Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Bułgaria - raz wystarczy

Stolicą Bułgarii jest Sofia – miasto o wyjątkowej historii, którego początki sięgają już starożytności. Gest kręcenia głową w dwie strony Bułgarzy odbierają jako przyznanie racji lub wyrażenie zgody. Odwrotnie niż w pozostałej części Europy! Narodowym kwiatem Bułgarii są róże. Z tego państwa pochodzi aż 50% całkowitej światowej produkcji olejku różanego.
witpol
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) witpol » 10.07.2013 20:40

Niestety,w tym roku wybór padł na Bułgarię, a dokładnie na Rawdę. W planach oczywiście Istambuł. Czy ktoś z bywalców w tamtym rejonie mógłby coś napisać, gdzie na plażę (podobno bywają na miejscowej glony), gdzie się stołować (poza Czuczurą), no tak w ogóle jakieś informacje. Do Istambułu planujemy jechać z jakiegoś miejscowego biura - może coś polecicie. Niestety będę niezmotoryzowany, zdecydowaliśmy się na samolot. Będę wdzięczy za wszelkie informację. Dodam jeszcze, że to pierwszy raz w tamte rejony :oops:
krzyswerm
Croentuzjasta
Re:

Nieprzeczytany postnapisał(a) krzyswerm » 14.07.2013 18:54

bonar napisał(a):
Zawsze jednak jest jakieś ale, ale porażał nas wszechobecny bałagan wokół posesji hotelowej. Porozrzucane deski z sąsiedniej budowy, śmieci, wszędzie śmieci, pełny kosz a obok niego cuchnące śmieci na rozwidleniu drogi, zarośla, dzikie osty wyrastające z pomiędzy płytek chodnikowych, i błąkające się psy żebraki.
cdn

Mam podobne wspomnienia z zeszłego roku.
Byłem w Sinemorcu, ceny niższe niż w Chorwacji ale porównywalne z Czarnogórą, ale ten powszechny syfek - wyleczyłem się z Bułgarii za kilka lat.

Pozdrawiam.
Krzyś
witpol
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) witpol » 14.07.2013 21:58

witpol napisał(a):Niestety,w tym roku wybór padł na Bułgarię, a dokładnie na Rawdę. W planach oczywiście Istambuł. Czy ktoś z bywalców w tamtym rejonie mógłby coś napisać, gdzie na plażę (podobno bywają na miejscowej glony), gdzie się stołować (poza Czuczurą), no tak w ogóle jakieś informacje. Do Istambułu planujemy jechać z jakiegoś miejscowego biura - może coś polecicie. Niestety będę niezmotoryzowany, zdecydowaliśmy się na samolot. Będę wdzięczy za wszelkie informację. Dodam jeszcze, że to pierwszy raz w tamte rejony :oops:

Czy mogę liczyć na podpowiedzi, nie chcę zakładać nowego tematu :roll:
Basiulinek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Basiulinek » 15.07.2013 08:24

Poczytaj forum Bulgaricus.com.
Tam na pewno znajdziesz duzo potrzebnych informacji.

:papa:
witpol
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) witpol » 15.07.2013 18:53

Basiulinek napisał(a):Poczytaj forum Bulgaricus.com.
Tam na pewno znajdziesz duzo potrzebnych informacji.

:papa:

Dzięki za podpowiedź, ale przekopałem to forum oraz inne np w gazeta.pl. W stosunku do naszego forum to nie ma porównania. Szczerze - to liczyłem na więcej, pozdrawiam :D
Poprzednia strona

Powrót do Bułgaria - България