmy na liście dodatkowej Isola Bella ...

Pozdrawiam.
marze_na napisał(a):Pod nami Isola Bella.
marze_na napisał(a):elka21 napisał(a):marze_na napisał(a):mysza73 napisał(a):a kwitnących opuncji w Antenie też było pełno i też bardzo nam się podobały
My wreszcie spróbowaliśmy jak toto smakuje.
I jakie wrażenia, po degustacji, smak, można porównać do ......
Talerz z opuncjami i figami dostaliśmy gratis do rachunku w jednej z osterii. Sama bym nie sięgnęła po ten owoc ze względu na bardzo drobne, prawie niewidoczne kolce. Ale skoro trafiły się już obrane![]()
Trudno mi to do czegokolwiek porównać. Umiarkowanie słodki, średnio soczysty. Spodziewałam się zdecydowanie bardziej wyrazistego smaku. Natomiast w jedzeniu przeszkadzała cała masa drobnych, ale twardych pesteczek i te upierdliwe pestki zapadły mi w pamięć bardziej niż sam smak.
kmichal napisał(a):Isola Bella
piekara114 napisał(a):Z tego co się orientuje w opuncjach ważniejsze niż smak jest fakt idealnego nawadniania organizmu.
longtom napisał(a):Zdjęcia cały czas![]()
![]()
![]()
![]()
tony montana napisał(a):W samym Giardini - Naxos byliscie?
krakusowa napisał(a):Czekam na cd
marze_na napisał(a):Autobusy z Taorminy wspinają się do Castemolii mniej więcej co godzinę albo dwie. Bilet kosztuje 1,90€, a kupowany w dwie strony 3,00€. Ta zasada obowiązywała u wszystkich przewoźników i na wszystkich liniach, z jakich korzystaliśmy na Sycylii. Kupowanie biletu andata e ritorno było więc zawsze mniejszym ciężarem dla portfela.
kmichal napisał(a):marze_na napisał(a):Castelmola to niewielka miejscowość zawieszona na skale powyżej Taorminy
... my tylko obeszliśmy się smakiem ...... a tak zerkałem na nią z Taorminy
mysza73 napisał(a):Normalnie Cię uduszę ... rujnujesz mi życie![]()
Już wszystko miałam w głowie poukładane, przemyślane, obczajone ... a teraz ... znowu chcę do Italii![]()
![]()
piekara114 napisał(a):Z ciekawości... nie ma na Sycylii jakiejś Sycylia- card, coby transport publiczny był w cenie? Przy kilkunastu podróżach autobusami sporą kwotę można wydać