Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Bułgaria ! Polecam , warto !

Stolicą Bułgarii jest Sofia – miasto o wyjątkowej historii, którego początki sięgają już starożytności. Gest kręcenia głową w dwie strony Bułgarzy odbierają jako przyznanie racji lub wyrażenie zgody. Odwrotnie niż w pozostałej części Europy! Narodowym kwiatem Bułgarii są róże. Z tego państwa pochodzi aż 50% całkowitej światowej produkcji olejku różanego.
arturo72
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) arturo72 » 08.09.2007 14:18

rentier napisał(a):Jestem szczególnego podziwu dla osób które jeżdżą kilkakrotnie w to samo miejsce. Ja bym tak nie mógł. Moja ciekawość świata i chęć poznania nowego mi na to nie pozwala. Szkoda mi było czasu na te samie miejsca można wracać w to samo miejsce ale nie na dłuższy czas. Chorwacja jest piękna ale to nie wszystko. Czas zobaczyć inne kraje. Po co się ograniczać.

Święte słowa.Powtarzam to cały czas.Po co się ograniczać ?
Świat jest na tyle duży i "różny",że nie starczy nam naszego życia żeby zobaczyć,zwiedzić coś czego się nie widziało a jedynie słyszało.
renpol
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) renpol » 08.09.2007 14:23

rentier napisał(a):Wiem w czy Bułgaria ma przewagę nad Chorwacja :) (w której byłem pierwszy raz w tym roku) tam słonce o wiele dłużej świeci i to mnie "wkurzało" w Chorwacji. Lubię ponurkować ale słońce za krótko mi na to pozwalało. Jak próbowałem ponurkować z latarką to "durne' dziećiaki w kilka motorówek naraodowości niemieckiej mi na to nie pozwalało.Jeżdzili jak popadnie :twisted: ale to temat nie na ten post. Współczuje tym którzy byli w górzystych rejonach nad wodą. Tam o wiele szybciej słońce zachodziło. Prawda jest taka że tak zaśmieconych widoków jakie zobaczyłem w Chorwacji to nie widziałem w Polsce ( sam mieszkam nad morzem w Gdańsku). W przyszłym roku jadę do Bułgarii i sam to zobaczę jak tam jest. Moi znajomi którzy byli w obydwu krajach zachwalają i troszkę " stękają" :? na obydwa kraje. Wiem też że wrócę kiedyś do Chorwacji (za jakiś czas). Jestem szczególnego podziwu dla osób które jeżdżą kilkakrotnie w to samo miejsce. Ja bym tak nie mógł. Moja ciekawość świata i chęć poznania nowego mi na to nie pozwala. Szkoda mi było czasu na te samie miejsca można wracać w to samo miejsce ale nie na dłuższy czas. Chorwacja jest piękna ale to nie wszystko. Czas zobaczyć inne kraje. Po co się ograniczać.

Obiektywna wypowiedź - pasująca do tematu .
mkm
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mkm » 08.09.2007 15:52

arturo72 napisał(a):
mkm napisał(a):Lubię sprzątać bo jestem Ślązakiem :wink: A , Ty mi wyglóndosz na ''gorola '' :wink:

Mieszkam w Gliwicach od 35 lat ale urodziłem się(tylko się urodziłem) w Warszawie.
Sprzątam w domu cały rok,ale na wakacjach nie zamieszam tracić czasu na takie pierdoły jak sprzątanie czy gotowanie(szczególnie moja żona),dlatego luksus nie sprzątania,nie gotowania przez dwa tygodnie mi się przydaje ;)

I dlatego w Bułgarii jest taki syf. :cry: Pan z Gliwic nie będzie srzątał , Pani też nie , Bułgarzy też nie lubią porządku :cry: Sprzątanie i gotowanie we własnym zakresie to podstawa udanego wypoczynku i dobrego samopoczucia. :D Proszę spróbować , a od razu poczujesz się lepiej :wink:
arturo72
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) arturo72 » 08.09.2007 16:24

mkm napisał(a):gotowanie we własnym zakresie to podstawa udanego wypoczynku i dobrego samopoczucia. :D Proszę spróbować , a od razu poczujesz się lepiej :wink:

wystaczy,że moja żona przez okrągły rok gotuje,sprząta(trochę czasu na to potrzeba).Chociaż przez te dwa tygodnie nie chcę aby stała za garami czy z odkurzaczem w ręku (od tego jest urlop wypoczynkowy).
Jeśli Twoja żona lub kobieta uważa inaczej to sorry.Widocznie nie ma co zrobić z wolnym czasem ;)
mkm
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mkm » 08.09.2007 20:47

arturo72 napisał(a):
mkm napisał(a):gotowanie we własnym zakresie to podstawa udanego wypoczynku i dobrego samopoczucia. :D Proszę spróbować , a od razu poczujesz się lepiej :wink:

wystaczy,że moja żona przez okrągły rok gotuje,sprząta(trochę czasu na to potrzeba).Chociaż przez te dwa tygodnie nie chcę aby stała za garami czy z odkurzaczem w ręku (od tego jest urlop wypoczynkowy).
Jeśli Twoja żona lub kobieta uważa inaczej to sorry.Widocznie nie ma co zrobić z wolnym czasem ;)

A ja chcę by moja żona stała za garami i sprzątała :wink: Robi to naprawdę najlepiej na świecie. :D Taki śląski obiadek w Dalmacji ( a jeszcze w niedziela ) - mniam , mniam :D Wjysz jak rolada z kluskami i modróm smakuje w chorwacki połednie :?: Spróbuj se kiedy , godóm Ci - niebo w gymbie :D :wink:
arturo72
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) arturo72 » 08.09.2007 23:22

mkm napisał(a): Taki śląski obiadek w Dalmacji ( a jeszcze w niedziela ) - mniam , mniam :D Wjysz jak rolada z kluskami i modróm smakuje w chorwacki połednie :?:
Spróbuj se kiedy , godóm Ci - niebo w gymbie :D :wink:

Między innymi po to wyjeżdżam w różne zakątki Świata coby popróbować co ludzie jedzą w danych krajach.Modro kapusta mam u siebie a szopskiej,cevapcici,spagetti,sovlaki czy inne specjały niestety nie dostępne są na polskiej ziemii (oczywiście w wersji oryginalnej).

mkm napisał(a):A ja chcę by moja żona stała za garami i sprzątała :wink:

typowe śląskie podejście do kobiet-DLA MNIE NIE DO PRZYJĘCIA ;)
rentier
Globtroter
DO mkm

Nieprzeczytany postnapisał(a) rentier » 09.09.2007 08:54

Przestań "zamęczać" swoją kobitę przy garach na tym forum. Mam nadzieje że pokazałeś jej swoje wypowiedzi na tym forum Jeśli jesteś dobrym chłopem dla swej Pani to zmień postępowanie wobec niej... :) Spróbuj choć raz zorganizować inne wakacje dla niej. To nic trudnego...poważnie. Zobaczysz jak będzie później dobrze ... :lol:
Użytkownik usunięty
Re: DO mkm

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 09.09.2007 09:32

rentier napisał(a):Przestań "zamęczać" swoją kobitę przy garach na tym forum. Mam nadzieje że pokazałeś jej swoje wypowiedzi na tym forum ...

A kto tu "zamęcza" swoje kobiety na urlopie :?: :lol: Swoją drogą fajnie się niektórych wypuszcza :lol: :lool: :lol:
rentier
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) rentier » 09.09.2007 10:35

Piotrek_B napisał(a):
rentier napisał(a):Przestań "zamęczać" swoją kobitę przy garach na tym forum. Mam nadzieje że pokazałeś jej swoje wypowiedzi na tym forum ...

A kto tu "zamęcza" swoje kobiety na urlopie :?: :lol: Swoją drogą fajnie się niektórych wypuszcza :lol: :lool: :lol:

WYPUSZCZA :?: :roll: o co chodzi ?
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 09.09.2007 10:40

rentier napisał(a):WYPUSZCZA :?: :roll: o co chodzi ?

Pomyśl :lol:
rentier
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) rentier » 09.09.2007 10:51

Piotrek_B napisał(a):
rentier napisał(a):WYPUSZCZA :?: :roll: o co chodzi ?

Pomyśl :lol:

ale mi odpowiedz 8)
platon
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) platon » 09.09.2007 11:01

arturo72 napisał(a):
mkm napisał(a):

Ale po garach i sprzątaniu mkm żonę zanosi na rękach na plażę i z plaży przynosi. :D
mkm
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mkm » 09.09.2007 16:28

arturo72 napisał(a):
mkm napisał(a): Taki śląski obiadek w Dalmacji ( a jeszcze w niedziela ) - mniam , mniam :D Wjysz jak rolada z kluskami i modróm smakuje w chorwacki połednie :?:
Spróbuj se kiedy , godóm Ci - niebo w gymbie :D :wink:

Między innymi po to wyjeżdżam w różne zakątki Świata coby popróbować co ludzie jedzą w danych krajach.Modro kapusta mam u siebie a szopskiej,cevapcici,spagetti,sovlaki czy inne specjały niestety nie dostępne są na polskiej ziemii (oczywiście w wersji oryginalnej).

Jakiś nieherski z Ciebie Ślónzok :wink: Godać bardzo nie umisz , babie rozkozać nie poradzisz , robić Ci sie nie chce . :wink: Założa sie jeszcze że mjyszkosz na blokach. :wink: Teraz już wjym czamu podobo Ci sie w Bulgaryji. :wink:
Morski Pas
Koordynator konkursów

Nieprzeczytany postnapisał(a) Morski Pas » 09.09.2007 17:14

Proszę nie zaśmiecać forum. Temat dotyczy Bułgarii a nie przymiotów kilku osób które się tu wypowiadają. Nie chcę oceniać kto komu bardziej i dlaczego tylko uprzejmie proszę o powrót do meritum dyskusji.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 09.09.2007 17:22

admin1 napisał(a):Proszę nie zaśmiecać forum. Temat dotyczy Bułgarii a nie przymiotów kilku osób które się tu wypowiadają. Nie chcę oceniać kto komu bardziej i dlaczego tylko uprzejmie proszę o powrót do meritum dyskusji.

Ale obrażanie innych osób Ci nie przeszkadza :?: 8O :?: :roll: :?: I to wg Ciebie jest OK :?: :?: :?: Grunt, żeby temat trzymał sie kupy a reszta.......nieważne :roll:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Bułgaria - България

Bułgaria ! Polecam , warto ! - strona 23
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone