Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

FKK Bunculuka - zbiór informacji

Plaże, kempingi, ośrodki FKK i wszystkie inne nietekstylne sprawy.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
piotrulex
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrulex » 10.03.2010 13:29

Bubbu napisał(a):Watpię, żeby ktoś odpowiedział, bo jaki jest sens mieszkać na kempingu FKK nad morzem i chodzić przez całe miasto na tekstylny basen. Chyba dużo lepszym rozwiązaniem, jest wybrać się na Istrię, na kemping z basenem.

Gdybym byl na Bunculuce i byla by opcja basenu jak wyzej pisano to z pewnoscia minimum raz bym na nim byl. Tak wiec kazda opcja jest godna rozwazenia i jak ktos cos wie w kwestii wczesniejszego pytania to niech zbierze mysli i odpowie :D
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 14.03.2010 10:01

Typowa dla Ciebie odpowiedź oczywiście nic nie wnosi, zabiera miejsce i czas ludziom. którzy oczekują konkretnych info, byle coś napisać i nabić posta
piotrulex
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrulex » 15.03.2010 08:13

bluesman napisał(a):Typowa dla Ciebie odpowiedź oczywiście nic nie wnosi, zabiera miejsce i czas ludziom. którzy oczekują konkretnych info, byle coś napisać i nabić posta

milego dnia zycze :D
wiegal
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) wiegal » 08.05.2010 19:45

Mam pytanie: czy rozbijając namiot, w moim przypadku przedsionek wskazane jest zaopatrzyć się specjalne śledzie, szpilki ? Mam na myśli twardość gruntu.
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 08.05.2010 19:46

Fachowcy twierdzą, że najlepsze są duże gwoździe budowlane... :lol:
piotrulex
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrulex » 10.05.2010 10:19

wiegal napisał(a):Mam pytanie: czy rozbijając namiot, w moim przypadku przedsionek wskazane jest zaopatrzyć się specjalne śledzie, szpilki ? Mam na myśli twardość gruntu.

Szpilki i to markowe

Do "duzych" namitow, wiat itd czesto maja faktycznie gwozdzie budowlane, takie dosc solidne, czesto z dospawanym na koncu jakims zaczepem. Mlotek rowniez obowiazkowy a szpilek oczywiscie kilka w zapasie :wink:
raffiu
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) raffiu » 17.05.2010 17:29

Niewykluczone, że w tym roku zamienię ulubioną Dalmację na wyspę Krk, a konkretnie na Baskę. Nie będę jednak na kempingu Bunculuka, tylko w jakimś apartamencie. Ponieważ jednak przedkładam nagi wypoczynek i plażowanie bez tekstyliów, mam zamiar wraz z moja drugą lepszą połową chadzać na plaże gdzie taka forma nikogo nie razi ;). Ale właśnie tu pojawia się moje pytanie, czy będę chadzał? To znaczy:
- czy można poruszać się bez żadnych ograniczeń (opłat) na plaże Bunculuki?
- czy można dostać się pieszo na położoną nieco dalej plażę "Jablonova" (taka nazwa widnieje na zdjęciach z google Earth)?
- czy ta plaża (Jablonowa) jest CO, czy naturystyczna?
- czy przechodząc na tą plażę przez plażę Bunculuki muszę na tej plaży być nago (skoro to tylko tranzyt ;))?
- czy mieszkając w Basce lepiej jest przejść przez kamping, czy wybrzeżem?
- czy (jeśli ktoś ma porównanie) jeżowców jest więcej niż w Dalmacji (Brać, Makarska Riviera, Peljesac)?
- czy znacie jakieś fajne miejsca do nagiego plażowania w pobliżu Baski, nie będące w bezpośrednim sąsiedztwie Campu (główna plaża), a jednocześnie nie oblegane i z dostępem od strony lądu?
- a może ktoś jest zdania, że mając do wyboru urlop w Dalmacji nie warto decydować się na Krk?

Jeśli odpowiedzi na niektóre z moich pytań już padły, to przepraszam, ale nie zawsze funkcja szukaj wystarcza by taką wiedzę wydobyć :)
Z góry dziękuję za pomoc
Pozdrawiam
raffiu
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) raffiu » 20.05.2010 08:38

podbijam pytanie!
wiem już, że wstęp na teren campu jest płatny zarówno od strony wjazdu, jak i na plażę, ale nie wiem ile taka opłata wynosi? Proszę o odpowiedź na to pytanie oraz na te z postu wyżej.
Pozdrawiam
Bubbu
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bubbu » 20.05.2010 14:34

O ilie pamiętam to 15 Kn. Można obejść kamping górą i dojść do zatok za kempingiem, ale z tego co widziałem, to częściowo jest to górska wspinaczka. Wielu korzysta z taksówek wodnych, a najlepiej mieć własne pływadło i dopłynąć do którejś z zatok.
raffiu
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) raffiu » 20.05.2010 19:00

Dzięki za informację. gdybym jeszcze mógł Cię prosić o opinię na temat plaż w zatoczkach za Bunculuką.
- Czy są one tekstylne, czy jest tam dowolność w sposobie plażowania?
- czy są oblegane i zatłoczone w połowie lipca?
- ile kosztuje dotarcie tam taksówką wodną (orientacyjnie)?

Z góry dziękuję za pomoc
wiegal
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) wiegal » 20.05.2010 20:43

Ja dołączę z pytaniem: jaki jest dostęp do internetu? Czy warto brać laptopa?
tomb
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) tomb » 21.05.2010 14:36

Z tego, co pamiętam sprzed paru lat, zatoczki za Bunculuką nie są specjalnie oblegane i panuje tam pełna dowolność. Im dalej od właściwego kempingu, tym więcej tekstyliów.
Bubbu
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bubbu » 24.05.2010 10:05

Odnośnie zatoczek to j.w. z dużą przewagą fkk. Pływaliśmy własnym pontonem do trzeciej w kolejności zatoczki. Tylko jeden ponton przywoził tekstylnych (Polacy), pozostali plażowicze - fkk. Nie znam cen taksówek. Internet Wi-Fi na Bunculuce był w 2009 dostępny tylko w rejonie recepcji, płatny 25 Kn/godz (kupowało się hasło dostępu, które wygasało po godzinie łącznośći, można oczywiście dzielić na krótkie okresy łączności).
wiegal
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) wiegal » 02.06.2010 21:51

Plan mamy taki: wyjazd 14 lub 15 czerwca, Barwinek - Słowacja (zastanawiam się czy omijać autostradę - ponoć kampery i samochody z kampigami zwolnione z opłat) - Wegry, do Miszkolca i dalej autostradą przez Budapeszt (może nocleg nad Balatonem) - Chorwacja KRK Baśka Bunculuka :D
Bubbu
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bubbu » 04.06.2010 09:14

Z północy podkarpacia można tą trasę zrobić na raz (wyjazd 5.17 w niedzielę, przyjazd na camping 19.30). Z Ostrowca raczej niemożliwe.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Naturystyczna Chorwacja

FKK Bunculuka - zbiór informacji - strona 9
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone