renpol napisał(a):Rysio - jeśli jesteś maniakiem ? to Twoja sprawa ! Moim zdaniem warto zwiedzić też inne kraje !
Jasne że tak, ale jeśli chodzi o Bułgarię, to chyba tylko po to, by od nowa w roku następnym w pełni docenić Chorwację
lider napisał(a):Czy miałeś taki apartament ,że właściciel na dzień dobry zaprowadził Cię do WC ? i pokazał jak to u nich się robi? tzn dla niewtajemniczonych "kupamy do muszli,ale podcierając papier wrzucamy do kubła na śmieci" -muchy padają kurde 3 świat a dom 2 letni,oni poprostu mają rury kanalizacyjne fi 50 i 75 i się zapychaja,nie jest tak jednak wszędzie...
Janusz Bajcer napisał(a):lider napisał(a):Czy miałeś taki apartament ,że właściciel na dzień dobry zaprowadził Cię do WC ? i pokazał jak to u nich się robi? tzn dla niewtajemniczonych "kupamy do muszli,ale podcierając papier wrzucamy do kubła na śmieci" -muchy padają kurde 3 świat a dom 2 letni,oni poprostu mają rury kanalizacyjne fi 50 i 75 i się zapychaja,nie jest tak jednak wszędzie...
Potwierdzam - "kupamy":wink: do muszli, ale podcierając się, papier wrzucamy do kubła na śmieci również w Grecji.
Tak "kupałem" w Kokkino Nero.
Już w autobusie mówiła o tym pilotka, a później rezydentka przy przydzielaniu pokoi w pensjonacie.
Jak ktoś często "kupa" to w koszu kupa
A kosze na kupy z całej okolicy były przy głównej ulicy.
renpol napisał(a):Polecam również bułgarską kuchnie . Dla nas jest smacznie ....
renpol napisał(a):.. I znów komuś nie będzie posowała ?
renpol napisał(a):Polecam również bułgarską kuchnie . Dla nas jest smacznie .
I znów komuś nie będzie posowała ?
Rysio napisał(a):renpol napisał(a):polecam strone bulgaricus.com
Kiedyś tam wlazłem i poprosiłem o przedstawienia argumentów, które by mnie przekonały do zamiany Chorwacji na Bułgarię i ... nie doczekałem się
arturo72 napisał(a):Rysio napisał(a):renpol napisał(a):polecam strone bulgaricus.com
Kiedyś tam wlazłem i poprosiłem o przedstawienia argumentów, które by mnie przekonały do zamiany Chorwacji na Bułgarię i ... nie doczekałem się
nikt ci nie każe zmieniać Cro na Błg i jechać "sto" razy do Błg,a tam jest naprawdę wiele rzeczy czego nie ma w Cro.
Ja jestem ciekawy Świata i w przeciwieństwie do ciebie lubię coś nowego pozwiedzać,zobaczyć jak żyją ludzie w innej kulturze itp.
To jest "problem" cywilizacyjny. Poprostu oni nie wiedzą, że ma być inaczej, 95% tych ludzi nigdzie nie była zagranicą, a 5% która ma jakieś pojęcie nic nie może z tym zrobić.