Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Bułgaria ! Polecam , warto !

Stolicą Bułgarii jest Sofia – miasto o wyjątkowej historii, którego początki sięgają już starożytności. Gest kręcenia głową w dwie strony Bułgarzy odbierają jako przyznanie racji lub wyrażenie zgody. Odwrotnie niż w pozostałej części Europy! Narodowym kwiatem Bułgarii są róże. Z tego państwa pochodzi aż 50% całkowitej światowej produkcji olejku różanego.
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 23.08.2007 09:12

No i winiety w Austrii podrożały :lol: :wink:
PAP
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) PAP » 23.08.2007 09:21

Rysiu,

No widzisz, znowu PORÓWNUJESZ :) ... a to tak jakby porównywać Tatry i Bieszczady ... bez sensu ... każde miejsce ma swoje wady i zalety, a my ludziska mamy różny ich odbiór i różną wagę do różnych elementów przywiązujemy :) ... ja mam do dziś w pamięci wiele pięknych miejsc z BG z tamtego roku ... i wiem, że za kilka tygodni będę miał w pamięci wiele INNYCH pięknych miejsc z BiH, HR, CG, AL, MK, KO, SR ...

moim skromnym zdaniem daj sobie spokój z BG, bo gdybyś tam kiedyś przez przypadek :) pojechał to i tak na 1000% wrócisz rozczarowany :), żeby nie wiem jakie cuda tam Cię spotkały ... bo BG nigdy nie będzie HR (przepraszam za wsześniejszą literówkę z HK :) ), a HR nigdy nie będzie BG ... i to jest w tym piękne !!!, to jest to co wzbogaca życie, że jest tyle RÓŻNYCH miejsc na ziemi ... dla każdego coś miłego :) ...

Udanych wakacji w HR życzę :) ...

Pozdrawiam,

PAP
slawek66
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) slawek66 » 23.08.2007 09:24

cale to gadanie o wyzszosci swiat bozego narodzenia nad swietami wielkiej nocy jest bardzo zabawne :D :D :D :D :D
mkm
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mkm » 23.08.2007 19:56

arturo72 napisał(a):
mkm napisał(a):My po prostu troszczymy się o pozstałych Cromaniaków , by nie dali się nabrać na ''piękną '' Bułgarię . :wink:

odezwał się ten,który zwiedził Bułgarię w szerz i wzdłuż.Nie wiem ile masz lat mkm ale po inteligentnych wypowiedziach sądze,że niewiele albo niestety inteligencja nie dana ci była.
Tak po za tym,to stwierdzam,że uczestnicy forum nawet jeśli mają po kilkaset wypowiedzi to niestety albo nie znają własnego forum albo nie rozumieją tematów na tymże forum :

Jak nie Chorwacja to...?

...z wielokropkiem !!
renpol założył ten temat bo był w Bułgarii,podobało mu się i poleca wypoczynek w tym Kraju a w dyskusji uczestniczy "wszystkowiedzący" Rysio i "inteligentny" mkm,którzy wiedzą tylko (lub nawet nie),gdzie Bułgaria leży a najwięcej mają do powiedzenia na temat wypoczynku w Bułgarii.

Cóż za '' intieligientna '' postawa w obronie Bułgarii. :wink: Gratuluję. :wink:
Jak zgadniesz ile mam lat - masz miesiąc Bułgarii gratis . :D
I jeszcze jedno - żadne '' ci '' tylko jak już to '' Ci '' Panie inteligencie. :wink:
PAP
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) PAP » 23.08.2007 20:40

Witam,

Jeżeli można, to ja bym chciał jeszcze na zakończenie tego wątku coś 'filozoficznie' rzec :).

Jako nowa osoba na tym forum, tak sobie dzisiaj przeglądałem inne wątki z tego 'rozdziału' alternatyw dla HR o różnych innych niż BG krajach, i jedna rzecz rzucała się w oczy przez cały czas ... tam wszędzie było NORMALNIE, czyli była dyskusja merytoryczna :!: na temat plusów i minusów danego kraju :) ... byli Ci co się zastanawiali i pytali o dany kraj, byli Ci co już w tym kraju byli i podobało im się mniej oraz Ci, którym podobało się bardziej ... i była wymiana zdań jakie są drogi, plaże, tłok turystyczny, fajne trasy, itp ... nie było natomiast 'Cropartyzantów', którzy każdą pozytywną opinię o danym kraju kwitowali stwierdzeniem w stylu, że NA PEWNO / JEST WIADOMO dany kraj jest do bani i OCZYWISTE jest, że jest gorszy od HR ... nie domagali się też dawania dowodów na to, że dany kraj jest lepszy od HR ...

Pytanie jakie się nasuwa jest takie: Jak to jest, że 'tam' normalna dyskusja była możliwa, a 'tu' nie :?: :(

Pozdrawiam,

PAP
mkm
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mkm » 23.08.2007 20:47

PAP napisał(a):Rysiu,

No widzisz, znowu PORÓWNUJESZ :) ... a to tak jakby porównywać Tatry i Bieszczady ... bez sensu ... każde miejsce ma swoje wady i zalety, a my ludziska mamy różny ich odbiór i różną wagę do różnych elementów przywiązujemy :) ... ja mam do dziś w pamięci wiele pięknych miejsc z BG z tamtego roku ... i wiem, że za kilka tygodni będę miał w pamięci wiele INNYCH pięknych miejsc z BiH, HR, CG, AL, MK, KO, SR ...

moim skromnym zdaniem daj sobie spokój z BG, bo gdybyś tam kiedyś przez przypadek :) pojechał to i tak na 1000% wrócisz rozczarowany :), żeby nie wiem jakie cuda tam Cię spotkały ... bo BG nigdy nie będzie HR (przepraszam za wsześniejszą literówkę z HK :) ), a HR nigdy nie będzie BG ... i to jest w tym piękne !!!, to jest to co wzbogaca życie, że jest tyle RÓŻNYCH miejsc na ziemi ... dla każdego coś miłego :) ...

Udanych wakacji w HR życzę :) ...

Pozdrawiam,

PAP

Rysiu już nie odpowie bo jest w drodze do Croraju.
Zgadzam się z Tobą że jest wiele do zobaczenia RÓŻNYCH pięknych miejsc ( niezkomercjalizowanych ! ) na Ziemi , które wzbogacają życie. Z różnych jednak względów nie możemy tego doświadczyć . Pozostało więc korzystać na maxa z tego na co nas stać. A skoro w zasięgu ręki mamy jedyny nad M. Śródziemnym kawałek naturalnego , '' niezabetonowanego '' jeszcze wybrzeża to korzystajmy z niego wszyscy póki jeszcze można , a zarazem szanujmy i dbajmy o to , by przetrwało jak najdłużej.
A Bułgaria no cóż - nie ma cudów. :wink: Przykro mi. :wink:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 23.08.2007 20:56

PAP napisał(a):...
Pytanie jakie się nasuwa jest takie: Jak to jest, że 'tam' normalna dyskusja była możliwa, a 'tu' nie :?: :( ...

Odpowiedź jest bardzo prosta - w tych postach które czytałeś nie było takiego zacietrzewienia (sięgającego zenitu :wink: ) ze strony pewnych osób. A takie zacietrzewienia połączone z "wycieczkami osobistymi" do niczego dobrego nie prowadzi. Nikt kto jest normalny nie pozwoli sobie na to, żeby jakiś facio ze skaczącą żyłą na czole, go obrażał. I tyle :lol:
Pozdrav :papa:
PAP
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) PAP » 23.08.2007 21:10

Do Piotrek B ...

Jasne, tyle że ja mam wrażenie, że ferment i negatywne emocje do dyskusji wprowadzali 'Cropartyzanci', którzy próbowali ciągle udowadniać, ze HR jest lepsza, mimo że nikt z tych, którzy pisali o BG nie miał zamiaru dokonywać porównań ani deprecjonować plusów HR, tylko zaprezentować 'inny ląd' ... a jak już były 'podpuchy' ze strony 'Cropartyzantów', to i druga strona też czasem nie była lepsza :( ... to prawda ...

Tak ja to odbieram patrząc na to z boku i ze świeżym spojrzeniem na sprawę :) ...
PAP
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) PAP » 23.08.2007 21:17

Do mkm ...

To prawda, że nie ma cudów w BG ... ale tego chyba nikt z 'proBG' nie twierdził :) ... fakt, ze może mało przekonywująco prezentowali zalety i uroki BG :) ... a szkoda, bo sporo fajnych miejsc tam jednak jest :) ...

Ja teraz nie mam czasu, bo szykuję się do wyprawy w WASZE strony :), ale w długie zimowe wieczory 2007/2008 postaram sie sklecić relację z mojej wyprawy w 2006 do RO+BG+TR z dużą ilością fotek, co by Wam dać OBIEKTYWNY materiał do refleksji :) ...

Pozdrawiam,

PAP
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 23.08.2007 21:24

PAP napisał(a):...Jasne, tyle że ja mam wrażenie, że ferment i negatywne emocje do dyskusji wprowadzali 'Cropartyzanci', którzy próbowali ciągle udowadniać, ze HR jest lepsza....

I zapewniam Cię, że nadal będą stawiali HR nad BG :lol: w końcu to cro.pl a nie bulgaricus.com :lol: A, że nam HR pasuje............no cóż takie są nasze, CROMANIAKÓW, wybory :lol: Ja też jestem zdania, że do HR można jeździc latami i każdego roku zobaczysz co innego a, że w ramach jednego państwa ? Mnie np. pasuje bo mam krótki urlop i najszybciej dojadę właśnie tam. Kiedyś, kiedyś, kiedyś jak się człowiek z czasem nie liczył to było zupełnie inaczej, wtedy jeździłem w inne zakamarki Europy, Azji lub Afryki. A teraz.......urlopowy kierat :cry:
Pozdrav :papa:
mkm
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mkm » 23.08.2007 22:49

PAP napisał(a):Do mkm ...

To prawda, że nie ma cudów w BG ... ale tego chyba nikt z 'proBG' nie twierdził :) ... fakt, ze może mało przekonywująco prezentowali zalety i uroki BG :) ... a szkoda, bo sporo fajnych miejsc tam jednak jest :) ...

Ja teraz nie mam czasu, bo szykuję się do wyprawy w WASZE strony :), ale w długie zimowe wieczory 2007/2008 postaram sie sklecić relację z mojej wyprawy w 2006 do RO+BG+TR z dużą ilością fotek, co by Wam dać OBIEKTYWNY materiał do refleksji :) ...

Pozdrawiam,

PAP

No to ''sretan put za Hrvatsku ''. :D
-
Pozdrav. :D
renpol
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) renpol » 24.08.2007 15:49

PAP napisał(a):Panowe (tak przypuszczam :) ) platon i mkm,

Jeżeli piszecie 'bo wiadomo' i 'na pewno nie', to ja się pytam po co śledzicie ten wątek, skoro Wy i tak już WSZYSTKO wiecie i macie wyrobone zdanie na temat BG :) ? ... przecież to dla Was strata czasu :) ...

Popieram PAP
renpol
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) renpol » 24.08.2007 15:52

arturo72 napisał(a):
mkm napisał(a):My po prostu troszczymy się o pozstałych Cromaniaków , by nie dali się nabrać na ''piękną '' Bułgarię . :wink:

odezwał się ten,który zwiedził Bułgarię w szerz i wzdłuż.Nie wiem ile masz lat mkm ale po inteligentnych wypowiedziach sądze,że niewiele albo niestety inteligencja nie dana ci była.
Tak po za tym,to stwierdzam,że uczestnicy forum nawet jeśli mają po kilkaset wypowiedzi to niestety albo nie znają własnego forum albo nie rozumieją tematów na tymże forum :

Jak nie Chorwacja to...?

...z wielokropkiem !!!

renpol założył ten temat bo był w Bułgarii,podobało mu się i poleca wypoczynek w tym Kraju a w dyskusji uczestniczy "wszystkowiedzący" Rysio i "inteligentny" mkm,którzy wiedzą tylko (lub nawet nie),gdzie Bułgaria leży a najwięcej mają do powiedzenia na temat wypoczynku w Bułgarii.

Odpowiednia wypowiedź arturo !
mkm
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mkm » 24.08.2007 20:47

Panie renpol - proszę już nie mącić . :!:
renpol
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) renpol » 25.08.2007 09:38

mkm napisał(a):Panie renpol - proszę już nie mącić . :!:

Napisałem ten temat - to i zaglądam co inni piszą !
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Bułgaria - България

Bułgaria ! Polecam , warto ! - strona 12
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone