Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Bułgaria ! Polecam , warto !

Stolicą Bułgarii jest Sofia – miasto o wyjątkowej historii, którego początki sięgają już starożytności. Gest kręcenia głową w dwie strony Bułgarzy odbierają jako przyznanie racji lub wyrażenie zgody. Odwrotnie niż w pozostałej części Europy! Narodowym kwiatem Bułgarii są róże. Z tego państwa pochodzi aż 50% całkowitej światowej produkcji olejku różanego.
arturo72
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) arturo72 » 17.08.2007 22:31

...i dopóki nie zobaczycie na własne oczy to nie mówcie,że gdzieś jest syf,zatrucia itp. Ja byłem zobaczyłem i mogę z całą odpowiedzialnością o czymś mówić.
Na podstawie opinii na www.cro.pl spodziewałem się drożyzny w Chorwacji a zobaczyłem ceny takie jak w Polsce !!
Czyli co ? Forum nie jest absolutnie wykładnią prawdy.
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 17.08.2007 22:32

A ja widzę po datach na zdjęciach, że jednak w tym roku była Chorwacja, a nie Bułgaria :wink: :lol:
arturo72
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) arturo72 » 17.08.2007 22:35

Janusz Bajcer napisał(a):A ja widzę po datach na zdjęciach, że jednak w tym roku była Chorwacja, a nie Bułgaria :wink: :lol:

dokładnie tak,w tym roku była Chorwacja i zobaczyłem i udokumentowałem na zdjęciu,że w Cro też jest syf ;)
Nie jestem uwiązany z żadnym krajem,dlatego mogę porównywać obiektywnie :)
Ostatnio edytowano 17.08.2007 22:44 przez arturo72, łącznie edytowano 1 raz
arturo72
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) arturo72 » 17.08.2007 22:40

mkm napisał(a):Proszę podać te piękne miejsca - choćby najmniejsze wycinki które mogłyby konkurować z 5000 km. bajkowego , jeszcze naturalnego wybrzeża chorwackiego.
A może Vinko Coce Cię przekona - :D

najpierw powiedz na jakiej podstawie tak sądzisz ?

mkm napisał(a):Trzeba mieć nie lada odwagę by zdobyć się na porównywanie Bułgarii z Crorajem. Jeszcze można zrozumieć porównanie z Krymem. Ale porównywanie z Cro to po prostu nieporozumienie. :!:

Czyżby wg.własnego "widzimisie" ? a może wg."tato a Marcin powiedział" :D
mkm
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mkm » 17.08.2007 22:55

No to w takim razie może Tomislav Bralić Cię ruszy - :wink:
arturo72
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) arturo72 » 17.08.2007 22:59

mkm napisał(a):No to w takim razie może Tomislav Bralić Cię ruszy - :wink:

nie musi mnie ruszać bo na własne oczy wiem jak wygląda Chorwacja a ty nie chcąc odpowiadać zdaje sie nie masz pojecia o Bułgarii ;)
mkm
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mkm » 17.08.2007 23:08

Ja przedstawiłem kilka mocnych argumentów , teraz czekam na Twoje. Proszę się nie wstydzić , prezecież Bułgaria jest taka ,,piękna " :wink:
arturo72
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) arturo72 » 17.08.2007 23:19

mkm napisał(a):Ja przedstawiłem kilka mocnych argumentów , teraz czekam na Twoje. Proszę się nie wstydzić , prezecież Bułgaria jest taka ,,piękna " :wink:

kiedy i gdzie byłeś w Bułgarii ?,przez jaki okres miałeś problemy żołądkowe,gdzie widziałeś syf,co ci się nie podobało w Bułgarii?
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 17.08.2007 23:25

arturo72 napisał(a): dokładnie tak,w tym roku była Chorwacja i zobaczyłem i udokumentowałem na zdjęciu,że w Cro też jest syf ;)
Nie jestem uwiązany z żadnym krajem,dlatego mogę porównywać obiektywnie :)

Takie śmieci jak na zdjęciu zobaczysz niestety w każdym kraju, a tam gdzie są turyści, to w większości ich wina, bo to oni je "produkują".
A problem śmieci to obecnie problem ogólnoświatowy.

Sam też widziałem śmieci w Chorwacji, ale mimo tego uważam, że wybrzeże chorwackie widokowo bije na głowę wybrzeże bułgarskie (wystarczy to stwierdzić na podstawie zdjęć) i np. wybrzeże Riwiery Olimpijskiej w Grecji, którą widziałem w tym roku.
Jedna mała kupka śmieci pozostawiona przez turystę czy autochtona nie świadczy o ogólnie panującym syfie.
I dla tej jednej zobaczonej kupki miałbym przestać jeździć do w miarę bliskiego wakacyjnego raju na ziemi ???

Bułgarię odwiedzałem bardzo dawno, byłem w okolicy Albeny, jeszcze z Rodzicami i tego co pamiętam na jakimś kempingu, którego stan na tamte czasy był znośny. Obecnie z kempingami tam cieniutko,a kwatera i hotele mnie nie interesują.

Dlatego jak tylko zdrowie i kasa pozwoli, Chorwacja zawsze - szczególnie Dalmacja u mom srcu stoi :lol:
mkm
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mkm » 17.08.2007 23:26

arturo72 napisał(a):
mkm napisał(a):Ja przedstawiłem kilka mocnych argumentów , teraz czekam na Twoje. Proszę się nie wstydzić , prezecież Bułgaria jest taka ,,piękna " :wink:

kiedy i gdzie byłeś w Bułgarii ?,przez jaki okres miałeś problemy żołądkowe,gdzie był syf ?

Ty chyba żarty Sobie stroisz - ja w Bułgarii !!! Nigdy w życiu !!! No chyba że mnie przekonasz. Czekam na mocne argumenty. Ale moja cierpliwość się już kończy. Laku noc - :wink:
arturo72
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) arturo72 » 17.08.2007 23:46

mkm napisał(a):Ty chyba żarty Sobie stroisz - ja w Bułgarii !!! Nigdy w życiu !!! No chyba że mnie przekonasz.

mkm napisał(a):Trzeba mieć nie lada odwagę by zdobyć się na porównywanie Bułgarii z Crorajem. Jeszcze można zrozumieć porównanie z Krymem. Ale porównywanie z Cro to po prostu nieporozumienie. :!:

to albo jesteś podlotkiem albo nie dorosłeś jeszcze mentalnie do dyskusji na temat porównania.
Jak można porównywać coś czego się nie widziało na własne oczy,opowiadać brednie na tematy zatrucia,którego się nie miało,porównywać widoki,których się nie widziało.
Brednie wyssane z brudnego palca ;)
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 17.08.2007 23:47

Mkm - lecimy do Bułgarii :wink:

Może faktycznie nie jest aż tak źle :?:

A i dziewczyny wcale nie brzydkie :wink:

No i dodatkowo około 5 milionów bezdomnych kotów

Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 18.08.2007 07:44

Panowie :lol: czytam, czytam, czytam i łzy mi ze śmiechu po policzkach płyną :lol: :lol: :lol: Nie wchodze w dyskusje (świadomie :wink: ) bo bym pewnie nieźle dolał oliwy do ognia :lol: :lol: :lol: Mam o BG zdanie wyrobione (po "nastu" pobytach w tym kraju :wink: ) i go nie zmienię za PLUS :lol: Ale........nie o to chodzi. Sęk w tym nie GDZIE a z KIM jedziemy :wink:
Dajcie sobie już spokój z tą dyskusja bo przypomina ona dywagacje nt: "wyższości Świąt Bożego Narodzenia nad Świętami Wielkiej Nocy"
Nie dojdziecie i tak do porozumienia bo jak ktoś trafnie na tym forum stwierdził, że: "jeden lubi pomarańcze a drugi jak mu nogi śmierdzą" :lol: :lol: :lol:
PS. A a propos tych fotek ze śmieciami to pewnie zaraz wyjde z domu i zrobie kilka zdjęc z syfem na ulicy, bo u nas też jest nieżły :wink:
Pozdrav :papa:
mireks
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mireks » 18.08.2007 08:33

Piotrek_B napisał(a):Panowie :lol: czytam, czytam, czytam i łzy mi ze śmiechu po policzkach płyną :lol: :lol: :lol: Nie wchodze w dyskusje (świadomie :wink: ) bo bym pewnie nieźle dolał oliwy do ognia :lol: :lol: :lol: Mam o BG zdanie wyrobione (po "nastu" pobytach w tym kraju :wink: ) i go nie zmienię za PLUS :lol: Ale........nie o to chodzi. Sęk w tym nie GDZIE a z KIM jedziemy :wink:
Dajcie sobie już spokój z tą dyskusja bo przypomina ona dywagacje nt: "wyższości Świąt Bożego Narodzenia nad Świętami Wielkiej Nocy"
Nie dojdziecie i tak do porozumienia bo jak ktoś trafnie na tym forum stwierdził, że: "jeden lubi pomarańcze a drugi jak mu nogi śmierdzą" :lol: :lol: :lol:
PS. A a propos tych fotek ze śmieciami to pewnie zaraz wyjde z domu i zrobie kilka zdjęc z syfem na ulicy, bo u nas też jest nieżły :wink:
Pozdrav :papa:

Popieram wypowiedż Piotrka,my uwielbiamy wybrzeże Adriatyku,a nasza znajoma nie i powiedziała że Chorwacja jej się nie podoba woli Bułgarię czy Grecję bo tam wypoczywa i są piękne plaże gdzie na piaseczku się może wygrzewać cały dzień,a nie leżeć na kamieniach obok półnagich turystów,jej po prostu to nie pasuje i nie mam zamiaru jej przekonywać.

Spotkało się dwóch facetów zaczeli opowiadać jak to było na wczasach.Jeden mówi że nic specjalnego słabę żarcie,warunki takie sobie,towarzystwo też kiepskie i więcej tam nie pojedzie.Drugi facet mówi że takich wczasów w życiu nie miał,wszystko extra i żarcie,towarzystwo,zchwycony wczasami w przyszłym roku też jedzie tam.
Na końcu ich zapytano a gdzie byli,razem odpowiedzieli w Bułgarii.

Co do syfu to jest wszędzie,w tym roku widziałem duże wysypisko śmieci w Nemirze,kto tam był na pewno widział,choć miejscowość bardzo urokliwa.

Chorwacja piękna,szczególnie wybrzeżę,choć uważam że od czasu do czasu trzeba ją zdradzić dla jakiegoś innego kraju.

Jak oglądam katalogi turystyczne to czytam tu Grecja,Hiszpania czy Włochy a myślami jestem w Chorwacji,i co ja biedny na to mogę poradzić ,uzależnienie czy co.Pozdr.
Rysio
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rysio » 18.08.2007 08:41

Janusz Bajcer napisał(a):Może faktycznie nie jest aż tak źle :?:

Nooo Januszku, rzeczywiście nie jest aż tak źle :D Jest gorzej niż myślałem :D 20 minut filmu i nie zobaczyłem ani jednego miejsca gdzie chciałbym urlop spędzić :D

Piotrek, a Ty tu kitów nie pociskaj, że nieważne gdzie, bo tym sposobem to najbliżej to masz nad Solinę (zresztą całkiem ładne miejsce ... kiedyś) :wink:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Bułgaria - България

Bułgaria ! Polecam , warto ! - strona 7
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone