Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Bułgaria ! Polecam , warto !

Stolicą Bułgarii jest Sofia – miasto o wyjątkowej historii, którego początki sięgają już starożytności. Gest kręcenia głową w dwie strony Bułgarzy odbierają jako przyznanie racji lub wyrażenie zgody. Odwrotnie niż w pozostałej części Europy! Narodowym kwiatem Bułgarii są róże. Z tego państwa pochodzi aż 50% całkowitej światowej produkcji olejku różanego.
Tekla
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Tekla » 17.08.2007 17:02

I po co tyle hałasu? Jeśli komuś pasują takie a nie inne rejony, takie a nie inne plaże to niech jeżdzi tam gdzie uważa. Ile ludzi tyle potrzeb. Ktoś woli Bułgarię, ktoś Chorwację a ktoś (jak to było już pisane na forum) pomarańcze lub .... Podoba się ludziom w Bułgarii to o tym piszą, z karabinu nie strzelają :wink:
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 17.08.2007 17:35

Tekla - nikt nie robi hałasu , porównujemy, polemizujemy, pokazujemy różnice, a każdy pojedzie tam gdzie chce :lol:
Tekla
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Tekla » 17.08.2007 18:34

Bo ja taka delikatna jestem :lol:
mkm
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mkm » 17.08.2007 18:39

Trzeba mieć nie lada odwagę by zdobyć się na porównywanie Bułgarii z Crorajem. Jeszcze można zrozumieć porównanie z Krymem. Ale porównywanie z Cro to po prostu nieporozumienie. :!:
platon
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) platon » 17.08.2007 18:44

mkm napisał(a):Trzeba mieć nie lada odwagę by zdobyć się na porównywanie Bułgarii z Crorajem. Jeszcze można zrozumieć porównanie z Krymem. Ale porównywanie z Cro to po prostu nieporozumienie. :!:

Jak powiedział Kubala :wink: W Bułgarii przez 3 dni się sro,czyli w cro masz dodatkowe 72 godziny odpoczynku gratis. :wink:
Rysio
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rysio » 17.08.2007 18:56

renpol napisał(a):Rysio - nikt Cię nie ciągnie za wysokie czoło do BG !
- A leżenie na kamieniach - mnie znudziło !
- Jeśli nie byłeś - nie pisz głupot ze słyszenia !

PS. Twoje rozumowanie jest bardzo zaściankowe !

1. Nie określam Twojego sposobu rozumowania, więc oszczędź sobie osobistych wycieczek, bo też potrafię, choć nie lubię, bo to trochę, a może nawet bardzo zaściankowe 8)

2. Nie po to tu wlazłem, żeby mnie ktoś ciągnął za cokolwiek, jednak poprosiłem o choćby 1 zdjęcie, kameralnej plaży, takich jakich w Chorwacji są tysiące. Rozumiem, byłeś nie masz takich zdjęć, Niezawodny też i chyba wszyscy userzy Bulgaricusa również ich nie mają, chyba że kiepsko szukałem, za co proszę o wybaczenie.

3. Poprosiłem o jakieś argumenty, które przemawiają za Bułgarią zamiast Chorwacji, nie napisałeś nic konkretnego, oprócz ciekawości świata i poznawania kultury kraju, w którym czas zatrzymał sie 30 lat temu, a architekci są wybierani w drodze ogólnokrajowych losowań - wide Twoje zdjęcia :D

4. Teraz wydaje mi się pojawiło się sedno sprawy w dyskusji, mianowicie kwestia kosztów, które w przypadku wyjazdu urlopowego znajdują się na końcu mojej kolejki argumentów. Ważniejsze dla mnie jest to jak wypoczywam niż za ile, choć jak większość z nas pieniądze liczę i między innymi dlatego szkoda mi je wydawać na przebywanie w śmierdzących kwaterach czy na zasyfionych plażach.

5. Nie piszę głupot ze słyszenia, tylko czytam opinie osób, które z BG wróciły bardzo niezadowolone, a jest ich niestety bardzo wiele. Jeśli dla Ciebie nie mają one znaczenia, to po jaką cholerę czytasz fora :?: :lol: Mi, właśnie takie jak to czy Bulgaricus, pozwalają na optymalizację wyboru sposobu i miejsca wypoczynku :wink:
Rysio
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rysio » 17.08.2007 18:58

Tekla napisał(a):Bo ja taka delikatna jestem :lol:
Jak kożdo gryfno dziołszka ze Śląska :wink:
mkm
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mkm » 17.08.2007 19:03

platon napisał(a):
mkm napisał(a):Trzeba mieć nie lada odwagę by zdobyć się na porównywanie Bułgarii z Crorajem. Jeszcze można zrozumieć porównanie z Krymem. Ale porównywanie z Cro to po prostu nieporozumienie. :!:

Jak powiedział Kubala :wink: W Bułgarii przez 3 dni się sro,czyli w cro masz dodatkowe 72 godziny odpoczynku gratis. :wink:

I ten argument wg. mnie jest istotny - w 100% się zgadzam . :wink:
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 17.08.2007 19:11

PORÓWNYWANIE to dostrzeganie cech wspólnych, w przypadku porównywania Bułgarii z Chorwacją ciężko je dostrzec. :lol:

http://www.travel-croatia.org/index_pl.html
Ostatnio edytowano 17.08.2007 19:20 przez Janusz Bajcer, łącznie edytowano 1 raz
mkm
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mkm » 17.08.2007 19:17

Jeżeli w zasięgu ręki ma się kawałek raju na ziemi http://www.foto-julius.at/croatia_en01.html, to jak można świadomie wybrać Bułgarię na spędzenie wakacji :?:
Rysio
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rysio » 17.08.2007 21:17

Mkm, link wklejony przez Ciebie widać dość skutecznie zakończył ten wątek :wink: To jest właśnie NASZA CHORWACJA :D
mkm
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mkm » 17.08.2007 21:30

Rysio napisał(a):Mkm, link wklejony przez Ciebie widać dość skutecznie zakończył ten wątek :wink: To jest właśnie NASZA CHORWACJA :D

Musiałem to zrobić , bo zaczynała mnie krew zalewać. :wink:
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 17.08.2007 22:02

Jeszcze troszkę NASZEJ CHORWACJI
arturo72
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) arturo72 » 17.08.2007 22:14

mkm napisał(a):Jeżeli w zasięgu ręki ma się kawałek raju na ziemi http://www.foto-julius.at/croatia_en01.html, to jak można świadomie wybrać Bułgarię na spędzenie wakacji :?:

ale nikt nie przeczy,że Chorwacja jest ładna.Moim zdaniem siedząc do końca życia w Cro będziesz jak inwalida,któremu pozostaje "małe" pole wyboru,bo nie będziesz miał niczego do porównania a gwarantuje Ci,że są miejsca o wiele ładniejsze niż to co pokazałeś.
A propos zasyfienia,to czy mam na podstawie tego jeszcze ciepłego zdjęcia uważać,i powielać dalej,że w Chorwacji jest syf ?

Obrazek

A może faktycznie jest syf a ja go niewidziałem ;)
mkm
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mkm » 17.08.2007 22:28

arturo72 napisał(a):
mkm napisał(a):Jeżeli w zasięgu ręki ma się kawałek raju na ziemi http://www.foto-julius.at/croatia_en01.html, to jak można świadomie wybrać Bułgarię na spędzenie wakacji :?:

ale nikt nie przeczy,że Chorwacja jest ładna.Moim zdaniem siedząc do końca życia w Cro będziesz jak inwalida,któremu pozostaje "małe" pole wyboru,bo nie będziesz miał niczego do porównania a gwarantuje Ci,że są miejsca o wiele ładniejsze niż to co pokazałeś.
A propos zasyfienia,to czy mam na podstawie tego jeszcze ciepłego zdjęcia uważać,że w Chorwacji jest syf ?

Obrazek

A może faktycznie jest syf a ja go niewidziałem ;)

Proszę podać te piękne miejsca - choćby najmniejsze wycinki które mogłyby konkurować z 5000 km. bajkowego , jeszcze naturalnego wybrzeża chorwackiego.
A może Vinko Coce Cię przekona - :D
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Bułgaria - България

Bułgaria ! Polecam , warto ! - strona 6
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone