A ja bylam i widzialam
napisał(a) magneska » 24.07.2012 11:27
W sumie to już zapomniałam że byłam (powrót 30-06-2012). I tak - Baśka OK, widoki super, woda zimna - ale czysta, bez glonów, wodorostów i 'jeżzwierzów'!, ceny jak w chorwacji, w okresie w którym bylam - jeszcze dużo miejsca, kwatera super (ok. 15 minut 'meczacym' spacerkiem do plazy Bunculuka (wejscie 20 Kun od osoby).
O plaży BANCULUKA - jak dla mnie syf - w porównaniu z Koversadą czy Valaltą. Do tego nie ma się gdzie schować przed słońcem - och jak brakowalo sosenek piniowych. Sam parasol to jednak za malo jak przygrzeje do tych skal i kamieni. Prysznic tylko przy restauracji, wiec jak ktos lubi z siebie splukac sol to musi rozbic sie wsrod gaszcza slomkowych parasoli.
Po dwoch dniach plazowania na Bunculuce stwierdzilismy ze nie bedziemy placic po 40 Kuna dziennie za cos co nam nie odpowiada i zaczelismy chodzic na Maly Raj - kolejna plaza za Bunculuka. Spokój, cisza no i sosenki
.
Moja opinia jest taka - warto pojechac i zobaczyć. Jeszcze nie wiem czy wrócę - jeśli chodzi o widoki i atmosfere to warto ale dla plażowania chyba nie - 25 minut w jedną stronę w upale pod górę to nic przyjemnego. Z kawtery mieliśmy 2 minuty do plazy miejskiej - ale po to jade do chorwacji zeby opalac sie nago bez skrepowania. po prrostu to lubie i nie wyobrazam sobie tekstylnego plazowania.
Moim zdaniem - Koversada czy Valalta - oczywiscie drogo - ale ubierasz sie tylko po to zeby pojsc na sniadanie i kolacje (mam na mysli bungalowy). Czyli praktycznie 2 tygodnie bez majtek! i to lubie