cropag napisał(a):Za tydzień wyjeżdżamy z żoną na KRK. Mamy nadzieję, że pogoda dopisze, bo prognozy na razie nieciekawe.
Zamierzamy zatrzymać się w Basce, Starej Basce, Punacie lub Krku (albo jeszcze gdzieś w pobliżu) i korzystać z plaży FKK kempingów Bunculuka lub Konobe. Widziałem wątek na temat opłat za wejście jednodniowe na te kempingi ( bardzo trudno uzyskać z wpisów jakąkolwiek informację ), ale ilekolwiek by nie kosztowało - trzeba zapłacić, no chyba, że znajdziemy coś na dziko . Ale nas interesuje przede wszystkim, czy przed tymi kempingami są jakiekolwiek miejsca parkingowe (obojętnie, czy płatne , czy darmowe ). A jeśli płatne - to ile, bo musimy uwzględnić to w zaplanowaniu wydatków.
Dziękuję z góry za wszelkie informacje.
cropag
Jeśli idzie o Bunculukę płatne chyba nie są (ale głowy za to nie dam) natomiast wyglądają tak:
Zdjęcia w/g google robione w listopadzie więc nie sugeruj się ilością samochodów - na ogół jest ich tu nawciskanych na maksa, zwłaszcza w sezonie...
Co do samego wejścia na plaże - teoretycznie jest ono płatne, nie wiem jak wygląda to przy recepcji bo byłam tam 2 razy: raz jak się meldowaliśmy i drugi jak wyjeżdżaliśmy
... ale w budce przy wejściu od strony dolnego parkingu rzadko widywałam kogokolwiek kto by te opłaty miał pobierać