Rysio napisał(a):Na Bulgaricusie przeczytałem dobry tekst i chyba sporo w nim prawdyTo jest "problem" cywilizacyjny. Poprostu oni nie wiedzą, że ma być inaczej, 95% tych ludzi nigdzie nie była zagranicą, a 5% która ma jakieś pojęcie nic nie może z tym zrobić.
Rysio napisał(a):arturo72 napisał(a):Rysio napisał(a):renpol napisał(a):polecam strone bulgaricus.com
Kiedyś tam wlazłem i poprosiłem o przedstawienia argumentów, które by mnie przekonały do zamiany Chorwacji na Bułgarię i ... nie doczekałem się
nikt ci nie każe zmieniać Cro na Błg i jechać "sto" razy do Błg,a tam jest naprawdę wiele rzeczy czego nie ma w Cro.
Ja jestem ciekawy Świata i w przeciwieństwie do ciebie lubię coś nowego pozwiedzać,zobaczyć jak żyją ludzie w innej kulturze itp.
Jak pozbierają śmieci to pojadę a coś nowego, to będę miał w tym roku, mianowicie Korcula i Peljesać, bo tam jeszcze nie byłem. Nie byłem też na Rabie, Pagu, Bracu (choć widziałem go z każdej strony), Mljecie, Lastowie (może jakiś taxi boatem odwiedzę w tym roku), ciągnie mnie Czarnogóra i parę innych ciekawych miejsc także trochę czasu na uprzątnięcie śmieci mają, a jak Bułgarzy, chcą żyć jak w chlewie to nie zabraniam ale beze mnie
Na Bulgaricusie przeczytałem dobry tekst i chyba sporo w nim prawdyTo jest "problem" cywilizacyjny. Poprostu oni nie wiedzą, że ma być inaczej, 95% tych ludzi nigdzie nie była zagranicą, a 5% która ma jakieś pojęcie nic nie może z tym zrobić.
Rysio napisał(a):Obejrzałem dużo, dużo zdjęć z BG. Domostwa, ich obejścia pobocza dróg, znacznie odbiegają od tych znanych z Cro. Ideałów chyba nigdzie na świecie nie znajdziemy. Genewa, Monachium, Praga, Wiedeń, Strasburg, jakże piękne, a spróbuj odjechać parę kilometrów od centrum, tynk odpada łatami i g... płynie w rynsztokach, ale przynajmniej widać, że ktoś stara się zrobić wrażenie i coś uporządkować.
Rysio napisał(a):Ideałów chyba nigdzie na świecie nie znajdziemy.
Rysio napisał(a):na ostatnim totalny burdel architektoniczny, czy tam ktoś ma w ogóle poczucie piękna i estetyki, nawet Bg architekci nie widzą że szpecą widoki pozwalając na budowę czegoś takiego Przecież to w całości powinno być zepchnięte na dół
platon napisał(a):Rysio napisał(a):Obejrzałem dużo, dużo zdjęć z BG. Domostwa, ich obejścia pobocza dróg, znacznie odbiegają od tych znanych z Cro. Ideałów chyba nigdzie na świecie nie znajdziemy. Genewa, Monachium, Praga, Wiedeń, Strasburg, jakże piękne, a spróbuj odjechać parę kilometrów od centrum, tynk odpada łatami i g... płynie w rynsztokach, ale przynajmniej widać, że ktoś stara się zrobić wrażenie i coś uporządkować.
Rysiu Ty już lepiej nie oddalaj się od centrów.
Przesadziłeś sporo.Nawet u Nas g.. nie płynie w rynsztokach.
tam na górze są kafejki najbardziej oblegane w Sozopolu.Niesamowite uczucie a zarazem i niesamowity widok jest jak się tam siedzi
mkm napisał(a):Jak może być piękne wybrzeże bułgarskie skoro stanowi ono jedno wielkie hotelowe zagłębie turystyczne, linia brzegowa jest prosta i monotonna a woda mętniejsza niż ta z Goczałkowic.