Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Bułgaria ! Polecam , warto !

Stolicą Bułgarii jest Sofia – miasto o wyjątkowej historii, którego początki sięgają już starożytności. Gest kręcenia głową w dwie strony Bułgarzy odbierają jako przyznanie racji lub wyrażenie zgody. Odwrotnie niż w pozostałej części Europy! Narodowym kwiatem Bułgarii są róże. Z tego państwa pochodzi aż 50% całkowitej światowej produkcji olejku różanego.
arturo72
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) arturo72 » 25.08.2007 23:03

mkm napisał(a):A to łobuziaki :!: Pierwszy raz słyszę . :wink: Wynika z tego , że wszyscy obrońcy Chorwacji przed bułgarskim atakiem , to jakieś tam ''trolle '' :wink: A to ciekawe jest dopiero . 8O

dobrze zrozumiałeś :D ,no może nie wszyscy obrońcy Chorwacji w tym wątku są trollami :D
mkm
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mkm » 25.08.2007 23:14

arturo72 napisał(a):
mkm napisał(a):Jak żeś byl aż dwa razy - to możesz juz żółtodziobóm szczewiki glancować. :wink:

dokładnie tak,ale te żółtodzioby nie znają czegoś takiego jak "przeczące" skinięcie głową w Bułgarii,ekstremum w drodze przez Rumunię,spotkania z byłym wojownikiem w Serbii z gnatem przy żebrach,szczególną"sprzedaż" na bazarze w Turcji,"gościnność" w Grecjii czy "swobodę" na plaży we Włoszech itd. :)

Na skinięciu przeczącym mi bardzo nie zależy. Ekstremów w Jugo mi nie brakuje . Spotkanie to miałem , ale dwutygodniowe z gen. armii serbskiej w Montenegro . Za sprzedażą na bazarach ( szczeg. muzułmańskich ) - nie przepadam. A gościnności i swobody w Jugo to mi na 100% nie brakuje. :D Nie jest tak żle z tymi żółtodziobami jak myślisz . :wink:
mkm
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mkm » 25.08.2007 23:27

arturo72 napisał(a):
mkm napisał(a):A to łobuziaki :!: Pierwszy raz słyszę . :wink: Wynika z tego , że wszyscy obrońcy Chorwacji przed bułgarskim atakiem , to jakieś tam ''trolle '' :wink: A to ciekawe jest dopiero . 8O

dobrze zrozumiałeś :D ,no może nie wszyscy obrońcy Chorwacji w tym wątku są trollami :D

Porównanie Bułgarii do Chorwacji - to ci dopiero trollizm . :wink:
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 26.08.2007 00:19

PAP napisał(a): Zgoda, wkradła się mała generalizacja, przepraszam :) ... powinno być: niektórzy Cromaniacy ... tacy np. jak Rysio czy mkm ... przyznasz, ze z ICH wypowiedzi wynika, że HR FOREVER :)
Pozdrawiam,

PAP

A ja czuję się obrażony :wink: że zostałem pominięty i nie umieszczony z imienia i nazwiska na liście razem z Rysio i mkm, bo też uważam. że dla mnie HR FOREWER (a po tegorocznym doświadczeniu z Grecją jeszcze bardziej mnie to utwierdziło :lol: )
I ciągle nie mogę się doczekać podania miejsca dobrego kempingu w BG :wink:
Choć wiem,że to pytanie jest przewrotne, bo takich kempingów jak w HR w BG na razie nie ma :!: Ale może się mylę, więc czekam na link lub info :?:
PAP
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) PAP » 26.08.2007 00:39

Do Janusz ...

Wielkie sorki, że Ciebie pominąłem :) :), ale żeś się kilka dni nie pojawiał, więc uszedłeś mojej uwadze :) ... mam nadzieję, że mi wybaczysz :) ...

Co do camingów 'na poziomie' w BG, to sam sobie dałeś odpowiedź :) ... na razie ich jeszcze nie ma, bądź pojedyncze sztuki, bo to trudniejszy temat niż nowe hotel, mniej rentowny, itp ... zresztą za pewne znasz temat campingów w CG ... ten sam problem, też jest próżnia ... ale za parę lat, kto wie :) ...

A póki co to polecam Ci hotel w Ahtopolu, gdzie byłem rok temu we wrześniu ...

http://www.hoteleskada.com/index.php?la ... =pricelist

I zadaje pytanie Tobie i innym, gdzie w HR we wrześniu znajdę studio z widokiem na morze, ze śniadaniem w cenie + basen w cenie 110 PLN = 28 EUR / noc ? ... bo ja jak szukałem, to jak znajdowałem 'cóś' za 40 EUR to byłem bardzo szczęśliwy, że już o śniadaniu czy basenie nie wspomnę :( ...

Pozdrawiam,

PAP
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 26.08.2007 07:47

PAP napisał(a):...I zadaje pytanie Tobie i innym, gdzie w HR we wrześniu znajdę studio z widokiem na morze, ze śniadaniem w cenie + basen w cenie 110 PLN = 28 EUR / noc ? ... bo ja jak szukałem, to jak znajdowałem 'cóś' za 40 EUR to byłem bardzo szczęśliwy, że już o śniadaniu czy basenie nie wspomnę :( ...

Do PAP :arrow:
Znajdziesz (mowa o 4 osobach) i to bez najmniejszych problemów. I to niekoniecznie studio a apartament: kuchnia+living room+2 sypialnie.
We wrześniu trafic na coś poniżej 30 ojro to zaden problem. Również w ofertach z netu, które zazwyczaj są nieco wyższe niż te na które trafisz jadąc w ciemno.
Mówię w tym momencie nie o apartamencie z widokiem na morze a o apartamencie, który stoi na prywatnej plaży.
Temat basenów odpada, przynajmniej dla mie (i nie tylko :wink: ) - bo po co mi basen jak np. lokal mam bezpośrednio nad morzem :?:
Zgodzę sie z Tobą, że jak wejdzie opcja ze śniadaniem to cena takiej "czwórki" skoczy o ok 10 ojro dodatkowe (maksymalnie).
Mnie również taka opcja (ze sniadaniem, obiadem itp) nie interesuje - z prostej przyczyny jem kiedy chce a nie kiedy mi ktoś powie że "podano do stołu" :lol:
O hotelach się nie wypowiadam bo sie z nich wyleczyłem (im więcej gwiazdek tym poziom sztywności wzrasta :wink:) a poza tym w hotelu czuje sie jak w bloku, więc wolę apartamenty w domach prywatnych.
Przepraszam ale szczegółów na poparcie w/w cen na forum nie podaje bo nadal jest spór w doktrynie czy to jest kryptoreklama czy też nie.... :lol:
Pozdrav :papa:
to ja ewa
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) to ja ewa » 26.08.2007 09:26

renpol napisał(a):Moderator powinien to widzieć !

Moderator to powinien w końcu porządek zrobić
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 26.08.2007 12:16

to ja ewa napisał(a):
renpol napisał(a):Moderator powinien to widzieć !

Moderator to powinien w końcu porządek zrobić

I zobaczył, więc czekamy na efekt :lol:
arturo72
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) arturo72 » 26.08.2007 15:05

Piotrek_B napisał(a):
PAP napisał(a):...I zadaje pytanie Tobie i innym, gdzie w HR we wrześniu znajdę studio z widokiem na morze, ze śniadaniem w cenie + basen w cenie 110 PLN = 28 EUR / noc ? ... bo ja jak szukałem, to jak znajdowałem 'cóś' za 40 EUR to byłem bardzo szczęśliwy, że już o śniadaniu czy basenie nie wspomnę :( ...

Znajdziesz (mowa o 4 osobach) i to bez najmniejszych problemów. I to niekoniecznie studio a apartament: kuchnia+living room+2 sypialnie.
We wrześniu trafic na coś poniżej 30 ojro to zaden problem. Również w ofertach z netu, które zazwyczaj są nieco wyższe niż te na które trafisz jadąc w ciemno.

to teraz ja zadam pytanie,gdzie znajdę w Cro hotel *** (sypialnia+living room) na plaży ze śniadaniem od 07.09 za 61zł (16EU) za noc za trzy osoby(co prawda bez basenu ale za to na piasku ;) ?
I zarazem odpowiem:
Znając realia chorwackie nie znajdę a Bułgaria proszę bardzo-Kranevo(fajna baza wypadowa do Albeny i Złotych piasków) Hotel Palma i to nie na własną ręke tylko z niemieckiego(nie taniego) biura :) + tanie utrzymanie tzn. stołowanie się w najlepszych knajpkach,alkohol itp.
Koszt wczasów dwutygodniowych na trzy osoby to max. 3tys zł z dojazdem i nie żałowaniem sobie niczego łącznie z pierdołami zabawkowymi dla dziecka !!!
Nie warto chociaż raz odwiedzić Bułgarii ?
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 26.08.2007 15:35

arturo72 napisał(a):...

Jeżeli to do mnie było - to pudło :lol: (cofnij się na strone 19 tego wątku :lol:) Tam podałem ilośc swoich pobytów w BG. A ponieważ mam trochę porównania BG kontra reszta świata - dlatego uważam, że zdecydowanie NIE :lol: Ale to tylko moje zdanie i jest mi zupełnie obojętne czy ktoś się z nim zgodzi czy też nie :lol: A ponieważ odczucia mają charakter czysto subiektywny dlatego jednemu pasuje jeden kraj do odpoczynku drugiemu inny - i nie ma w tym nic złego, podobnie jak nie jest to obciachem, ograniczeniem etc. To jest dokładnie jak z kobietą: albo ma to coś w sobie albo nie ma - i żadnymi opowieściami czy bajkami z mchu i paproci nie zmienisz czyjegoś subiektywnego odczucia :lol:
I tym optymistycznym akcentem kończę (ze swojej strony) tą pasjonującą 22-stronicową dyskusje o wyższości jednych świąt nad drugimi :papa:
PAP
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) PAP » 26.08.2007 19:35

Do arturo72 i Piotrek_B ...

Panowie, obydwaj macie rację :) ... ja też uważam, że grzechem jest nie spróbować jak 'smakuje' Bułgaria i nastawiać się z góry na 'nie', ale prawdą też jest, że jeżeli ktoś już 'posmakował' (jak Piotrek_B) i woli jednak 'smak' HR, to nie można robić nic na siłę :) ... o gustach i upodobaniach się nie dyskutuje, każdy ma prawo mieć swoje :) ...

Moim skromnym zdaniem też uważam, że merytorycznie wyczerpaliśmy temat, przynajmniej na tą chwilę, na maxa :) ... a każdy niech sam przetrawi to co zobaczył i niech wyciąga swoje własne wnioski :) ...

Pozdrawiam,

PAP
mkm
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mkm » 26.08.2007 20:27

arturo72 napisał(a):
Piotrek_B napisał(a):

to teraz ja zadam pytanie,gdzie znajdę w Cro hotel *** (sypialnia+living room) na plaży ze śniadaniem od 07.09 za 61zł (16EU) za noc za trzy osoby(co prawda bez basenu ale za to na piasku ;) ?
I zarazem odpowiem:
Znając realia chorwackie nie znajdę a Bułgaria proszę bardzo-Kranevo(fajna baza wypadowa do Albeny i Złotych piasków) Hotel Palma i to nie na własną ręke tylko z niemieckiego(nie taniego) biura :) + tanie utrzymanie tzn. stołowanie się w najlepszych knajpkach,alkohol itp.
Koszt wczasów dwutygodniowych na trzy osoby to max. 3tys zł z dojazdem i nie żałowaniem sobie niczego łącznie z pierdołami zabawkowymi dla dziecka !!!

Na całe szczęście nie znajdziesz takiego hotelu i obyś nigdy nie znalazł. :!: Nie rozumię jak można spędzić udane wakacje w hotelu z jakimiś tam sztucznymi basenami , inclusivami i może jescze pośrodku całego zagłębia turystycznego. To jest dla mnie nie do przyjęcia. Ja mam o wiele wyższe wymagania . Muszę mieć do swojej dyspozycji cały dom lub przynajmniej mieszkanie , bardzo dużo miejsca na plaży ( czasami nawet całą zatoczke dla siebie ), nieograniczoną wolność i co najważniejsze jak najdalej od komercji ( hoteli ) . I to jest właśnie moja odpowiedż , dlaczego co roku spędzam najpiękniesze wakacje w Cro lub czasami w Montenegro. Na całe szczęście dla mnie 95 % ludzi lubi tanią i ograniczoną komercję . Mogę więc spokojnie patrzeć w przyszłość. :wink:
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 26.08.2007 20:34

Na wakacjach w hotelu - brr, brr.
Wolę kemping i "swoje polskie jedzonko" na świeżym powietrzu :lol:
Ps.
A dla PAP mam linka: http://www.adriadatabanka.com/system/?language=3
Może w nim coś dla siebie znajdziesz :papa:
I może to Cię zaciekawi: http://www.adriagate.com/pl/zakwaterowa ... -2-A1.aspx
mkm
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mkm » 26.08.2007 21:14

Janusz Bajcer napisał(a):Na wakacjach w hotelu - brr, brr.
Wolę kemping i "swoje polskie jedzonko" na świeżym powietrzu :lol:
Ps.
A dla PAP mam linka: http://www.adriadatabanka.com/system/?language=3
Może w nim coś dla siebie znajdziesz :papa:
I może to Cię zaciekawi: http://www.adriagate.com/pl/zakwaterowa ... -2-A1.aspx

Obawiam się Panie Januszu że tymi ofertami nie przekonasz Bulharców. :( Są dla nich zapewne za mało atrakcyjne - jakieś tam pojedyńcze , skromne, ukryte hoteliki . Dla nich liczą się tylko tanie, betonowo szklane blokowiska . :wink:
Co do campów - to dwa razy doświadczyłem pańskiego zamiłowania.
Byłem w 88r na campie w Ulcinju i 89r. w Simuni na Pagu. Nie wykluczone że jeszcze wrócę do tej formy wypoczynku - oczywiście tylko w Jugo. :D
Pozdrav.
mkm
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mkm » 26.08.2007 21:21

Proszę sobie wobrazić w takim miejscu , choćby tylko jeden hotel a la Bułgaria - http://sladenovici.info/gallery.php?gallery=1 Na samą już myśl dreszcze człowieka przechodzą. :(
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Bułgaria - България

Bułgaria ! Polecam , warto ! - strona 15
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone