Witam
Piotrze co do wyskakiwania do Hotelowego basenu to totalna pomyłka
Hotel znajduje się w centrum Baśki czyli kawałek jest do przejścia, a spacery w dzień z powodu upałów to nic przyjemnego
Do tego trzeba dodać iż basen jest tekstylny a jak wiesz nas majtki na tyłku bardzo parzą
Po za tym mając pod nosem fajną plaże Bunculuka oraz pobliskie piękne rajskie zatoczki to sie nie myśli o basenie
Jak myślisz o basenach to jedz na Valalte, baseny większe, super miejsca leżakowe przy basenach, leżaki i parasole bezpłatne, masę animacji dla dzieci i dorosłych, to co spodobało się mojej małej to przeczkole przy basenie (a jeszcze bardziej żonie
)
Dajesz tam dziecko o 11 i możesz je odebrać do 18 oczywiście zadbają by dzieci nie były głodne, organizują różne atrakcje dla dzieciaków, zabawy, prace plastyczne, dzieciaki same lgną do tego przeczkola.
Ogólnie polecana przez ciebie Ulika jest fajna, dla żony była super, jak oświadczyłem jej że w tym roku zamiast tygodnia na Ulikce będzie bez dyskusyjnie Valalta to była przez całą droge cięta jak osa
Obecnie po powrocie to żona nie chce słyszeć o Ulice i bez dyskusyjnie za rok na Valalte nawet kosztem skrócenia co rocznego 2 tygodniowego pobytu na Bunculuce
Wracając do tematu Bunculuki to poprawili w końcu stan sanitariatu na dolnym campie, z tego co zauważyłem to mają w planach modernizacje placu zabaw dla dzieci (tylko mam nadzieje że nie zrobią basenu)
Tego roku jak co roku pobyt na Bunculuce bardzo udany, sporo rodaków, udało się zebrać na plaży i zorganizować małe ognisko (z zapalonych podgrzewaczy) przy piwku, winie oraz wyrobie lokalnym
Oczywiście w siatkie też graliśmy lecz z powodu upałów więcej było biegania pod pryśnic niż biegana za piłką
W tym roku mimo wcześniejszych planów wycieczki w góry nic nie wyszło z powodu upałów, tak to sobie tłumacze lecz prawda jest taka że mieliśmy strasznego lenia i całe 2 tygodnie spędziliśmy wylegując się na plaży lub pływając kajakiem.
Prawda jest taka że każdy ma różne wymagania i oczekiwania od campingów ale dla nas nasz ranking wygląda tak :
Bunculuka - Valalta - Ulika
Oczywiście pozdrawiamy wszystkich poznanych z Bunculuki jak i z Valalty