Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Bułgaria ! Polecam , warto !

Stolicą Bułgarii jest Sofia – miasto o wyjątkowej historii, którego początki sięgają już starożytności. Gest kręcenia głową w dwie strony Bułgarzy odbierają jako przyznanie racji lub wyrażenie zgody. Odwrotnie niż w pozostałej części Europy! Narodowym kwiatem Bułgarii są róże. Z tego państwa pochodzi aż 50% całkowitej światowej produkcji olejku różanego.
PAP
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) PAP » 26.08.2007 21:40

Do Janusz ...

Dzięki za linki :) ... spojrzałem kontrolnie na ofertę w Trogir i Hvar i wyszło, że udało mi się znaleźć ciekawsze miejsca w tych miastach(lokalizacja, widok na okolicę, itp.) i trochę taniej :) ... acz drożej niż w BG :) ...

Do mkm ...

Ja w pełni rozumiem twoje argumenty :) ... tyle, że ja nie chciałem poruszać znów aspektu 'jakościowego' hoteli w BG i HR, tylko cenowy ... acz idąc za logiką, że lepsze (ładniejsze, bardziej kameralne, itp.) musi być droższe to można na moje pytanie łatwo odpowiedzieć :) ... też nie lubię dużych 'fabryk', stąd wybrałem w BG Ahtopol, który był trochę 'wsiowy', przez co miał swój urok :), bo był dość kameralny bez tłumów turystów i komercji ...

Pozdrawiam,

PAP
mkm
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mkm » 26.08.2007 22:06

do PAP :

żaden hotel nie ma i nie może mieć uroku. :cry: Bynajmniej ja jeszcze nie widziałem i nie mogę nawet sobie tego wyobrazić. :?
Za to że rozumiesz moje argumenty - zaśpiewa dla Ciebie ''Królowa Bałkanów '' ( bardzo popularna i lubiana w Bułgarii ) -
Pozdrav od mkm.
mkm
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mkm » 26.08.2007 22:53

LAKU NOC -
renpol
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) renpol » 27.08.2007 10:55

NO !!!
Nareszcie bez wypowiedzi " RYSIA " zrobiło się normalnie ! I o to chodziło - Gdy zakładałem temat o Bułgarii ! by każdy normalny pisał normalnie ! :)
mkm
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mkm » 27.08.2007 18:50

A może to CECA rozładowała to całe bułgarskie napięcie. :D
ALL
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) ALL » 27.08.2007 20:59

Info dla Janusza:

myśle że Bułgaria z pewnością nie będzie dla Ciebie ponieważ w Bułgarii nie ma póki co tak rozbudowanej bazy kempów jak to ma miejsce w Cro, a jak widać z Twoich wypowiedzi to dla Ciebie jest to najważniejsze.

Ja w Cro byłem przez ostatnie 4 lata a w tym roku dla urozmaicenia wybrałem się do BG.

Musze z reką na sercu przyznać że w Cro mimo wszystko podobało mi się bardziej (patrząc na całokształt pobytu - niezależnie czy camp, czy apartamenty).

Nie mniej jednak jestem bardzo zadowolony z pobytu w BG (Słoneczny Brzeg, Neseber, Rawda, Pomorie, Burgas ) ponieważ warto zobaczyć nowe rzeczy (chociaż byłem w BG 20 lat temu - Warna)

Zalety Chorawacji
- krótszy i tańszy dojazd
- bardziej urozmajcone wybrzeże i przepiekne wyspy
- większa kultura osobista Chorwatów
- większa ilośc miejsc do zwiedzania
- wieksza ilość atrakcji turystycznych
- większy porządek

Zalety Bułgarii
- zdecydowanie niższe ceny
- piaszczysta plaża (istotne dla tych którzy wolą piasek od kamieni)
- przyjemniejsze morze - pod wzgledem bezpieczeństwa
- ładniesze widokowo tereny poza linia brzegową
- mniejsza ilość turystów

Polecam BG wszystkim Cromaniakom jako odskocznie od HR.

Ja w przyszłym roku chciałbym się wybrać na Korsykę. Może ktoś też ma takie plany to czekam na info.
mkm
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mkm » 27.08.2007 21:24

ALL napisał(a):Info dla Janusza:

myśle że Bułgaria z pewnością nie będzie dla Ciebie ponieważ w Bułgarii nie ma póki co tak rozbudowanej bazy kempów jak to ma miejsce w Cro, a jak widać z Twoich wypowiedzi to dla Ciebie jest to najważniejsze.

Ja w Cro byłem przez ostatnie 4 lata a w tym roku dla urozmaicenia wybrałem się do BG.

Musze z reką na sercu przyznać że w Cro mimo wszystko podobało mi się bardziej (patrząc na całokształt pobytu - niezależnie czy camp, czy apartamenty).

Nie mniej jednak jestem bardzo zadowolony z pobytu w BG (Słoneczny Brzeg, Neseber, Rawda, Pomorie, Burgas ) ponieważ warto zobaczyć nowe rzeczy (chociaż byłem w BG 20 lat temu - Warna)

Zalety Chorawacji
- większy porządek

Zalety Bułgarii

Ja w przyszłym roku chciałbym się wybrać na Korsykę. Może ktoś też ma takie plany to czekam na info.

Nareszcie ktoś napisał ''normalnie '', aczkolwiek polemizowal bym z Tobą na temat piękna poza linią brzegową. Ale to tylko tak na marginesie. Za normalność należy się nagroda - :D
arturo72
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) arturo72 » 27.08.2007 21:41

mkm napisał(a):
ALL napisał(a):

Zalety Chorawacji
- większy porządek

Zalety Bułgarii

Nareszcie ktoś napisał ''normalnie '', aczkolwiek polemizowal bym z Tobą na temat piękna poza linią brzegową. Ale to tylko tak na marginesie.

to jest tak jak się czyta wybióczo lub nie chce się zauważyć prawdy ;)
ja tak pisałem wiele postów wyżej :)

arturo72 napisał(a):nikt ci nie każe zmieniać Cro na Błg i jechać "sto" razy do Błg,a tam jest naprawdę wiele rzeczy czego nie ma w Cro.
Ja jestem ciekawy Świata i w przeciwieństwie do ciebie lubię coś nowego pozwiedzać,zobaczyć jak żyją ludzie w innej kulturze itp:

Ad.1 Plaża(do wyboru-piaszczysta lub skałkowa)
Ad.2 Ceny(żyjąc na urlopie w Cro jak w Błg musiałbym wydać 10tys.zł)
Ad.3 Kuchnia,szczególnie sałatki w tym szopska(nikt z mojej rodziny nie miał problemów żołądkowych)
Ad.4 Widoki,zabytki (jakże różne niż w Cro)
Ad.5 Dojazd ( sam dojazd jest przygodą,szczególnie przez Rumunię gdzie po drodze temperatura jest +15st. w górkach -5st,a na miejscu +30st :)
Co do ubikacji,to ja stosowałem normy "polskie" i było wszystko ok ;)
mkm
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mkm » 27.08.2007 21:45

do arturo 72 :

widocznie Twoje pisanie nie przypadło mi do gustu. :wink:
arturo72
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) arturo72 » 27.08.2007 21:49

mkm napisał(a):do arturo 72 :

moje pisanie spowodowane było Twoimi odpowiedziami ;)
mkm
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mkm » 27.08.2007 22:25

arturo72 napisał(a):
mkm napisał(a):do arturo 72 :

moje pisanie spowodowane było Twoimi odpowiedziami ;)

A oto kolejna odpowiedz ograniczonego cromaniaka - :D
platon
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) platon » 28.08.2007 14:08

Czy naprawdę trzeba wszystkiego próbować? Jazda pod prąd też jest możliwa ,tylko po co ? :wink:
mkm
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mkm » 28.08.2007 15:52

platon napisał(a):Czy naprawdę trzeba wszystkiego próbować? Jazda pod prąd też jest możliwa ,tylko po co ? :wink:

Są czasami sytuacje - że nie ma innego wyboru. :wink:
renpol
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) renpol » 28.08.2007 15:55

platon napisał(a):Czy naprawdę trzeba wszystkiego próbować? Jazda pod prąd też jest możliwa ,tylko po co ? :wink:

Po to - by zobaczyć też inne miejsca na Ziemi !
mkm
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mkm » 28.08.2007 16:24

No to patrzcie i podziwiajcie . 8O Nikt Wam tego nie broni. :!: Tylko nie przesadzajcie z tą '' piękną Bułgarią ''. :wink:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Bułgaria - България

Bułgaria ! Polecam , warto ! - strona 16
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone