Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Bułgaria ! Polecam , warto !

Stolicą Bułgarii jest Sofia – miasto o wyjątkowej historii, którego początki sięgają już starożytności. Gest kręcenia głową w dwie strony Bułgarzy odbierają jako przyznanie racji lub wyrażenie zgody. Odwrotnie niż w pozostałej części Europy! Narodowym kwiatem Bułgarii są róże. Z tego państwa pochodzi aż 50% całkowitej światowej produkcji olejku różanego.
mkm
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mkm » 07.09.2007 22:13

Piotrek_B napisał(a):
mkm napisał(a):Bok :D
Oj , ale ja już od dawna jestem ograniczonym zaściankowcem :D Może nawet komuchem jestem :?: :wink:

Spokojnie, na wszystko przyjdzie pora :lol: Teraz jesteśmy na etapie zaszeregowania jako "zaścianek". Jak braknie kolejnych argumentów możemy trafic na listę: komunistów, masonów czy innych cyklistów :lol:
Pamietaj, że w mentalnosci wielu ludzi pokutuje zasada, że nie ma to jak opluc kogoś z rana lub wieczorem - od razu na duszy lżej i człowiek staje sie bardziej dowartościowany przez to :lol: 8) :lol:
Pozdrav dla wszystkich zaściankowców :papa:

Ja chyba znam nawet takich ludzi - to jest ostatnio na topie . Najgorsze jest to że bardzo wielu bierze z nich przykład - stara się wręcz naśladować. To jest tragedia. :cry: Za 6 tyg. będzie już wszystko posprzątane. :cry: Ale my zaściankowcy mamy na całe szczęście - :D
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 07.09.2007 22:22

renpol napisał(a):Od słuchania kołysanek - chyba zwoje mózgowe się Tobie wyprostowały !

Żenujące kołysanki i stronki przesyłane ! :D

Muzyka ponoć łagodzi obyczaje :lol:

Z Twoimi zwojami coś nie w porządku :wink: bo nie odpowiadasz na pytanie,
więc trzeci raz uprzejmie pytam - co to takiego to zielone na brzegu morza

Obrazek
mkm
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mkm » 07.09.2007 22:43

Widziałem kiedyś - to takie zielone - nad Bałtykiem. :wink:
arturo72
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) arturo72 » 07.09.2007 22:49

Janusz Bajcer napisał(a):więc trzeci raz uprzejmie pytam - co to takiego to zielone na brzegu morza

Obrazek

uprzejmie odpowiadam,gdybyś chociaż raz wyszedł ze swojego namiotu to być wiedział,że są to rośliny wyrzucone z morza po dużej fali ;)
P.S.
nie zrozumię nigdy jak można parzyć się pod kawałkiem płótna 8O , w śpiworze,bez klimki i pościeli,z kibelkiem i prysznicem sto metrów od chwili "zachcenia",bez tarasu z widokiem na morze itp.
Dobre to było dla jaskiniowców a nie ludzi z naszej cywilizacji.
I stąd biorą się pytania- a co to jest ?
Ostatnio edytowano 07.09.2007 22:56 przez arturo72, łącznie edytowano 1 raz
arturo72
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) arturo72 » 07.09.2007 22:55

mkm napisał(a):Nie myślałem nawet ,

, że w tej Bułgarii jest aż taki hotelowy syf. :cry:

gdybyś wszedł do tych hoteli to by ci szczena opadła !
Syf to ja miałem w Cro w apartamencie,przyzwyczajony do codziennej obsługi hotelowej,wymiany ręczników,sprzątania w Bułgarii,Grecji i nawet na kwaterach w polskich górkach itp. A tu ni hu hu,trzeba było samemu sprzątać.
mkm
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mkm » 07.09.2007 23:03

arturo72 napisał(a):
mkm napisał(a):Nie myślałem nawet ,

, że w tej Bułgarii jest aż taki hotelowy syf. :cry:

gdybyś wszedł do tych hoteli to by ci szczena opadła !
Syf to ja miałem w Cro w apartamencie,przyzwyczajony do codziennej obsługi hotelowej,wymiany ręczników,sprzątania w Bułgarii,Grecji i nawet na kwaterach w polskich górkach itp. A tu ni hu hu,trzeba było samemu sprzątać.

Ale ja z zasady nie wchodzę do hoteli :cry: . Lubię sprzątać bo jestem Ślązakiem :wink: A , Ty mi wyglóndosz na ''gorola '' :wink:
arturo72
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) arturo72 » 07.09.2007 23:13

Piotrek_B napisał(a):Jak braknie kolejnych argumentów możemy trafic na listę: komunistów, masonów czy innych cyklistów :lol:

co was poj...ało z tymi argumentami.Czy piszemy tu w temacie GDZIE JEST LEPIEJ CZY ŁADNIEJ ? Dla przypomnienia temat brzmi:"JAK NIE CHORWACJA TO...?"
Pierwszy post jest opisem pobytu w Bułgarii a na zakończenie stwierdzenie:
renpol napisał(a):Kwatery tańsze i zupełnie inny kraj ! :lol:

Widocznie po tylu razach w Cro dalej macie manię niższości i chcecie się z całej siły dowartościować i zastąpić tezę,że gdzieś na Świecie może być LEPIEJ,nie ładniej,nie taniej ale LEPIEJ niż "u nas"!
Z uporem maniaka próbujecie "obrzydzić" pobyt w Bułgarii.
Ale pytanie KOMU obrzydzić ?
Na pewno nie mnie ani nie renpolowi i nie paru osobom,które odwiedziły ten temat.
Co chcecie sobie udowodnić ?
Nie wiem,czekam na odpowiedź.Ale poproszę odpowiedzi zgodne z aktualnym tematem.
Ostatnio edytowano 07.09.2007 23:18 przez arturo72, łącznie edytowano 1 raz
arturo72
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) arturo72 » 07.09.2007 23:16

mkm napisał(a):Lubię sprzątać bo jestem Ślązakiem :wink: A , Ty mi wyglóndosz na ''gorola '' :wink:

Mieszkam w Gliwicach od 35 lat ale urodziłem się(tylko się urodziłem) w Warszawie.
Sprzątam w domu cały rok,ale na wakacjach nie zamieszam tracić czasu na takie pierdoły jak sprzątanie czy gotowanie(szczególnie moja żona),dlatego luksus nie sprzątania,nie gotowania przez dwa tygodnie mi się przydaje ;)
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 07.09.2007 23:20

arturo72 napisał(a):nie zrozumię nigdy jak można parzyć się pod kawałkiem płótna 8O , w śpiworze,bez klimki i pościeli,z kibelkiem i prysznicem sto metrów od chwili "zachcenia",bez tarasu z widokiem na morze itp.
Dobre to było dla jaskiniowców a nie ludzi z naszej cywilizacji.
I ztąd biorą się pytania- a co to jest ?

Acha - to teraz już "zaściankowiec" wie :lol: że to jakieś glony :lol:

Namiot to nie kawałek płótna, a kempingi w całej cywilizowanej Europie i cieszą się powodzeniem, bo tak jak jedni ludzie muszą być na wczasach w hotelach dla których są one budowane, tak drudzy uważają że tylko pod namiotem są udane wakacje.
W ciepłym kraju śpiwór nie potrzebny, materace teraz są wygodne, do kibelka i prysznicu wcale na kempingu nie daleko. A klima jest na okrągło cały dzień i noc.

Jak wygląda moje życie na kempingu test opisane TU

Pozdrawiam ludzi innej cywilizacji - "zaścinkowiec jaskiniowiec" :wink: :papa: :papa:
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 08.09.2007 00:37

arturo72 napisał(a):nie zrozumię nigdy jak można parzyć się pod kawałkiem płótna 8O

W Bułgarii byłem raz z Rodzicami, jeśli dobrze pamiętam - w 1975 lub 1976 r.
Jechaliśmy tam syrenką na kemping i trzeba było wtedy mieć wkladkę paszportową oraz książeczkę walutową a Chorwacji jak kraju nie było wtedy na mapie , była Jugosławia do której w tamtym czasie jako do kraju dewizowego potrzebny był paszport.

Widocznie już za młodych lat byłem jaskiniowcem :wink: jako że spałem na kempingu.
Wtedy pobyt w Bułgarii mi się podobał, jako że mogłem wyjechać za granicę, tam po raz pierwszy widziałem nagusów opalających się na wydzielonych i ogrodzonych plażach, podglądając ich przez dziurkę w płocie,co było wtedy dla młodego chłopaka niewątpliwie ciekawe.

Teraz mając do wyboru Chorwację lub Bułgarię, wybieram Chorwację, bo Chorwacja dla mnie ładniejsza i nic na to nie poradzę.
Tym bardziej, że z "piaskownicy" już wyrosłem :wink: :papa:
Ostatnio edytowano 08.09.2007 10:30 przez Janusz Bajcer, łącznie edytowano 1 raz
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 08.09.2007 09:01

Janusz Bajcer napisał(a):Teraz mając do wyboru Chorwację lub Bułgarię, wybieram Chorwację, bo Chorwacja dla mnie ładniejsza i nic na to nie poradzę.

Janusz - nie znasz się i jesteś w błędzie :idea: :lol: 2 kolegów od kilku tygodni próbuje Ci to w KULTURALNY sposób wytłumaczyc a do Ciebie nic a nic nie dociera :lool: :lol: :lol:
Z zaściankowym pozdrowieniem :papa:
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 08.09.2007 10:18

Piotrek_B napisał(a): 2 kolegów od kilku tygodni próbuje Ci to w KULTURALNY sposób wytłumaczyc a do Ciebie nic a nic nie dociera :lool: :lol: :lol:

Kolego Piotrku :lol: mam dla tych 2 kolegów dedykację :wink: :lol: :papa:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 08.09.2007 10:26

Janusz Bajcer napisał(a):
Piotrek_B napisał(a): 2 kolegów od kilku tygodni próbuje Ci to w KULTURALNY sposób wytłumaczyc a do Ciebie nic a nic nie dociera :lool: :lol: :lol:

Kolego Piotrku :lol: mam dla tych 2 kolegów dedykację :wink: :lol: :papa:

Tylko czy dotrze :?: :lol: :?: Najwyżej jak nie dotrze to bedzie coś w stylu:
Żenujące kołysanki i stronki przesyłane !

Pozdrav i miłej soboty życzę :wink: :papa:
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 08.09.2007 10:46

No to damy na pobudkę MPT:lol:

:papa:
rentier
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) rentier » 08.09.2007 12:08

Wiem w czy Bułgaria ma przewagę nad Chorwacja :) (w której byłem pierwszy raz w tym roku) tam słonce o wiele dłużej świeci i to mnie "wkurzało" w Chorwacji. Lubię ponurkować ale słońce za krótko mi na to pozwalało. Jak próbowałem ponurkować z latarką to "durne' dziećiaki w kilka motorówek naraodowości niemieckiej mi na to nie pozwalało.Jeżdzili jak popadnie :twisted: ale to temat nie na ten post. Współczuje tym którzy byli w górzystych rejonach nad wodą. Tam o wiele szybciej słońce zachodziło. Prawda jest taka że tak zaśmieconych widoków jakie zobaczyłem w Chorwacji to nie widziałem w Polsce ( sam mieszkam nad morzem w Gdańsku). W przyszłym roku jadę do Bułgarii i sam to zobaczę jak tam jest. Moi znajomi którzy byli w obydwu krajach zachwalają i troszkę " stękają" :? na obydwa kraje. Wiem też że wrócę kiedyś do Chorwacji (za jakiś czas). Jestem szczególnego podziwu dla osób które jeżdżą kilkakrotnie w to samo miejsce. Ja bym tak nie mógł. Moja ciekawość świata i chęć poznania nowego mi na to nie pozwala. Szkoda mi było czasu na te samie miejsca można wracać w to samo miejsce ale nie na dłuższy czas. Chorwacja jest piękna ale to nie wszystko. Czas zobaczyć inne kraje. Po co się ograniczać.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Bułgaria - България

Bułgaria ! Polecam , warto ! - strona 22
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone