napisał(a) piotrulex » 21.07.2018 16:27
pkierski napisał(a):Mam pytanie: czy na plażę można wejść "z miasta", ile to kosztuje i jak z parkingiem dla "odwiedzających"?
Można
Promenada przy morzu, pod koniec dojazdu są miejsca parkingowe, wejście z 30kn. Ten parking chyba z 7 za godzinę i kolo 45 za cały dzień
Przez recepcje pewnie też można. Jest tam całkiem spory i w tym roku ładnie wykostkowany parking. Nie wiem czy płatny ale raczej nie
Kiedyś ludzie szli wzdłuż płotu mając go po prawej stronie i wchodzili na camp w dół po kamiennych schodach ale tam furtkę zlikwidowano już w zeszłym roku. Można wejść obok przez nieco zniszczony płot ale to już nie dla każdego ...
Kolejna furtka zniknęła w tym roku blisko plaży przy miejscach namiotowych na wschód od parkingu. Ta całkiem na górze w lesie.
Wejście drogie nie jest, sporo ludzi z miasta przychodzi. Od wjazdu do Baški do centrum plaży to około 1,0km, od Konzuma 2,2km. Tak orientacyjnie wczoraj mierzyłem
Z nowości zauważyłem pływająca platformę mniej więcej na wprost wieżyczki ratownika. Tam się wyniosła spora część głośniejszej, bermudowej młodzieży
Z minusów to notoryczny brak ratownika a jak był to i tak z nosem w smartfonie
Ostatnio edytowano 28.07.2018 15:52 przez
piotrulex, łącznie edytowano 1 raz