Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Bułgaria ! Polecam , warto !

Stolicą Bułgarii jest Sofia – miasto o wyjątkowej historii, którego początki sięgają już starożytności. Gest kręcenia głową w dwie strony Bułgarzy odbierają jako przyznanie racji lub wyrażenie zgody. Odwrotnie niż w pozostałej części Europy! Narodowym kwiatem Bułgarii są róże. Z tego państwa pochodzi aż 50% całkowitej światowej produkcji olejku różanego.
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 28.08.2007 16:34

Czasem warto pojechać, aby przekonać się, że jednak najlepiej jechać do Chorwacji :lol:
ALL
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) ALL » 28.08.2007 18:49

Janusz Twoje zdanie rozumiem i szanuje.

Ja pomimo tego że również jestem zauroczony HR chętnie będę odwiedzał w miarę możliwości inne zakątki i je porównywał do HR czego Tobie i pozostałym Cromaniakom również polecam.
mkm
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mkm » 28.08.2007 20:02

A ja będę porównywał w przyszłości Cres do Lastova i Dugi otok do Konavlii. :wink:
mireks
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mireks » 28.08.2007 20:09

ALL napisał(a):Info dla Janusza:

myśle że Bułgaria z pewnością nie będzie dla Ciebie ponieważ w Bułgarii nie ma póki co tak rozbudowanej bazy kempów jak to ma miejsce w Cro, a jak widać z Twoich wypowiedzi to dla Ciebie jest to najważniejsze.

Ja w Cro byłem przez ostatnie 4 lata a w tym roku dla urozmaicenia wybrałem się do BG.

Musze z reką na sercu przyznać że w Cro mimo wszystko podobało mi się bardziej (patrząc na całokształt pobytu - niezależnie czy camp, czy apartamenty).

Nie mniej jednak jestem bardzo zadowolony z pobytu w BG (Słoneczny Brzeg, Neseber, Rawda, Pomorie, Burgas ) ponieważ warto zobaczyć nowe rzeczy (chociaż byłem w BG 20 lat temu - Warna)

Zalety Chorawacji
- krótszy i tańszy dojazd
- bardziej urozmajcone wybrzeże i przepiekne wyspy
- większa kultura osobista Chorwatów
- większa ilośc miejsc do zwiedzania
- wieksza ilość atrakcji turystycznych
- większy porządek

Zalety Bułgarii
- zdecydowanie niższe ceny
- piaszczysta plaża (istotne dla tych którzy wolą piasek od kamieni)
- przyjemniejsze morze - pod wzgledem bezpieczeństwa
- ładniesze widokowo tereny poza linia brzegową
- mniejsza ilość turystów

Polecam BG wszystkim Cromaniakom jako odskocznie od HR.

Ja w przyszłym roku chciałbym się wybrać na Korsykę. Może ktoś też ma takie plany to czekam na info.

Popieram w/w wypowiedz.
Co do Korsyki to wczoraj z małżonką oglądaliśmy zdjęcia z tej wyspy i padło hasło a może za rok.Planujecie podróż autem,to tyle.Pozdr.
renpol
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) renpol » 29.08.2007 16:37

Janusz Bajcer napisał(a):Czasem warto pojechać, aby przekonać się, że jednak najlepiej jechać do Chorwacji :lol:

Jeśli dla Ciebie - tylko Chorwacja - nie musisz odpisywać na ten temat !
renpol
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) renpol » 29.08.2007 16:41

Ten temat jest dla osób , którzy podzielą się informacjami o Bułgarii ! a nie tylko ...... HR , HR , HR .
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 29.08.2007 16:59

renpol napisał(a):Ten temat jest dla osób , którzy podzielą się informacjami o Bułgarii ! a nie tylko ...... HR , HR , HR .

Ok. :wink: Bułgaria ma piękne góry (ale nie nad morzem) :cry:

http://www.foto.risp.pl/duze/bulgaria/bulgaria.htm

fotoprzewodnik po Bułgarii

:papa:
platon
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) platon » 29.08.2007 17:43

renpol napisał(a):Ten temat jest dla osób , którzy podzielą się informacjami o Bułgarii ! a nie tylko ...... HR , HR , HR .

jak się czyta ten temat o Bułgarii to się zasypia ..... HR,HR,HR :wink:
renpol
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) renpol » 29.08.2007 17:52

Dla - Janusz !
Dla Platon

Założyć musicie swój temat ! ,, Choroba i powikłania z tym związane dot. Chorwacji ! "
ALL
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) ALL » 29.08.2007 18:53

mireks napisał(a):
ALL napisał(a):Info dla Janusza:

myśle że Bułgaria z pewnością nie będzie dla Ciebie ponieważ w Bułgarii nie ma póki co tak rozbudowanej bazy kempów jak to ma miejsce w Cro, a jak widać z Twoich wypowiedzi to dla Ciebie jest to najważniejsze.

Ja w Cro byłem przez ostatnie 4 lata a w tym roku dla urozmaicenia wybrałem się do BG.

Musze z reką na sercu przyznać że w Cro mimo wszystko podobało mi się bardziej (patrząc na całokształt pobytu - niezależnie czy camp, czy apartamenty).

Nie mniej jednak jestem bardzo zadowolony z pobytu w BG (Słoneczny Brzeg, Neseber, Rawda, Pomorie, Burgas ) ponieważ warto zobaczyć nowe rzeczy (chociaż byłem w BG 20 lat temu - Warna)

Zalety Chorawacji
- krótszy i tańszy dojazd
- bardziej urozmajcone wybrzeże i przepiekne wyspy
- większa kultura osobista Chorwatów
- większa ilośc miejsc do zwiedzania
- wieksza ilość atrakcji turystycznych
- większy porządek

Zalety Bułgarii
- zdecydowanie niższe ceny
- piaszczysta plaża (istotne dla tych którzy wolą piasek od kamieni)
- przyjemniejsze morze - pod wzgledem bezpieczeństwa
- ładniesze widokowo tereny poza linia brzegową
- mniejsza ilość turystów

Polecam BG wszystkim Cromaniakom jako odskocznie od HR.

Ja w przyszłym roku chciałbym się wybrać na Korsykę. Może ktoś też ma takie plany to czekam na info.

Popieram w/w wypowiedz.
Co do Korsyki to wczoraj z małżonką oglądaliśmy zdjęcia z tej wyspy i padło hasło a może za rok.Planujecie podróż autem,to tyle.Pozdr.

Tak samochodem, na 2 tygodnie, II połowa czerwca.
Na 2 kempingi z których chciałbym zrobić po 2 wycieczki.
Jeden camp na południu Koryski, drugi na pólnocy.
Póki co wydaje mi się to fajne.

Przedtem też chciałbym się zatrzymać na 1-2 noclegów pod Wenecją żeby żona i mały pozwiedzali to miasto.
platon
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) platon » 29.08.2007 20:10

renpol napisał(a): Dla Platon

Założyć musicie swój temat ! ,, Choroba i powikłania z tym związane dot. Chorwacji ! "

To nie choroba .....lecz doświadczenie :D i dlatego w imieniu wielu wielu osób piszę ...odpuście Bułgarię .....zamiast tego skoczcie na bandżi ......a za zaoszczędzone pieniądze .....jedżcie do Chorwacji. :D
mkm
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mkm » 29.08.2007 20:16

platon napisał(a):

jak się czyta ten temat o Bułgarii to się zasypia ..... HR,HR,HR :wink:

Uwaga - budzik dzwoni :!: - :wink: :D
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 29.08.2007 22:05

renpol napisał(a):Dla - Janusz !

Próbowałem w tym roku leczyć "Cro chorobę" Grecją :wink: ale widocznie powikłania są zaawansowane i lek w postaci Grecji nie pomógł :cry:

Z czego sie bardzo cieszę Obrazek

A ponieważ Bułgaria jest jeszcze słabszym lekiem niż Grecja, będę musiał żyć z tymi powikłaniami, ale jak dla mnie całkiem przyjemnymi :lol: :lol: :lol:
arturo72
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) arturo72 » 29.08.2007 22:14

Janusz Bajcer napisał(a):A ponieważ Bułgaria jest jeszcze słabszym lekiem niż Grecja, będę musiał żyć z tymi powikłaniami, ale jak dla mnie całkiem przyjemnymi :lol: :lol: :lol:

Oj i tu byś się zdziwił,dwa lata temu zrobiłem sobie wypad na tydzień do Bułgarii i tydzień w Grecji(Riwiera Olimpijska).Bułgaria wypadła pod wieloma względami lepiej niż Grecja(bardzo blado) i z tego względu lepiej wspominam tydzień właśnie w Bułgarii.
P.S.
Jeśli Grecja to tylko i wyłącznie wyspy :)
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 29.08.2007 22:42

Może urodzony w Gliwicach :wink: pojedzie (a raczej) poleci na jakąś wyspę grecką, ale jeszcze nie byłem na wyspach chorwackich, więc one mają pierwszeństwo. :lol: :papa:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Bułgaria - България

Bułgaria ! Polecam , warto ! - strona 17
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone