janniko napisał(a):PAP
Przepiękna relacja!
Gratulacje i wyrazy podziękowania!
Dotąd ją trochę "pomijałem", bo wydała mi się przydługawa, ale od dziś zaczynam ją czytać od początku do końca... w odcinkach oczywiście!
Nie spodziewałem się, że Morze Czarne może mieć tak piękny kolor. Zupełnie jak na Riwierze Olimpijskiej.
Na Krymie i w Gruzji, gdzie często bywałem (onegdaj) M. Czarne ma zupełnie inny kolor. O wiele ciemniejszy.
Już się "zakochałem" w tej plaży:
Twoja relacja z pobytu w Sinomorcu nastraja mnie jak najbardziej optymistycznie. Wynika z niej, że jednak można jeszcze znaleźć tam takie w miarę "totalne" zadupie!..
Jeśli tylko uda mi się namówić żonę, to jedziemy!
Ciekaw jestem czy w miarę blisko tej plaży można by znaleźć jakąś sympatyczną kwaterkę?
Może że w tych domkach widocznych w tle parkingu ludzie wynajmują pokoje. Jak sądzisz?
pozdrawiam
Na pewno będę miał jeszcze kilka pytań odnośnie Bulgarian jeśli się zdecydujemy
janniko,
Dzięki za słowa uznania
...
Relacja istotnie jest przydługawa
, ale też taki jest jej cel, żeby była dość szczegółowa w opisie i zdjęciach, aby każdy mógł znaleźć ten konkretny fragment, który jego / ją interesuje i 'wycisnąć' z tego fragmentu informacje przydatne pod kątem danych pomysłów wakacyjnych
...
Ta plaża to
de facto jedyna plaża jaką znamy w Sinemorcu, ale naszym zdaniem najlepsza w BG, jeśli nie na Bałkanach (wedle naszych kryteriów, o czym było w relacji
), ale pod warunkiem, że nie ma tam tłoku
. Że byliśmy tam zawsze we wrześniu to też Ci nie powiem jak jest w sezonie. Opis, który zamieścił
walczy myślę powinien ostudzić huraoptymistów, ale nie powinien zniechęcać do wyjazdu do Sinemorca
...
Co do kwater to mam zero rozeznania, bo dla nas Sinemorec był zwyczajnie zbyt daleko na uboczu aby mógł posłużyć jako baza
... inna rzecz, że jak byliśmy tam w 2006 to wpadł nam w oko estetycznie wyglądający obiekt prowadzony chyba przez Niemców lub ludzi mających z tym krajem jakieś koneksje, zlokalizowany prawie tuż nad brzegiem skarpy z pięknym widokiem ... nie jestem pewien, ale to może być to
http://www.sinemoretz-bg.com/hotel.html ... jeśli tak, to spacerkiem z tego miejsca do naszej plaży masz na moje oko 5 min po tych łąkach, na których jest parking, a sam budynek będzie w lewym górnym rogu mojej fotki z autem, którą cytujsz w swoim poście
...
Inna rzecz, że w temacie kwater to
walczy jest zapewne super obcykany, bo na Bulgaricusie działał dzielnie
... a i na Bulgaricusa warto zajrzeć, ale to ufam już czynisz sam bez moich podpowiedzi
...
Pozdrawiam,
PAP