Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Bułgaria ! Polecam , warto !

Stolicą Bułgarii jest Sofia – miasto o wyjątkowej historii, którego początki sięgają już starożytności. Gest kręcenia głową w dwie strony Bułgarzy odbierają jako przyznanie racji lub wyrażenie zgody. Odwrotnie niż w pozostałej części Europy! Narodowym kwiatem Bułgarii są róże. Z tego państwa pochodzi aż 50% całkowitej światowej produkcji olejku różanego.
renpol
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) renpol » 25.08.2007 20:35

Piotrek-B
Jeśli masz wypaczony gust - twoja sprawa !

Wypowiedzi na forum są dla normalnych ludzi ! I nie musisz o innych wypowiadać się jak o sobie ! Trochę kultury - nie zaszkodzi !

Może moredator to zauważy !
renpol
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) renpol » 25.08.2007 20:36

Należy poczytać od początku !
mkm
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mkm » 25.08.2007 21:11

renpol napisał(a):Piotrek-B

Wypowiedzi na forum są dla normalnych ludzi ! I nie musisz o innych wypowiadać się jak o sobie ! Trochę kultury - nie zaszkodzi !

Wychodzi na to że wszyscy cromaniacy mają wypaczony gust. :wink:
A może to uzależnienie na które nie ma rady. :wink: A co dopiero mają czescy cromaniacy powiedzieć - którzy są wręcz opętani na punkcie Chorvatska. :wink: Jeżeli jakiś Czech był 10 razy w Cro to jest jeszcze żółtodziubem . Liczą się dopiero Ci którzy mają po 20 , 30 wypadów zaliczonych. :wink: To są dopiero szczęśliwcy . :D Musisz postarać się zrozumieć , że Hrvatska to jest nasze miejsce na Ziemi. :D
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 25.08.2007 21:23

renpol napisał(a):...Jeśli masz wypaczony gust - twoja sprawa !... !

De gustibus non disputandum est :idea: Ja nie krytykuję (iak zapewne zauważyłeś), tego że jeździsz do BG, więc zejdź ze mnie, bo nie nie czuję potrzeby prowadzic z Tobą rozmowy
renpol napisał(a):.. Trochę kultury - nie zaszkodzi !...

Wzajemnie :!:
renpol napisał(a):...Może moredator to zauważy !

Już się boję :roll:
EOT
Ostatnio edytowano 25.08.2007 21:28 przez Użytkownik usunięty, łącznie edytowano 1 raz
arturo72
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) arturo72 » 25.08.2007 21:27

mkm napisał(a):

Jeżeli jakiś Czech był 10 razy w Cro to jest jeszcze żółtodziubem . Liczą się dopiero Ci którzy mają po 20 , 30 wypadów zaliczonych. :wink: To są dopiero szczęśliwcy :D

jeśli dla ciebie ilość odwiedzin Chorwacji jest wyznacznikiem doświadczenia,spełnienia pragnień życiowych to gratuluje inteligencji i wiedzy na temat turystyki.
Życzę udanych wakacji do końca swojego życia w Chorwacji.
Na pewno po 50-tym razie w Cro nie będziesz żółtodziobem a tylko dziadkiem,który poza trasą PL-HR nie widział nic,czyli dla mnie bedziesz się liczył,ale jako człowiek ograniczony ;)
PAP
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) PAP » 25.08.2007 21:36

Piotrek_B i renpol ...

Dajcie spokój już temu 'kopaniu po łydkach' ... to nic nie wnosi do dyskusji, a tylko zbliża nas do poziomu naszych wybrańców w Sejmie :) ...

mkm ...

Ja co prawda nie bardzo rozumiem, jak można non stop, rok w rok jeździć w to samo miejsce :?: i nie mieć chęci zobaczenia czegoś innego, ale to jest OCZYWIŚCIE Wasze PRAWO i nikomu nic do tego :!: ... chodzi tylko o to, że jeżeli ktoś, czyli w tym wypadku renpol, podrzuca temat BG, to abyście nie 'zakłócali' :), tak aby inni Cromaniacy mogli na spokojnie zapoznać się z jedną z wielu alternatyw, tak żeby zamiast jechać do HR 101 raz, może pojechali jeden jedyny raz dla odmiany, przed rozpoczęciem kolejnej 100-ki w HR :) gdzieś indziej ... a poza tym, jeżeli są tak zakochani w HR jak Ty czy Rysio, to i tak nic ich od HR nie oderwie :) ...

Pozdrawiam,

PAP
PAP
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) PAP » 25.08.2007 21:44

Do arturo72 ...

Poczekaj ... ja jestem abosolutnie po twojej stronie w kwestii BG, tyle że tu mocno przesadziłeś :!: :) ... jeżeli ktoś chce jeździć tylko do HR, to chyba może ... co :?: :) ... jak pisałem wcześniej, pijąc do Cromaniaków, teraz kieruję to do Ciebie, nie rób tu kurdę IV RP bis, gdzie są prawdy obiawione i nikt nie ma prawa mieć odmiennego zdania :!: :) ... mamy przecież wolność wyboru :) ... a to, że się Cromaniacy sami okradają z możliwości poznania innych miejsc, to prawda, ale to ich sprawa i wybór ... musimy to USZANOWAĆ :!: ....

Pozdrawiam,

PAP
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 25.08.2007 21:50

PAP napisał(a):.. a to, że się Cromaniacy sami okradają z możliwości poznania innych miejsc, to prawda...

I tu mój szanowny Imienniku jesteś w błędzie :wink: , przynajmniej jeśli chodzi o moją osobę (i nie tylko moją osobę) :lol: Dla mnie akurat świat nie zaczyna się i nie kończy na HR (ani teraz, ani w przeszłości)
Pozdrav :papa:
PAP
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) PAP » 25.08.2007 21:59

do Piotrek_B ...

Zgoda, wkradła się mała generalizacja, przepraszam :) ... powinno być: niektórzy Cromaniacy ... tacy np. jak Rysio czy mkm ... przyznasz, ze z ICH wypowiedzi wynika, że HR FOREVER :) ... i super ... to jest ich WYBÓR i ich PRAWO :) ... a to, że jest całkiem spora gromadka Cromaniaków (do której przypuszczam i Ty się zaliczasz :) ), którzy 'kombinują na boku' :) od czasu do czasu w CG, BiH, AL, GR, TR czy gdzieś inndziej, to też wyraźnie widać przeglądając to forum ... i to też jest super :) ...

Pozdrawiam,

PAP
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 25.08.2007 22:13

PAP napisał(a):..... a to, że jest całkiem spora gromadka Cromaniaków (do której przypuszczam i Ty się zaliczasz :) ), którzy 'kombinują na boku' :) od czasu do czasu w CG, BiH, AL, GR, TR czy gdzieś inndziej, to też wyraźnie widać przeglądając to forum ... i to też jest super :) ...

PAP - Dokładnie tak jest :wink: Tyle, że aktualnie niestety nie zawsze jest to możliwe (przynajmniej u mnie), żeby zobaczyc coś innego, nowego. Składa się na to duuuuuuużo tzw. obiektywnych "utrudniaczy" typu: ograniczony urlop, budowa domu, czy nawet dzieci. Dzieci dlatego, że najlepiej czuje się na wyjazdach jak są one spontaniczne, "na wariata" byle przed siebie - z dzieciakami nie porwałbym się na coś takiego, może kiedyś jak bedą duże a mi siły pozwolą na to :lol: :lol: :lol: Nie będę ukrywał, że takich wyjazdów cholernie mi brakuje bo w taki spontaniczny sposób najlepiej poznasz (przynajmniej w pigułce jakis kraj). Tak kiedyś właśnie udało mi się "zrobic" Turcję (stopem, ichnimi pksami czy na butach :wink: ), północna Grecję, pogranicze ormiańsko-irańskie itp, itd.
No i żeby było to w temacie BG również - około 12 razy :wink:
Pozdrav :papa:
PS. A to, że ktoś siedzi na urlopie w jednym miejscu od lat nie jest dla mnie wyznacznikiem człowieka I to potrafię również uszanowac a nie wyjeżdzac, że taki ktoś jest ograniczony :roll: (to oczywiście nie do Ciebie :wink:)
renpol
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) renpol » 25.08.2007 22:23

De gustibus non disputandum est Ja nie krytykuję (iak zapewne zauważyłeś), tego że jeździsz do BG, więc zejdź ze mnie, bo nie nie czuję potrzeby prowadzic z Tobą rozmowy

Piotruś ! nie musisz prowadzić rozmowy ! Nieoczekuje tego !!!
mkm
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mkm » 25.08.2007 22:23

arturo72 napisał(a):
mkm napisał(a):

Jeżeli jakiś Czech był 10 razy w Cro to jest jeszcze żółtodziubem . Liczą się dopiero Ci którzy mają po 20 , 30 wypadów zaliczonych. :wink: To są dopiero szczęśliwcy :D

jeśli dla ciebie ilość odwiedzin Chorwacji jest wyznacznikiem doświadczenia,spełnienia pragnień życiowych to gratuluje inteligencji i wiedzy na temat turystyki.
Na pewno po 50-tym razie w Cro nie będziesz żółtodziobem a tylko dziadkiem,który poza trasą PL-HR nie widział nic,czyli dla mnie bedziesz się liczył,ale jako człowiek ograniczony ;)

Tyś sie chyba dzisio najot za dużo oberiby. :lol: Dlatego wybaczóm Ci inteligyntny Panoczku - światowcu z Glywic. :wink:
renpol
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) renpol » 25.08.2007 22:24

arturo72 napisał(a):
mkm napisał(a):

Popieram Twe zdanie !
arturo72
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) arturo72 » 25.08.2007 22:27

Piotrek_B napisał(a):PS. A to, że ktoś siedzi na urlopie w jednym miejscu od lat nie jest dla mnie wyznacznikiem człowieka I to potrafię również uszanowac a nie wyjeżdzac, że taki ktoś jest ograniczony :roll:

to zacytuje jeszcze raz :

mkm napisał(a):Jeżeli jakiś Czech był 10 razy w Cro to jest jeszcze żółtodziubem . Liczą się dopiero Ci którzy mają po 20 , 30 wypadów zaliczonych :D

z tego tekstu zrozumiałem,że jeździ się do Chorwacji nie po to żeby podziwiać piękne widoki,upajać się pięknem tego Kraju(czego nie przeczę) a po to,żeby "zaliczyć" kolejny raz w Cro (ja byłem tylko dwa razy)
Dla mnie jest to ograniczenie.
mkm
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mkm » 25.08.2007 22:28

PAP napisał(a):Piotrek_B i renpol ...

Dajcie spokój już temu 'kopaniu po łydkach' ... to nic nie wnosi do dyskusji, a tylko zbliża nas do poziomu naszych wybrańców w Sejmie :) ...

mkm ...

Ja co prawda nie bardzo rozumiem, jak można non stop, rok w rok jeździć w to samo miejsce :?: i nie mieć chęci zobaczenia czegoś innego, ale to jest OCZYWIŚCIE Wasze PRAWO i nikomu nic do tego :!: ... chodzi tylko o to, że jeżeli ktoś, czyli w tym wypadku renpol, podrzuca temat BG, to abyście nie 'zakłócali' :), tak aby inni Cromaniacy mogli na spokojnie zapoznać się z jedną z wielu alternatyw, tak żeby zamiast jechać do HR 101 raz, może pojechali jeden jedyny raz dla odmiany, przed rozpoczęciem kolejnej 100-ki w HR :) gdzieś indziej ... a poza tym, jeżeli są tak zakochani w HR jak Ty czy Rysio, to i tak nic ich od HR nie oderwie :) ...

Pozdrawiam,

PAP

Zrozum ,że na miłość nie ma lekarstwa. :wink:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Bułgaria - България

Bułgaria ! Polecam , warto ! - strona 13
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone