napisał(a) raffiu » 17.05.2010 17:29
Niewykluczone, że w tym roku zamienię ulubioną Dalmację na wyspę Krk, a konkretnie na Baskę. Nie będę jednak na kempingu Bunculuka, tylko w jakimś apartamencie. Ponieważ jednak przedkładam nagi wypoczynek i plażowanie bez tekstyliów, mam zamiar wraz z moja drugą lepszą połową chadzać na plaże gdzie taka forma nikogo nie razi
. Ale właśnie tu pojawia się moje pytanie, czy będę chadzał? To znaczy:
- czy można poruszać się bez żadnych ograniczeń (opłat) na plaże Bunculuki?
- czy można dostać się pieszo na położoną nieco dalej plażę "Jablonova" (taka nazwa widnieje na zdjęciach z google Earth)?
- czy ta plaża (Jablonowa) jest CO, czy naturystyczna?
- czy przechodząc na tą plażę przez plażę Bunculuki muszę na tej plaży być nago (skoro to tylko tranzyt
)?
- czy mieszkając w Basce lepiej jest przejść przez kamping, czy wybrzeżem?
- czy (jeśli ktoś ma porównanie) jeżowców jest więcej niż w Dalmacji (Brać, Makarska Riviera, Peljesac)?
- czy znacie jakieś fajne miejsca do nagiego plażowania w pobliżu Baski, nie będące w bezpośrednim sąsiedztwie Campu (główna plaża), a jednocześnie nie oblegane i z dostępem od strony lądu?
- a może ktoś jest zdania, że mając do wyboru urlop w Dalmacji nie warto decydować się na Krk?
Jeśli odpowiedzi na niektóre z moich pytań już padły, to przepraszam, ale nie zawsze funkcja szukaj wystarcza by taką wiedzę wydobyć
Z góry dziękuję za pomoc
Pozdrawiam