Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

FKK Bunculuka - zbiór informacji

Plaże, kempingi, ośrodki FKK i wszystkie inne nietekstylne sprawy.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
nimm2
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) nimm2 » 03.04.2011 23:11

znalezione w domowych archiwach... widok z gory na Bunculuke 5 minut przed zachodem slonca... gorna czesc campu... w tle Baska... spacerkiem wzdluz brzegu okolo 25 minut drogi...

Obrazek
nimm2
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) nimm2 » 03.04.2011 23:40

plaza...

Obrazek
nimm2
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) nimm2 » 03.04.2011 23:59

szczegolnie polecam ten zolty szlak... tylko trzeba zabrac ze soba duzo wody i dobre buty... i trzeba miec minimum kondycji i sprawnosci ruchowej...

Obrazek
nimm2
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) nimm2 » 01.05.2011 21:36

na stronie Bunculuki wreszcie pojawil sie cennik... ceny praktycznie bez zmian w stosunk do zeszlego roku... nowoscia jest cena od do i nie wiem od czego to zalezy, ale podejrzewam ze im wiecej dni pobytu wykupimy tym cena jest nizsza...
na campie tez jest nowa knajpka... jesli dobrze sie zorientowalem to nad samym brzegiem... na plazy...
aaddaamm1
Globtroter
Bunculuka 2014

Nieprzeczytany postnapisał(a) aaddaamm1 » 23.04.2014 11:38

Czytam sobie różne opisy tego kampu i jestem lekko skonsternowany. Widoki, plaża - wszystko super. Jedynie często napotykam na komentarze, że niby naturystyczny kamp a tu połowa albo i więcej na plaży tekstylnych w tym wycieczki z miasta . Na Vallacie czy Koversadzie nie ma tego problemu . Mimo całej tolerancji ja ( a jeszcze bardziej moja piękniejsza połówka ) czuje się swobodnie w "jednorodnie naturystycznym" środowisku. Mam pytanie do bywalców Bunculuki - jak to faktycznie wygląda. Planujemy wybrać się na początku lipca.
piotrulex
Koneser
Re: Bunculuka 2014

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrulex » 27.04.2014 18:20

aaddaamm1 napisał(a):Czytam sobie różne opisy tego kampu i jestem lekko skonsternowany. Widoki, plaża - wszystko super. Jedynie często napotykam na komentarze, że niby naturystyczny kamp a tu połowa albo i więcej na plaży tekstylnych w tym wycieczki z miasta . Na Vallacie czy Koversadzie nie ma tego problemu . Mimo całej tolerancji ja ( a jeszcze bardziej moja piękniejsza połówka ) czuje się swobodnie w "jednorodnie naturystycznym" środowisku. Mam pytanie do bywalców Bunculuki - jak to faktycznie wygląda. Planujemy wybrać się na początku lipca.

Na plaży sporo osób choć częściowo ubranych (jak na camp FKK oczywiście). Oceniam na 5 do 10%. Na campie jeszcze więcej porusza się w odzieniu. My mamy porównanie z FKK Ulika k/Porec i tam widać że jest to nagi camp a golizna np. na basenie jest pilnowana. Po tylu latach plażowania niewielka część ubranych nam nie przeszkadza ale faktycznie na Bunculuce jest ich niamało. Wejść na camp moze każdy po wykupieniu biletu wstępu i nikogo nie interesuje jak będzie on plażował. Prędzej kogoś skasują jak słońce sie przesunie i cień z płatnego plażowego parasola na niego najdzie niż komuś majty na tyłku wypomną :)

Będąc tam pierwdszy raz kilka lat temu specjalnie nie przypadł nam do gustu. W zeszłym roku juz przedłuzyliśmy tam pobyt a w tym roku kto wie czy tylko tam urlopu nie spędzimy

Dla nas ważne jest otoczenie innych campingowiczów a w 2013 było kapitalne i miejsce w zacienionym lasku super
nimm2
Croentuzjasta
Re: Bunculuka FKK - zbior wszystkich informacji

Nieprzeczytany postnapisał(a) nimm2 » 28.04.2014 14:35

Potwierdzam ze tekstylni to max 5% - 10%... Napewno nie wiecej... nawet te 10 to tak z gorka... w czesci plazy dalszej od wejscia to nawet tych 5% nie bedzie... a w jeszcze dalszej czesci za skalkami tez jest jeszcze kilka miejsc do beztekstylnego opalania... bardzo fajny camp...
piotrulex
Koneser
Re:

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrulex » 29.04.2014 08:17

nimm2 napisał(a):szczegolnie polecam ten zolty szlak... tylko trzeba zabrac ze soba duzo wody i dobre buty... i trzeba miec minimum kondycji i sprawnosci ruchowej...

Doszliśmy morzem do tej dużej plaży skąd żółty szlak prowadził w głąb wyspy ale nie mieliśmy w planie iść dalej. Czerwonym szlakiem doszliśmy do miejsca gdzie byliśmy na jakimś pagórku po prawej było morze a przed nami mocno i daleko z górki a później pod górkę, taki całkiem spory wąwóz o łagodnych zboczach. Wiesz może dokąd mogliśmy dojść i czy daleko jeszcze do zatoki? Nie wiedzieliśmy, że z campu mamy furteczkę i schody na ten szlak i drałowaliśmy przez recepcję gdzie były znaki. Gdy zobaczyliśmy ile nadłożyliśmy już byliśmy ostro zmęczeni ;) Od naszego namiotu do tej furtki było pewnie z 200m :)
mcbas
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) mcbas » 30.04.2014 07:43

Cześć.
aaddaamm1 napisał(a):Czytam sobie różne opisy tego kampu i jestem lekko skonsternowany. Widoki, plaża - wszystko super. Jedynie często napotykam na komentarze, że niby naturystyczny kamp a tu połowa albo i więcej na plaży tekstylnych w tym wycieczki z miasta . Na Vallacie czy Koversadzie nie ma tego problemu .

Bunculuka jest chyba najpiękniejszym miejscem FKK w Chorwacji jeżeli chodzi o położenie i widoki. Plaża bardzo ładna chociaż zatłoczona, sanitariaty na wysokim poziomie, usługi i handel w porządku, parcele bardzo różne więc każdy znajdzie coś dla siebie.
Jest tam furtka, przez którą można bezpośrednio wyjść na szlaki w górach. Każdy tę furtkę znajdzie bez problemu zwłaszcza jeśli zapyta sąsiadów na kempingu. Można pójść także wzdłuż wybrzeża i też się dojdzie do Wielkiej i Małej Zatoki z pięknymi plażami. Taka wycieczka jest raczej obowiązkowa, bo widoki są bajeczne...
Na plaży jest tłoczno, ale obsługa pilnuje dwóch rzeczy: czy zapłaciłeś za parasol i czy nie chodzisz ubrany. To widzieliśmy i potwierdzamy. M. in. ratownik wyrzucił z wody panią, która się tam znalazła w kostiumie. Oczywiście kręcą się tam tekstylni, ale bez przesady...
Jeżeli chodzi o ubrania i ich brak to w Valalcie, Koversadzie i Bunculuce jest identycznie...
Pozdrawiam.
PS: Należy jeszcze dodać, że Bunculuka leży tuż obok pięknego miasteczka Baska...
nimm2
Croentuzjasta
Re: Re:

Nieprzeczytany postnapisał(a) nimm2 » 30.04.2014 14:04

piotrulex napisał(a):
nimm2 napisał(a):szczegolnie polecam ten zolty szlak... tylko trzeba zabrac ze soba duzo wody i dobre buty... i trzeba miec minimum kondycji i sprawnosci ruchowej...

Doszliśmy morzem do tej dużej plaży skąd żółty szlak prowadził w głąb wyspy ale nie mieliśmy w planie iść dalej. Czerwonym szlakiem doszliśmy do miejsca gdzie byliśmy na jakimś pagórku po prawej było morze a przed nami mocno i daleko z górki a później pod górkę, taki całkiem spory wąwóz o łagodnych zboczach. Wiesz może dokąd mogliśmy dojść i czy daleko jeszcze do zatoki? Nie wiedzieliśmy, że z campu mamy furteczkę i schody na ten szlak i drałowaliśmy przez recepcję gdzie były znaki. Gdy zobaczyliśmy ile nadłożyliśmy już byliśmy ostro zmęczeni ;) Od naszego namiotu do tej furtki było pewnie z 200m :)

Byliscie prawie w miejscu gdzie zolty szlak dochodzi do czerwonego na mojej mapce... zolty biegnie wlasnie tym wawozem na dole... czyli gdzies mniej wiecej w polowie drogi... ale polecam tez droge morska do Vela Luki kajakami wypozyczonymi na campie... okolo godziny wioslowania wzdluz brzegu... a sama plaza VelaLuka mnie akurat troche rozczarowala... nic specjalnego... ciekawsze byly widoki idac zoltym szlakiem albo te pod woda z kajaku... polecam tez poplyniecie kajakiem do tej wysepki naprzeciwko campu... woda tam naprawde robi wrazenie... niesamowicie przezroczysta woda... i skaly... jakis czerwony granit czy cos takiego... a pozniej plynelismy do tej latarni i z powrotem wzdluz brzegu od strony Baski... tam zobaczyc mozna mniamniuśne schowane male zatoczki... i jest kilka malych jaskin... jak znajde zdjecia to postaram sie je tutaj wrzucic...
longtom
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) longtom » 30.04.2014 14:18

nimm2 napisał(a):...
Byliscie prawie w miejscu gdzie zolty szlak dochodzi do czerwonego na mojej mapce... zolty biegnie wlasnie tym wawozem na dole... czyli gdzies mniej wiecej w polowie drogi...

Kilka lat temu zrobiliśmy podobną pętelkę.

pzdr :wink:
piotrulex
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrulex » 30.04.2014 14:33

nimm2 napisał(a):
Byliscie prawie w miejscu gdzie zolty szlak dochodzi do czerwonego na mojej mapce... zolty biegnie wlasnie tym wawozem na dole... czyli gdzies mniej wiecej w polowie drogi.........

Tak też właśnie myślałem widząc mapkę z tego postu, czyli nie jest źle. Następnym razem zamiast przez portiernie idziemy przez furteczke, więcej wody i naprzód

Zdjęcia z kajakowej wyprawy mile widziane :)

Jakos super nie pływamy więc na wysepke na przeciwko raczej się nie wybierzemy choć oczywiscie chciałbym bardzo. Ile kosztowało wynajęcie kajaków? Daja kapoki? Są kajaki dla składu 2+1? Ile to mnie więcej płynięcia zakładając mały wiaterek w strone Bunculuki jak często w zeszłym roku bywało?
magneska
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) magneska » 16.05.2014 12:54

Czy ktoś będzie w FKK Bunculuka pomiędzy 4 a 20 lipca?
hitech
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) hitech » 03.06.2014 23:13

A czy ktoś wybiera się na bunculukę 15-25 czerwca 2014? My rodzinnie 2+2. Pozdrawiamy!
aaddaamm1
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) aaddaamm1 » 04.06.2014 08:29

Jesteśmy 1-4 lipca. Jak na razie to wszyscy się mijają z terminami :(
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Naturystyczna Chorwacja

FKK Bunculuka - zbiór informacji - strona 12
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone