napisał(a) marze_na » 29.03.2020 21:43
Gotujemy
Lubimy, nawet bardzo

, będąc we Włoszech upichcić coś sobie z lokalnych składników. Nie zawsze mamy odpowiednie warunki lokalowe, równie często napięty grafik zwiedzania sprawia, że nie mamy kiedy.
W Scicli były i warunki i czas, więc chwilkę popitrasiliśmy

. Muszę tu dodatkowo podkreślić świetne wyposażenia kuchni w naszej
casie 
.
Idąc od stacji kolejowej do domu zrobiliśmy niezbędne zakupy

. Łatwo nie było, bo oczyszczone już krewetki udało się kupić dopiero w trzeciej
peszczeriji.


Pokrojona pesce spada (po naszemu miecznik) trafia na patelnię, pomidorki do piekarnika, pasta fresca do garnka z gotującą się wodą.



Danie, jak to włoska pasta, szybkie w przygotowaniu

.

Można siadać do stołu. Pasta con pesce spada, gamberetti e pomodorini. Wersja
mruczanese 
.
Buon appetito

Konsumujemy oczywiście na tarasie

.

