jacky6 napisał(a):AndrzejJ. napisał(a):Imię swojej kobiety proponuję pisać z dużej litery.Pisanie z małej to tak nieelegancko w stosunku do niej,mówiąc delikatnie.
pozdrav
to jest akurat nick, więc obowiązują ździebko inne reguły...
szacunek niekoniecznie wyraża się przez caps lock...
Jacky, tak naprawdę ja też zwróciłem na to uwagę
ale po Twoim wyjaśnieniu - rozumiem
Na bulgaricusa dotarłem nieco później niż na cro.pl, ale pamiętam pewne Twoje tam wpisy. Nie wnikam w to dlaczego Cię już tam nie ma, ale cieszę się, że jesteś TUTAJ
W tym co piszesz w swoich postach jest baaardzo wiele racji, opisów Twoich wypraw z braku czasu nie czytałem
, ale mam nadzieję to nadrobić.
Postanowiłem zabrać głos ze względu na tę wypowiedź :
jacky6 napisał(a):Warto też zwrócić uwagę na możliwość zwiedzania Bułgarii wędrując po jej górach... tak, tak... znakomicie promuje to na bulgaricusie Zdzicho... i parę jeszcze innych wędrowców...
tak jak inni potrafią pojechać non-stop trasą bezpośrednio na plażę i z powrotem, tak Zdzicho dojeżdża do BG tylko na górskie wędrówki...
Oczywiście, że warto i ja właśnie tak spędziłem cały dwutygodniowy urlop, nie tylko wspomniany Zdzicho tak robi.
Bulgaricus zainteresował mnie wyłącznie ze względu na możliwość dowiedzenia się czegoś o górach w BG właśnie, pobytu tam nad morzem nie planowałem i nie planuję
Informacje o górach są tam dość skąpe, rzekłbym (jak na tak rozbudowane forum) szczątkowe, a panujący tam zwyczaj nie umieszczania zdjęć, sytuacji tej z pewnością nie poprawia.
Wiedza Zdzicha na temat gór w BG, tamtejszych zwyczajów i kultury, po kilku już tam pobytach z pewnością jest ogromna, nie neguję tego, natomiast co do sposobu jej przekazywania, pozwolę sobie mieć już całkiem inne zdanie, tzn konkretnie chodzi mi o to, że za wiele się nie dowiedziałem z tego co mnie interesowało........... i nie jest to tylko moje zdanie.
Poza tym ograniczanie się w swoich podróżach wyłącznie do jednego kraju czy jednej górskiej grupy............ cóż, rozumiem, że można i tak bo pasja to pasja, ale wg mnie znacznie zawęża to postrzeganie.......