napisał(a) marze_na » 29.03.2020 21:43
Gotujemy Lubimy, nawet bardzo
, będąc we Włoszech upichcić coś sobie z lokalnych składników. Nie zawsze mamy odpowiednie warunki lokalowe, równie często napięty grafik zwiedzania sprawia, że nie mamy kiedy.
W Scicli były i warunki i czas, więc chwilkę popitrasiliśmy
. Muszę tu dodatkowo podkreślić świetne wyposażenia kuchni w naszej
casie .
Idąc od stacji kolejowej do domu zrobiliśmy niezbędne zakupy
. Łatwo nie było, bo oczyszczone już krewetki udało się kupić dopiero w trzeciej
peszczeriji.
Pokrojona pesce spada (po naszemu miecznik) trafia na patelnię, pomidorki do piekarnika, pasta fresca do garnka z gotującą się wodą.
Danie, jak to włoska pasta, szybkie w przygotowaniu
.
Można siadać do stołu. Pasta con pesce spada, gamberetti e pomodorini. Wersja
mruczanese .
Buon appetito
Konsumujemy oczywiście na tarasie
.