napisał(a) piotrulex » 17.09.2019 07:46
AgniesiaTomeczek napisał(a):
Dziękujemy za informacje... Mamy jeszcze takie zapytanie, może jest ono dziwne ale nas nurtuje. Jak to jest w czasie burzy pod takim namiotem w tym miejscu? Czy jest bezpiecznie? A drugie to .. czy do plaży VELA LUKA można iść w stroju organizacyjnym czy raczej nie bardzo... ?
Nie ma za co
Pytanie nie jest dziwne, też od lat się nad tym zastanawiam, tym bardziej widząc tam coraz więcej pieńków po drzewach a ich samych coraz mniej. Z 2 lata temu chwile przed naszym przyjazdem złamało się solidne drzewo i spadło między namioty. Został tam pień wysoki na kilka metrów bo nie ma komu go ściąć. Nieco straszy swoją postrzępioną końcówką. Nie słyszałem aby komuś coś tam się stało, ale też mnie to niepokoi.
Vela Luka z tego co piszą nie jest FKK, my na samej plaży nigdy nie byliśmy. Jak macie ochotę tak spacerować to może lepiej na kolejne zatoczki na wschód kończąc na Vrżenicy. Na szlaku między Bunculuką a Vrzenicą golasów spotykamy, raz też spotkaliśmy w kanionie na szlaku.
Każdy ma inny poziom komfortu, ale dla mnie chodzenie nago po górach z plecakiem, w solidnych butach wygląda komicznie i jest nieco niewygodne