marze_na napisał(a):Pod nami Isola Bella.
... będąc nad Gardą też mieliśmy na liście dodatkowej Isola Bella ... ... tam dotrzeć nam się nie udało, ale tą Waszą IB też mieliśmy okazję popodziwiać ... ...
Pozdrawiam.
marze_na napisał(a):Pod nami Isola Bella.
marze_na napisał(a):elka21 napisał(a):marze_na napisał(a):mysza73 napisał(a):a kwitnących opuncji w Antenie też było pełno i też bardzo nam się podobały
My wreszcie spróbowaliśmy jak toto smakuje .
I jakie wrażenia, po degustacji , smak, można porównać do ......
Talerz z opuncjami i figami dostaliśmy gratis do rachunku w jednej z osterii. Sama bym nie sięgnęła po ten owoc ze względu na bardzo drobne, prawie niewidoczne kolce. Ale skoro trafiły się już obrane
Trudno mi to do czegokolwiek porównać. Umiarkowanie słodki, średnio soczysty. Spodziewałam się zdecydowanie bardziej wyrazistego smaku. Natomiast w jedzeniu przeszkadzała cała masa drobnych, ale twardych pesteczek i te upierdliwe pestki zapadły mi w pamięć bardziej niż sam smak .
kmichal napisał(a):Isola Bella
piekara114 napisał(a):Z tego co się orientuje w opuncjach ważniejsze niż smak jest fakt idealnego nawadniania organizmu.
longtom napisał(a):Zdjęcia cały czas
tony montana napisał(a):W samym Giardini - Naxos byliscie?
krakusowa napisał(a):Czekam na cd
marze_na napisał(a):Autobusy z Taorminy wspinają się do Castemolii mniej więcej co godzinę albo dwie. Bilet kosztuje 1,90€, a kupowany w dwie strony 3,00€. Ta zasada obowiązywała u wszystkich przewoźników i na wszystkich liniach, z jakich korzystaliśmy na Sycylii. Kupowanie biletu andata e ritorno było więc zawsze mniejszym ciężarem dla portfela.
kmichal napisał(a):marze_na napisał(a):Castelmola to niewielka miejscowość zawieszona na skale powyżej Taorminy
... my tylko obeszliśmy się smakiem ... ... a tak zerkałem na nią z Taorminy
mysza73 napisał(a):Normalnie Cię uduszę ... rujnujesz mi życie
Już wszystko miałam w głowie poukładane, przemyślane, obczajone ... a teraz ... znowu chcę do Italii
piekara114 napisał(a):Z ciekawości... nie ma na Sycylii jakiejś Sycylia- card, coby transport publiczny był w cenie? Przy kilkunastu podróżach autobusami sporą kwotę można wydać