Buber napisał(a):BAJECZNE to tylko u WAS .
Rzeczywiście Alberobello ma coś z wioski Smerfów czy innego Hobbitonu .
tony montana napisał(a):Miałem teraz mozliwość wynajęcia niedrogiego apartmana w ALberobello - mial jednak minusy - brak klimy oraz parkingu
marze_na napisał(a):To gdzie ostatecznie się zatrzymacie? Ostuni?
.
marze_na napisał(a):Locorotondo
Pomysły na zagospodarowanie pozostałej części dnia były dwa. Mogliśmy pojechać do Grotte di Castellana albo pospacerować po uroczym Locorotondo. Wybraliśmy drugą opcję przede wszystkim ze wzgl. na fakt, że prawdopodobnie nie zdąrzylibyśmy już na wejście do groty z anglojęzycznym przewodnikiem. Cena tej atrakcji jest niemała (16€), więc miło byłoby coś z tej wycieczki zrozumieć .
Jak to zwykle mówimy, następnym razem .
Internet jest pełen zachwytów nad urodą malutkiego Locorotondo. Sprawdźmy to . Miasteczko znajduje się jedną stację za Alberobello. Kupujemy bileciki za 1,10€ i po dziesięciu minutach jesteśmy na miejscu.
mysza73 napisał(a):Wiedziałam, że warto tam wstąpić
Ale zabrakło mi czasu
tony montana napisał(a):My byilsmy w Castellana Grotte właśnie z włoskim przewodnikiem - mówił bardzo powoli i głośno więc całkiem sporo zrozumiałem - no, ale wtedy byłem na bieżąco z włoskim
Potter napisał(a):Ja nie wiem czy tam rzeczywiście jest tak pięknie czy to tylko na Waszych zajebongo zdjęciach tak to wygląda .
tony montana napisał(a):Przydzielilo nam miejsca nie obok siebie co uwazam za skandal:)
tony montana napisał(a):No i te dwa dni przed lotrm odprawa slabe to jest