Re: Buongiorno! Benvenuti! Apulia! Dolce far niente na obcas
napisał(a) aga_stella » 16.10.2019 21:11
majkik75 napisał(a):aga_stella napisał(a):No jasne - pełne ubezpieczenie. Jak poczytasz o wypożyczaniu auta zwłaszcza na południu Włoch, to wręcz się odechciewa. Apulia, Kalabria i Sycylia - to pod tym względem dziwne regiony.
Tak, już kiedyś się orientowałem ... Ale jest tak grubo, że lepiej nie brać ? Rozwiniesz proszę pojęcie "dziwne regiony" ?
Bo wiecie, jak dojdę do momentu zachwytu na Rzymem (
a dojdę), to porzucę Cro na wakacje i będzie trzeba szukać nowych kierunków ..
pozdrawiam, Michał
Podają, że ubezpieczenie w tych regionach nie obejmuje np. kradzieży (czytałam to w kilku miejscach). Druga sprawa wykupujesz z ubezpieczeniem, a jak odbierasz auto, to mówią, że masz jeszcze u nich kupić. W skrajnych sytuacjach nie chcą auta wydać. Faktycznie jak wchodziłam na umowy, to często był tam zapis - obowiązkowe wykupienie ubezpieczenia u nich. Dlatego wolałam uniknąć tych zawirowań.
Uważam jednak, że nie można dać się zwariować. W necie często ludzie coś wyolbrzymiają.
Jak jechałam na Kretę, to z opinii wynikało, że w pokoju będzie tylko okienko 50 na 50 cm. No było - bardzo dobrze się sprawdzało jako wentylacja, ale były też duże drzwi balkonowe (dwa skrzydła). Po kiego robić aferę z okienka? Nie wiem.